Λεπτά Μαλλιά: Tips για χτενίσματα, βαφή μαλλιών & λούσιμο

Μαλλιά λεπτά, αδύναμα, εύθραυστα: ενισχύστε την πυκνότητα των μαλλιών σας με αυτές τις επαγγελματικές συμβουλές.

 

Είτε είναι εκ φύσεως αραιά είτε πέφτουν λόγω της κόπωσης, τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά είναι σίγουρα ο αγαπημένος τύπος του Fred Birault! Όπως πιστεύει αυτός ο κομμωτής/μπλόγκερ, είναι υπάκουα και του δίνουν έμπνευση. Με λίγα λόγια, μην σας πιάνει πανικός, γιατί υπάρχει λύση! Κυρίες μου, ο Fred είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

 

Σταματήστε να παραπονιέστε !

 

«Βλέπω πολλές γυναίκες που θεωρούν τα αδύναμα μαλλιά τους σαν την απόλυτη καταστροφή», λέει ο Fred. «Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τις πείσω να μην το βλέπουν τόσο δραματικά. Προσπαθώ, με χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση, να τις κάνω να αλλάξουν νοοτροπία. Το να έχει κανείς τέτοια μαλλιά δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου!».

 

Χτένισμα στο πλάι για τα λεπτά μαλλιά

 

Για τον Fred, το σωστό κούρεμα έχει να κάνει με ορισμένες βασικές αρχές: • Το σωστό μήκος; Το πολύ μέχρι τους ώμους, για να διατηρήσετε τον όγκο. • Φράντζα; Ναι, αν ταιριάζει στο πρόσωπό σας. «Αφαιρεί όγκο από τα υπόλοιπα μαλλιά σας, αλλά δημιουργεί μια αρμονική συμμετρία και δίνει στιλ», λέει. • Χωρίστρα; Όχι, γιατί κάνει ορατό το τριχωτό της κεφαλής.

 

Λεπτά μαλλιά : τα χρώματα-μπαλαντέρ

 

Βαφή; Ναι, αλλά μην φτάνετε στα άκρα. Ούτε πλατινέ ξανθό ούτε εβένινο μαύρο! Διότι τα μαλλιά φαίνονται πιο αραιά όταν τα διαπερνά το φως, μοιάζουν πιο διάφανα. Αυτό το άσχημο αποτέλεσμα επιτείνεται όταν το χρώμα των μαλλιών έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το χρώμα του κρανίου. Ναι στο σκούρο ξανθό, στο χάλκινο ξανθό, στο χρυσαφί, στο μελί, στο ανοιχτό καστανό, που απαλύνουν και περιορίζουν τη διαφορά. Τέλος, είναι καλύτερο να παίξετε με μερικές ανταύγειες, παρά να καταφύγετε στο ντεκαπάζ που είναι πιο επικίνδυνο για τα μαλλιά σας. Ποντάρετε στη μέθοδο του hair contouring. Η τεχνική αυτή έρχεται από την Αγγλία και έχει ως στόχο να φωτίσει ή/και να δώσει πιο σκούρα απόχρωση σε τούφες σε διάφορα σημεία, παίζοντας έτσι με το φως και τον όγκο, και δίνοντάς σας απόλυτα εξατομικευμένο αποτέλεσμα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας.

 

Λεπτά μαλλιά : η τέχνη του λουσίματος

 

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αντί για τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας «και όχι την παλάμη του χεριού σας, αφού έτσι κάνετε τα μαλλιά σας πιο επίπεδα αντί να τους δίνετε όγκο!», διευκρινίζει ο Fred. Αν έχετε μακριά μαλλιά, μην πλένετε τις άκρες, μόνο το κρανίο χρειάζεται καθαρισμό! Κατά το ξέβγαλμα, αφήστε απλώς τον αφρό του σαμπουάν να κυλήσει απαλά από πάνω προς τα κάτω, ώστε να απομακρύνει τη ρυπαρότητα. Αν έχετε σγουρά, κατσαρά μαλλιά, κάντε ένα πείραμα: ξεχάστε το σαμπουάν και χρησιμοποιήστε μόνο κοντίσιονερ. Το προϊόν αυτό περιέχει επαρκή ενεργά συστατικά για τον καθαρισμό των μαλλιών σας. Η τάση αυτή, που ονομάζεται « no-poo » (μεταφράζεται ως «χωρίς σαμπουάν»), σας απαλλάσσει από τα συνήθως πολύ επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και προφυλάσσει τα μαλλιά σας.

Ο Fred έχει το σύνθημα: «Όσο λιγότερα κάνεις, τόσο το καλύτερο!». Αποφύγετε το ίσιωμα και τις σφιχτές κοτσίδες, και ξεφορτωθείτε όλες τις συσκευές όπως τα σίδερα κατσαρώματος ή ισιώματος. Το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν και να αποδυναμώνουν κι άλλο τα μαλλιά σας. Ζήτω το «επιμελώς ατημέλητο», το καρέ φλου, και τα ανάλαφρα χτενίσματα! Το μυστικό σας όπλο; Το «dust», μια ανάλαφρη σκόνη που αγκαλιάζει την τρίχα δίνοντας ματ όψη και όγκο στα μαλλιά σας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ