Μικροβίωμα Τριχωτού Κεφαλής

Η λέξη που ακούγεται περισσότερο σήμερα στον κόσμο των καλλυντικών είναι το “μικροβίωμα”, που αναφέρεται στο σύνολο των μικροοργανισμών – βακτηρίδια, μύκητες και ιούς – που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Πρόσφατες έρευνες σχετικά με το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πιτυρίδα.

 

Η υγιής επιδερμίδα καλύπτεται από περίπου 500 διαφορετικά είδη βακτηριδίων. Μη σπεύσετε όμως στο ντους για να απαλλαγείτε από αυτά! Αυτή η φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα, που αποτελείται από βακτηρίδια, μύκητες και ιούς, βρίσκεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, σε ένα σύστημα που είναι γνωστό ως "μικροβίωμα".

 

Το μικροβίωμά μας είναι μοναδικό, όπως ακριβώς και η γενετική μας ταυτότητα. Το μικροβίωμα διαθέτει τρία χαρακτηριστικά που ελκύουν το ενδιαφέρον των ερευνητών:

• Μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία, το περιβάλλον, το επάγγελμα, τη διατροφή και την πρόσληψη φαρμάκων. • Εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η υγρασία, η θερμοκρασία και το pH. 

• Ποικίλει από περιοχή σε περιοχή στο ίδιο άτομο – τα μικροβιώματα στις μασχάλες, στους μηρούς και στο τριχωτό σας είναι εντελώς διαφορετικά.

 

Η πιτυρίδα δεν προκαλείται από έναν τύπο βακτηριδίων, αλλά από την απώλεια της ισορροπίας ολόκληρου του μικροβιώματος. Οι πρόσφατες έρευνες σχετικά με το μικροβίωμα δείχνουν ότι σε έναν μη ισορροπημένο μικροβιόκοσμο παρατηρείται υπερβολική ανάπτυξη ορισμένων μικροβιακών ειδών και μείωση άλλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα. Στο μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής, αυτή η έλλειψη ισορροπίας προκαλείπιτυρίδα και κνησμό.

 

Αυτή η παρατήρηση βοήθησε τους επιστήμονες να προχωρήσουν σε νέες ανακαλύψεις – εξετάζοντας τις περιοχές χωρίς πιτυρίδα , ταυτοποίησαν την ακριβή βακτηριδιακή σύνθεση του “υγιούς” μικροβιώματος. Οπότε το μόνο που τους έμενε ήταν να διαπιστώσουν ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις περιοχές του τριχωτού που είναι επιρρεπείς στην πιτυρίδα, ώστε να επιτύχουν εκεί την ίδια ισορροπία που υπάρχει στις υγιείς περιοχές.

 

Τα πρόσφατα ευρήματα σχετικά με το μικροβίωμα του τριχωτού δείχνουν ότι, σε αντίθεση με το DNA, που δε μπορεί να μεταβληθεί, η ισορροπία του μικροβιώματος του τριχωτού μπορεί να αποκατασταθεί, ώστε να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, τον κνησμό και τον Malassezia (που προκαλεί φλεγμονές στο τριχωτό).

 

Η νέα γενιά καινοτόμων αγωγών για την πιτυρίδα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες. Περιλαμβάνουν [Τεχνολογία Microbiome με Selenium DS] με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα που βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο μικροβίωμα του τριχωτού.

• Εξαλείφει την πιτυρίδα από την 1η χρήση

• Καταπραΰνει τον κνησμό

• Προληπτική δράση μετά από 4 εβδομάδες αγωγής – εμποδίζει την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.*

*Κλινική μελέτη σε 32 άτομα στη Γαλλία.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ