OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Μήπως φταίει το πρόχειρο φαγητό για την ακμή μου;

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, οι εξάρσεις ακμής δεν οφείλονται πάντα στο πρόχειρο φαγητό. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε την αλήθεια για το πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάζει την επιδερμίδα σας.

Μήπως φταίει το πρόχειρο φαγητό για την ακμή μου;

Πώς η διατροφή επηρεάζει την ακμή


Πολλοί εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα συμπτώματα της ακμής, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης, της θερμοκρασίας, και –ναι– της διατροφής. Ωστόσο, το να απολαμβάνετε μια στο τόσο λίγη σοκολάτα δεν είναι αυτό που προκαλεί τις εξάρσεις ακμής. Αντίθετα με τα όσα ίσως σας έκανε να πιστεύετε η γιαγιά σας, δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στο πρόχειρο φαγητό και τις εξάρσεις που συνδέονται με την
ακμή. Η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την επιδερμίδα, οδηγώντας σε ποικίλες συνέπειες, από λεύκη μέχρι δερματίτιδα· όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων προκαλεί ακμή.[1] Παρ’ όλα αυτά, η μη ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις για την επιδερμίδα σας –είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζετε να ακολουθείτε την αρχή «5 την ημέρα».

[1] K H Basavaraj, C Seemanthini, and R Rashmi, ‘Diet in Dermatology: Present Perspectives’ στο Indian Journal of Dermatology (2010) 55 (3) : σ. 205–210

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής


Ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει ισορροπημένη επιδερμίδα. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία της επιδερμίδας σας, κάντε το νερό προτεραιότητά σας. Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι τα λιπαρά φαγητά ή η σοκολάτα επηρεάζουν αρνητικά την ακμή, όμως η ισορροπημένη διατροφή είναι η καλύτερη βάση που μπορείτε να βάλετε για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης υγείας της επιδερμίδας σας.

Σε ό,τι αφορά τη θεραπεία, μελέτες δείχνουν ότι η επιδερμίδα που υποβάλλεται σε αγωγή με ρετινοειδή πρέπει να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο απευθείας μετά την εφαρμογή[2], γι’ αυτό είναι καλύτερο να εντάξετε τις συνταγογραφούμενες θεραπείες κατά της ακμής στο νυκτερινό πρόγραμμα περιποίησής σας. Τέλος, αν οι εξάρσεις είναι ιδιαιτέρως έντονες, βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το όποιο άγχος. Η ακμή μπορεί να πλήξει την αυτοπεποίθησή μας, αλλά το επιπλέον στρες θα επιδεινώσει απλώς τα συμπτώματα[3] –δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά το να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε το στρες που σχετίζεται με την ακμή θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα μεγάλο συν για την επιδερμίδα σας.

[2]
William H. Tolleson, Shui-Hui Cherng, Qingsu Xia, Mary Boudreau, Jun Jie Yin, Wayne G. Wamer, Paul C. Howard, Hongtao Yu, and Peter P. Fu, ‘Photodecomposition and Phototoxicity of Natural Retinoids’ στο International Journal of Environmental Research & Public Health (2005) 2 (1): σ. 147–155. Προσβάσιμο στο: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814709/]

[3]
G. Yosipovitch, M. Tang, A.G. Dawn, M. Chen, C.L. Goh, Y. Huak, L. Seng, ‘Study of psychological stress, sebum production and acne vulgaris in adolescents’ στο Acta Derm Venereol (2007) 87 (2), σ. 135-9. [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17340019]

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top