Πως να διαχειριστείτε την τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη

Οι περισσότερες νέες μητέρες παρατηρούν αξιοσημείωτη τριχόπτωση λίγους μήνες μετά από τη γέννα. Επιπλέον, η φυσιολογική τριχόπτωση, η οποία είχε επιβραδυνθεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρουσιαστεί σωρευτικά.

 

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χάνουν 100 τρίχες ανά ημέρα από ένα σύνολο 100.000 θυλάκων – αλλά μετά από μία γέννα, είναι πιθανόν να ανακαλύψετε ότι χάνετε πολύ περισσότερες. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως επιλόχεια τριχόπτωση, είναι φυσιολογικό, παροδικό και οφείλεται στην πτώση του επιπέδου των οιστρογόνων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η φυσιολογική τριχόπτωση (πτώση τριχών σε φάση «τελογένεσης») είχε επιβραδυνθεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρεμπιπτόντως, προσέξτε τις περιπτώσεις στις οποίες κάποια τρίχα που πέφτει τυλίγεται σφιχτά γύρω από τα δάχτυλα του μωρού. Τα μαλλιά σας λογικά θα επανέλθουν στη συνηθισμένη τους κατάσταση έως τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας ή και νωρίτερα. Έως τότε, υπάρχουν κάποιοι αποτελεσματικοί τρόποι για να αντεπεξέλθετε σε αυτού του είδους την τριχόπτωση:

 

Έξυπνες επιλογές στην περιποίηση μαλλιών

 

Η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν και της κατάλληλης μαλακτικής κρέμας για τα μαλλιά σας είναι ζωτικής σημασίας. Τα σαμπουάν για όγκο αποτελούν εξαιρετική ιδέα, αλλά η υπερβολική εφαρμογή μαλακτικής κρέμας μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά, οπότε να φαίνονται πιο λεπτά. Τα γιατροσόφια, όπως η χρήση ελαιόλαδου, μπορεί να θρέψουν το τριχωτό, αλλά συνήθως αφήνουν λιπαρότητα στα μαλλιά σας. Καλλυντική λύση Αν αναζητάτε πιο αποτελεσματικές λύσεις, ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για τις άλλες θεραπείες. Ένα προϊόν που μπορεί να σας προτείνει είναι το Aminexil Clinical 5, ένα πρόγραμμα κατά της τριχόπτωσης, σχεδιασμένο από τη Vichy. Με συνεχή χρήση, το 96% των ατόμων με τριχόπτωση παρατηρούν ελαχιστοποίησή της. Ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε. [JL1]

[JL1]Source : Aminexil Vichy Mag Final Doc

 

Ήπιο styling

 

Αποφύγετε χτενίσματα με τα οποία τα μαλλιά σας τραβιούνται ή καταπονούνται, όπως σφιχτούς κότσους ή κυματιστά μαλλιά. Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, επιλέξτε τη ρύθμιση του δροσερού αέρα και αποφεύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι υγρά, καθώς έτσι είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Απλώς λίγη περισσότερη προσοχή όσον αφορά το styling των μαλλιών σας θα κάνει θαύματα!

 

Θρέψη εκ των έσω

 

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, ώστε να θρέψετε τους θύλακες των μαλλιών σας και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή τους. Η Βιταμίνη B7, μαζί με τα μέταλλα Ψευδάργυρο και Πυρίτιο, είναι αναγνωρισμένα συμπληρώματα για την ενίσχυση της υγείας και του όγκου των μαλλιών, όταν λαμβάνονται σε κατάλληλες δοσολογίες.

 

Διώξτε το άγχος!

 

Η έλλειψη ύπνου και οι διάφορες έγνοιες σχετικά με το μωρό σας προκαλούν άγχος, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να επιδεινώσει την επιλόχεια τριχόπτωση. Ίσως να μην έχετε καθημερινά χρόνο για διαλογισμό και yoga, αλλά αναζητήστε στο Youtube μερικά tutorials για τεχνικές αναπνοών στις οποίες μπορείτε να εξασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή – ακόμη κι ενώ θηλάζετε!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ