3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση;

 

Οι βλάβες που σχετίζονται με το styling, την ηλικία, και τις ορμονικές μεταβολές κάνουν συχνά τα μαλλιά μας πιο λεπτάκαι πιο αδύναμα, καθώς πλησιάζουμε τα 40. Ωστόσο, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε, με λίγες βασικές αλλαγές, να μειώσετε τις ορατές επιπτώσεις.

 

Διατροφή

 

Για να βελτιώσετε την ποιότητα των μαλλιών σας, αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μερικών αλλαγών στη διατροφή σας. Τα σκούρα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, είναι εξαιρετικές πηγές φολικού οξέος και Βιταμίνης A – απαραίτητων για την υγεία των μαλλιών. Επίσης, φροντίστε να προσλαμβάνετε αρκετή Βιταμίνη D, η οποία απαντάται σε τροφές όπως τα αυγά και τα μανιτάρια, καθώς συμβάλλει στη ρύθμιση της παραγωγής κερατίνης. Και το μπόνους; Τα μαλλιά πάνε μαζί με την επιδερμίδα και τα νύχια, οπότε το όφελος θα είναι τριπλό!

 

Περιποίηση μαλλιών

 

Για να βελτιώσετε μακροπρόθεσμα την αντοχή και τον όγκο των μαλλιών σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Για να μην βαρύνετε τα μαλλιά σας, αποφύγετε τις υπερβολές στο μαλακτικό και τις κρέμες styling –και φροντίστε να ξεβγάζετε καλά το σαμπουάν, ώστε να μην δημιουργείται λιπαρότητα στις ρίζες. Η επιλογή των σωστών συστατικών είναι επίσης πολύ σημαντική, αν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια. Το Dercos Densi-Solutions Thickening Shampoo είναι εμπλουτισμένο με Filloxane, ένα μόριο που πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό των ινών της τρίχας, για να δώσει περισσότερο όγκο στα μαλλιά από μέσα προς τα έξω.

 

Styling μαλλιών

 

Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το styling μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα και την ποσότητα των τριχών. Το υπερβολικό ή πολύ έντονο βούρτσισμα ή χτένισμα μπορεί να καταστρέψει τις ίνες των τριχών, ενώ η υπέρμετρη χρήση εργαλείων που χρησιμοποιούν θερμότητα, όπως πιστολάκια και σίδερα, είναι πιθανό να προκαλέσει ψαλίδα –σίγουρα το τελευταίο που χρειάζεστε, αν θέλετε πλούσια μαλλιά με όγκο!

Αντί των παραπάνω, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, και προσπαθήστε να αλλάζετε τακτικά τη χωρίστρα και το χτένισμά σας. Αυτό θα σταματήσει το συνεχές τράβηγμα των μαλλιών προς την ίδια κατεύθυνση και θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο –πολύ σημαντικό, αν τα μαλλιά σας είναι ήδη λεπτά! Αν δεν μπορείτε με τίποτα να αποχωριστείτε το πιστολάκι σας, αφαιρέστε το ακροφύσιο, ώστε η θερμότητα να διαχέεται πιο ομοιόμορφα. Για έξτρα όγκο, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και στεγνώστε από τη ρίζα προς τις άκρες, χτενίζοντας με τα δάχτυλά σας. Το ίδιο ισχύει και για τα σίδερα ισιώματος: προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση τους γύρω στη μία φορά την εβδομάδα, και αποφύγετε θερμοκρασίες άνω των 190°C.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ