OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Συμβουλές για επιδερμίδα με τάση ακμής κάτω από τον ήλιο

Συμβουλές για επιδερμίδα με τάση ακμής κάτω από τον ήλιο

Εξόρμηση στην παραλία: συμβουλές περιποίησης για την επιρρεπή στις ατέλειες επιδερμίδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών


Για τους περισσότερους, καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, άμμος. Ωστόσο, όσοι από εμάς έχουμε επιδερμίδα επιρρεπή στις ατέλειες, θα πρέπει να δίνουμε έξτρα προσοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παραλία (
LINK: 3 - 5 things that can irritate acne-prone skin at the beach). Η επιδερμίδα με τάση ακμής πρέπει να προστατεύεται επαρκώς κατά τις ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας, καθώς στην πραγματικότητα ο ήλιος είναι κάθε άλλο παρά φίλος όσων ταλαιπωρούνται από ακμή (LINK: 4 - The rebound effect: how the sun affects your spots): μάλιστα, ακόμα και μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1°C αυξάνει την παραγωγή σμήγματος έως και 10%[1]. Επιπλέον, ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά της ακμής μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία της επιδερμίδας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, επιδεινώνοντας ενδεχομένως και τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες UV. Τέλος, η αποτελεσματική προστασία της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε τη δημιουργία ουλών και τις υπερμελαγχρώσεις που σχετίζονται με τα ηλιακά εγκαύματα, γι’ αυτό μην αμελείτε το αντηλιακό σας. Μια σύνθεση λεπτόρευστη είναι ιδανική για τις λιπαρές επιδερμίδες.

[1] Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.

Mattifying Corrective Care Sun Protection της Vichy: ιδανική για την επιδερμίδα με τάση ακμής


Σε ό,τι αφορά την προστασία της επιδερμίδας με τάση ακμής, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στα συστατικά των αντηλιακών προϊόντων σας. Για να μειώσει τις ατέλειες που προκαλούνται από την έκθεση στις ακτίνες UV, το Mattifying Corrective Care Sun Protection με SPF 30 της Vichy περιέχει σαλικυλικό οξύ, γνωστό για τη συμβολή του στη μείωση της εμφάνισης μαύρων στιγμάτων. Στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, πάνω από το 81% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι η επιδερμίδα τους ήταν λιγότερο λιπαρή μετά από τέσσερις εβδομάδες χρήσης, ενώ το 75% ανέφεραν ότι η επιδερμίδα τους φαινόταν πιο λαμπερή.[1] Αν δεν είναι οι ατέλειες, αλλά η υπερβολική λιπαρότητα ή γυαλάδα αυτό που σας απασχολεί περισσότερο το καλοκαίρι, δοκιμάστε να προσφέρετε στους πόρους της επιδερμίδας σας έναν βαθύ καθαρισμό με την Pore Purifying Mask της Vichy: είναι εμπλουτισμένη με δύο είδη αργίλου που απαντώνται στη φύση, για να δώσει ματ όψη στην επιδερμίδα με τάση λιπαρότητας. Και να – τώρα μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας και την παραλία, χωρίς να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα σας!

[1] Vichy Idéal Soleil Anti-Blemishes, κλινική αξιολόγηση για διάστημα 28 ημερών σε 54 άτομα (CF: dossier de lancement, p. 20).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

Πρόσωπο

3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

Πρόσωπο

Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top