Ποιο είναι το καλύτερο σαμπουάν για τριχόπτωση;

Όπως η επιδερμίδα έχει τον δικό της ρυθμό κυτταρικής ανανέωσης, έτσι και τα μαλλιά ανανεώνονται συνεχώς μέσα από διαδοχικούς κύκλους ανάπτυξης, αδράνειας, πτώσης και ανάπτυξης εκ νέου. Αυτός είναι ο λεγόμενος κύκλος ζωής της τρίχας ο οποίος δεν είναι συγχρονικός (κάθε τρίχα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο για αυτό και έχουμε πάντα μαλλιά στο τριχωτό μας), είναι απολύτως φυσιολογικός και είναι ο λόγος που όλοι μας χάνουμε τρίχες καθημερινά. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο χάνουμε 50 με 100 τρίχες την ημέρα – όταν, όμως, ο αριθμός αυτός αυξηθεί σημαντικά και επίμονα, τότε πολύ πιθανόν να μιλάμε για τριχόπτωση ή λέπτυνση της τρίχας.

Τι είναι η τριχόπτωση;

Κάθε τριχοθυλάκιο (η κοιλότητα, δηλαδή, που φιλοξενεί τη ρίζα της τρίχας) αποτελείται από νεύρα, τριχοειδή αγγεία και σμηγματογόνους αδένες και περιβάλλεται από κολλαγόνο, βασικό δομικό υλικό των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών μας. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι η σκλήρυνση του κολλαγόνου του συνδετικού ελύτρου, όπως ονομάζεται, κάνει τη ρίζα της τρίχας άκαμπτη και ότι η πίεση που ασκείται εξαιτίας αυτού του φαινομένου, συμπιέζει τα γύρω αιμοφόρα αγγεία τα οποία μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στον βολβό της τρίχας. Καθώς το τριχοθυλάκιο δεν «τρέφεται» σωστά, συρρικνώνεται με αποτέλεσμα η τρίχα να αποδυναμώνεται και να λεπταίνει. Επιπλέον, η σκλήρυνση του κολλαγόνου εμποδίζει την βαθιά και ισχυρή αγκύρωση του βολβού στο χόριο με αποτέλεσμα η ρίζα να είναι αδύναμη και να αυξάνονται οι πιθανότητες πτώσης της τρίχας. Δημιουργείται, όμως, και μία ακόμα συνθήκη την οποία αποκάλυψαν πρόσφατες έρευνες: το συνδετικό έλυτρο επιτρέπει στο τριχοθυλάκιο, στο τέλος του κύκλου ζωής κάθε τρίχας, να «ανέβει» στην επιφάνεια του τριχωτού όπου ανατροφοδοτείται με βλαστοκύτταρα. Μόλις ολοκληρωθεί η ανατροφοδότηση, το τριχοθυλάκιο μετακινείται πιο κάτω, αγκυρώνεται λίγο πιο βαθιά στο τριχωτό και τότε ξεκινάει η ανάπτυξη ενός νέου στελέχους τρίχας. Όταν το συνδετικό έλυτρο χάσει την ελαστικότητά του, τότε το τριχοθυλάκιο δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με βλαστοκύτταρα και η ανάπτυξη του νέου στελέχους της τρίχας διαταράσσεται.

 

Υπάρχει μια σειρά βιολογικών μηχανισμών (αυξημένη ευαισθησία του τριχωτού στα ανδρογόνα, ορμονικές μεταβολές μετά από εγκυμοσύνη, ανεπάρκεια σιδήρου, στρες, αυτοάνοσα νοσήματα, φαρμακευτικές αγωγές, χημειοθεραπείες κ.α.) που όταν απορρυθμίζονται μπορεί να οδηγήσουν σημαντική απώλεια τριχών. Η τριχόπτωση διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την τελογενή ή προσωρινή, που χαρακτηρίζεται από ξαφνική, μαζική απώλεια μαλλιών και παρατηρείται περίπου 3 μήνες μετά το γεγονός που την προκάλεσε (στρες, τοκετός, αλλαγή των εποχών, έκθεση στη ρύπανση, δερματικές παθήσεις κλπ), και την αλωπεκία (μόνιμη τριχόπτωση), η οποία περιλαμβάνει την ανδρογενετική αλωπεκία, την γυροειδή αλωπεκία, την υπερτρίχωση, την αλωπεκία γήρατος κ.α. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η φυσιολογική, καθημερινή τριχόπτωση με την αλωπεκία, δεδομένου ότι στην αλωπεκία η τριχόπτωση μπορεί να είναι τόσο έντονη ώστε να αποκαλυφθούν περιοχές του τριχωτού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφόσον ο ρυθμός και η ποσότητα μαλλιών που χάνετε έχει αρχίσει να σας προβληματίζει έντονα, είναι απαραίτητο να κλείσετε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας προκειμένου να προσδιορίσει τη φύση και τα αίτια του προβλήματος και να σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.

 

Σαμπουάν για τριχόπτωση: Το πρώτο βήμα στο εξειδικευμένο πρωτόκολλο Dercos της Vichy

 


Μια έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε αν υποψιαστείτε πως χάνετε περισσότερα μαλλιά από ό,τι συνήθως (μέχρι να επισκεφθείτε τον ειδικό) είναι να ενισχύσετε το haircare σας με συνθέσεις και θεραπείες ειδικά μελετημένες κατά της τριχόπτωσης. Με πολυετείς έρευνες πάνω στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, τα εργαστήρια Dercos της Vichy έχουν αναπτύξει κλινικά αποδεδειγμένες λύσεις, εμπλουτισμένες με το μόριο αναφοράς κατά της τριχόπτωσης: το Aminexil.

Πρώτο βήμα στο πρωτόκολλο Dercos κατά της τριχόπτωσης, το Energy Stimulating Shampoo για τόνωση του τριχωτού και ενδυνάμωση της τρίχας. Η σύνθεσή του συνδυάζει Aminexil, το οποίο καταπολεμά την πάχυνση του ελύτρου κολλαγόνου που περιβάλλει το τριχοθυλάκιο και βελτιώνει σημαντικά τον κύκλο ζωής της τρίχας, Νιασιναμίδη με αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει την μικροκυκλοφορία στο τριχοθυλάκιο, Κιτρικό Οξύ με αντιοξειδωτική δράση, που ρυθμίζει το pH του τριχωτού, Βιταμίνη Ε με αντιοξειδωτική δράση που μειώνει τον ερεθισμό στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Κατάλληλο για καθημερινή χρήση σε ευαίσθητο τριχωτό, υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο, το νέο Dercos Energy Stimulating Shampoo χαρίζει 19% περισσότερο όγκο στα μαλλιά με 24ωρη διάρκεια (1), ενισχύει τις ίνες της τρίχας κατά 47% (2) και αποτοξινώνει εντατικά το τριχωτό από τη ρίζα χαρίζοντας μια πιο υγιή όψη στα μαλλιά (3).

 

Το νέο Dercos Energy Stimulating Shampoo είναι το ιδανικό συμπλήρωμα των προγραμμάτων Dercos Technique Aminexil Clinical 5 για Άνδρες και Γυναίκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόληψη, ως μονοθεραπεία, ως συμπληρωματική αγωγή ή ως αγωγή συντήρηση.


- Το Dercos Technique Aminexil Clinical 5 για Γυναίκες είναι ένα πρόγραμμα πολλαπλής στόχευσης κατά της τριχόπτωσης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, με σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση τόσο της εποχικής και της εγκατεστημένης τριχόπτωσης όσο και της τριχόπτωσης εξαιτίας του στρες και της κόπωσης. Η σύνθεσή του συνδυάζει Aminexil που καταπολεμά την πάχυνση του ελύτρου κολλαγόνου, Αργινίνη που ενισχύει την μικροκυκλοφορία αυξάνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, SP94 που προσφέρει γλυκόζη και βιταμίνη F με σκοπό να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τριχοθυλακίου και να ενισχύει την ανάπτυξη του στελέχους της τρίχας, Ολαμική Πιροκτόνη που αντιμετωπίζει τις μικροφλεγμονές, προσφέρει αντιμικροβιακή δράση και καταπραύνει το τριχωτό της κεφαλής, Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy που ενισχύει τον δερματικό φραγμό, μειώνει τη φλεγμονή και ρυθμίζει το pH καθώς και Βιταμίνες Β3 και Β6. Εφαρμόζοντας μία αμπούλα την ημέρα για 3 μήνες, και σε συνδυασμό με το Dercos Energy Stimulating Shampoo, το πρωτόκολλο αυτό μειώνει την τριχόπτωση κατά 29% μετά από 6 εβδομάδες χρήσης, εξασφαλίζει 48% περισσότερο όγκο και 3 φορές πιο δυνατά μαλλιά.

 
- Το Dercos Technique Aminexil Clinical 5 για Άντρες, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της εποχικής και της εγκατεστημένης τριχόπτωσης καθώς και της τριχόπτωσης λόγω στρες και κόπωσης. Στην καρδιά της σύνθεσής του «χτυπούν» τα 5 αποτελεσματικά συστατικά κατά της τριχόπτωσης: το Aminexil, η Αργινίνη, το SP94, η Ολαμική Πιροκτόνη και το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy ενώ αξιοποιεί και την ευεργετική, τονωτική δράση της Καφείνης. Η αποτελεσματικότητά του αποδεικνύεται και από τις κλινικές μελέτες: μείωση της τριχόπτωσης κατά 29%,, ενδυνάμωση της τρίχας από τη ρίζα,, δυνατά μαλλιά με μεγαλύτερη αντοχή,, καταπράυνση του τριχωτού και μείωση των μικρο-ανισορροπιών.

 

1. Οργανομετρική δοκιμή, μετά από 1 εφαρμογή.
2. Οργανομετρική δοκιμή, μετά από 5 εφαρμογές.
3. Μελέτη καταναλωτών, 75 συμμετέχοντες, χρήση για 4 εβδομάδες

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ