Ευαίσθητο Τριχωτό Κεφαλής

Το άγχος παραμονεύει παντού, και μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει το πρόβλημα…

 

Για να γίνει μια αγχωτική κατάσταση ακόμα πιο… αγχωτική, το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να φουντώσει την πιο ακατάλληλη ώρα. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην επιδερμίδα και το σώμα μας, η ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής –που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως φαγούρα, αίσθηση καψίματος ή τσούξιμο στο κεφάλι, μπορεί να πυροδοτηθεί κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων, όπως τα 5 αυτά παραδείγματα!

 

Πρώτη μέρα = η χειρότερη μέρα


Αυτή η πρώτη μέρα στη δουλειά μπορεί να αποδειχθεί σκληρή εμπειρία. Πρέπει να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους, να καταλάβετε (ή να κάνετε ότι καταλαβαίνετε) καινούρια πράγματα: χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση, κι αυτό σας προκαλεί μεγάλο άγχος. Το να νοιώθετε, λοιπόν, σε όλο το κεφάλι μια φαγούρα που δεν μπορείτε με τίποτα να αγνοήσετε, σίγουρα θα σας αποσπάσει την προσοχή, την ώρα ακριβώς που προσπαθείτε να μάθετε τα ονόματα των νέων συναδέλφων σας!

 

Όταν πρέπει να δείξετε στο αφεντικό ποιος είναι το αφεντικό

 

Έχετε κάτι να πείτε, και πρέπει να το πείτε με πυγμή, θάρρος και αποφασιστικότητα. Σας αξίζει αυτή η προαγωγή . Έπρεπε να είχατε πάρει αύξηση . Δεν φταίγατε εσείς για το λάθος που έγινε. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να μιλήσετε στο αφεντικό σας, το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής έχει την τάση να φουντώνει με το που ανοίγετε την πόρτα…

 

Έρωτας με το πρώτο ξύσιμο


Η ιστοσελίδα γνωριμιών στην οποία γραφτήκατε τον προηγούμενο μήνα βρήκε επιτέλους για εσάς ένα ταίρι που φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Για να μάθετε αν πίσω από το υπέροχο προφίλ του κρύβεται μια εξίσου υπέροχη προσωπικότητα, το τελευταίο που χρειάζεστε στο πρώτο σας ραντεβού είναι ένα ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής. Σίγουρα η φαγούρα δεν είναι αυτό που ψάχνετε!

 

Σχολείο τέλος!


Αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, όμως ο ερχομός των σχολικών διακοπών μπορεί να σας κάνει να πανικοβληθείτε. Ο μικρός σας έχει ανακαλύψει τη σύγχρονη τέχνη –το γκράφιτι εσωτερικού χώρου–, ενώ ο μεγάλος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καινούρια αθλητικά (και καινούριο smartphone ). Πώς να τα βγάλετε πέρα με τα παιδιά, τη δουλειά, και την ατελείωτη μπουγάδα, όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ξύσετε το κεφάλι σας;

 

Κρατώντας (ή προσπαθώντας να κρατήσετε) την ψυχραιμία σας

 

Είτε πρόκειται για τη δουλειά σας είτε για το πατρικό σας, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλώς ξέρουν πώς να σας βγάλουν από τα ρούχα σας. Καταστάσεις που λειτουργούν σας ωρολογιακή βόμβα είναι συνήθως οι οικογενειακές συναθροίσεις π.χ. τα Χριστούγεννα («Τα μαλλιά μου είναι μια χαρά, θείε Κώστα»), οι συσκέψεις στη δουλειά («Σου έστειλα ένα ΕΠΕΙΓΟΝ email πριν από δέκα μέρες Γιάννη») ή το φαγητό με τους γονείς («Είμαι σίγουρη ότι δεν εννοούσε αυτό η κυρία Ελένη»). Στο μεταξύ, αυτό το κάψιμο που νοιώθετε σε όλο το κεφάλι –σαν διαβολάκι μέσα στο μυαλό σας– σας κάνει να σιγοβράζετε ακόμα περισσότερο στο ζουμί σας… Αντικαθιστώντας το κανονικό σαμπουάν σας με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ειδικά για ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, θα μπορέσετε να ασχοληθείτε ανενόχλητα με τις υποχρεώσεις σας χωρίς να αγχώνεστε για τους ερεθισμούς της ευαίσθητης επιδερμίδας σας!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ