Ουλές Ακμής: Αισθητικές θεραπείες

Οι ουλές της ακμής εμφανίζονται με διαφορετικές μορφές, σχήμα και μέγεθος και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική κατάσταση του δέρματος όπως και στην αυτοεκτίμηση του ατόμου. Ο δερματολόγος Δρ. Jerry Tan, εξηγεί ποιες θεραπείες προσφέρονται

Υπάρχουν δύο ειδών ουλές ακμής. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ατροφικές ουλές, οι οποίες προκαλούνται από την απώλεια όγκου στο δέρμα. Από την άλλη, οι υπερτροφικές ουλές έχουν να κάνουν με αυξημένο όγκο και σημάδια στο δέρμα και χαρακτηρίζονται από παχιά διογκωμένα οζίδια τα οποία μπορεί να προκαλούν κνησμό ή να είναι ελαφρώς ευαίσθητα.

Σε ήπιες περιπτώσεις, μια επιλογή είναι η χρήση κρεμών για τη θεραπεία ουλών και  πιεστικά συστήματα όπως τα φύλλα σιλικόνης η τα επιθέματα που τοποθετούνται στην επιφάνεια της ουλής για να την μαλακώσουν. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν τα τοπικά κορτικοστεροειδή. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι ενέσεις κορτιζόνης μέσα στις ουλές μπορούν να τις μαλακώσουν και να τις λεπτύνουν. Τέλος, η χειρουργική αφαίρεση της ουλής την οποία  ακολουθεί ένεση κορτιζόνης για την πρόληψη της πάχυνσης κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μπορεί να προταθεί για πολύ μεγάλες και διογκωμένες υπερτροφικές ουλές.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ