OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

H ιδανική απόχρωση make-up

Εφόσον κάνω πολλά ζωντανά shows και βίντεο, είναι πολύ σημαντικό να πετυχαίνω ένα λαμπερό, φυσικό αποτέλεσμα –οι κάμερες δεν λένε ψέματα, και αν το make up είναι πολύ παχύ ή λανθασμένα εφαρμοσμένο φαίνεται αμέσως και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το διορθώσεις

Εάν ακόμη ψάχνετε για το ιδανικό σας make-up, σημαίνει ότι είτε δεν έχετε βρει τοκατάλληλο προϊόν είτε δεν το εφαρμόζετε σωστά. Θα πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσετε με το να βλέπετε εκπαιδευτικά βίντεο στο internet και να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές για να εφαρμόσετε τοmake-up σας. Αν ακόμη και μετά από αυτό δεν έχετε πετύχει το σωστό αποτέλεσμα τότε το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν. Εάν αυτή είναι η περίπτωση, τότε θα πρέπει να βγείτε έξω στα μαγαζιά χωρίς να φοράτε καθόλου make-up και δοκιμάσετε διαφορετικάmake-up σε διαφορετικά σημεία του προσώπου.Είναι κάτι που δεν το συνηθίζουμε αλλά είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ακούτε την επιδερμίδα σας – μην αγοράζετε απλώς το ίδιο make-up όπως όλοι οι άλλοι;  προσπαθήστε να βρείτε το προϊόν που ταιριάζει σε εσάς. Το make-up είναι κάτι πολύ προσωπικό- εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας, την ποιότητα και τον τόνο αλλά και πόσο ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα σας.Μην φοβάστε να ζητήσετε δείγματα!

Χρησιμοποιώ πολλά και διαφορετικά πράγματα! Όπως οι περισσότεροι make-up artists, προτιμώ να χρησιμοποιώ τα παραδοσιακά αξεσουάρ- πινέλα, ενδυναμωτή βλεφαρίδων, ειδικά μαντηλάκια που απορροφούν την λιπαρότητα κτλ. Αυτό που κάνω διαφορετικά είναι ότι προτιμώ να χρησιμοποιώ powder puff –σε αντίθεση με τα πινέλα, το powder puff κρατάει την πούδρα στην θέση της επειδή επιτρέπει η εφαρμογή να γίνεται απαλά (κάτι που βελτιώνει το κράτημα), και επίσης δεν καταστρέφουν το αποτέλεσμα του make-up μέσω της τριβής.Μετέπειτα αυτό που χρειάζεται είναι να περάσετε με ένα πινέλο ώστε να αφαιρέσετε επιπλέον πούδρα. Επίσης χρησιμοποιώ πολύ  μπατονέτες -είτε στεγνές είτε νωπές με καθαριστικό make up- οι οποίες είναι ένα πολύ μικρό αλλά ικανό εργαλείο για να απαλλαγούμε από τυχόν λεκέδες ή όταν το make-up έχει συσσωρευτεί σε λεπτές γραμμές. Σας επιτρέπει να είστε ακριβείς και αν αφαιρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Πιείτε πολύ νερό! Βοηθάει πολύ καθώς ενυδατώνει την επιδερμίδα από το εσωτερικό της. Σε σχέση με το make-up, μην εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα- προσπαθήστε να μην μπείτε στον πειρασμό να το διορθώνετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα! Μην στοχεύετε στην «τελειότητα»- η οποία μπορεί να σας σταματήσει από το να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Λίγες μικρές ατέλειες από εδώ και από εκεί μπορεί να προσθέσουν κάποια γοητεία! Πάντα θέλω οι υπόλοιποι να νομίζουν πως το «κορίτσι έχει όμορφη επιδερμίδα» σε αντίθεση με το «κορίτσι έχει πολύ ωραίο make-up» - το make-up από μόνο του δεν θα έπρεπε να τραβά την προσοχή.Προσπαθώ να είμαι διακριτική και να αποφεύγω να εφαρμόζω χοντρά στρώματα. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι φυσικό, απαλό και φρέσκο- απλά όμορφη, & υγιής στην όψη επιδερμίδα. Όταν πετύχω την απόχρωση και την ποιότητα της επιδερμίδας που αναζητώ, έχω ένα λευκό καμβά και μπορώ πλέον να ξεκινήσω πλέον να ξεκινήσω να δουλεύω με χρώματα.

Είναι ένα σημείο του προσώπου που είναι συχνά παραμελημένο, αλλά ένα ανόμοιο φρύδι μπορεί πολύ εύκολα να καταστρέψει το αποτέλεσμα ενός ιδανικού make-up ή εξαιρετικά βαμμένων χειλιών.

Η δουλειά μου αποτελείται από μία σειρά από φευγαλέες αλλά εξαιρετικά έντονες στιγμές που με ανταμείβουν. Ξεκινάει από την στιγμή που μαθαίνω ποιον θα βάψω. Αμέσως φτιάχνω μία εικόνα με το μυαλό μου με την ιδανική απόχρωση που θέλω να δημιουργήσω. Στην συνέχεια είναι αυτές οι «πριν & μετά» στιγμές όσο σταδιακά δημιουργώ το look, και φυσικά η τελική «αποκάλυψη» όταν το πρόσωπο που βάφω κοιταχτεί στον καθρέπτη που γεννά πάρα πολλά διαφορετικά συναισθήματα! Η δουλειά μου με ανταμείβει πολύ και για αυτό ακριβώς το λόγο θέλησα να δημιουργήσω το «Lookbook» με την Vichy. Γιατί δεν το κατεβάζετε και να το δοκιμάστε και μόνοι σας.
Allison DepriestreΕπαγγελματίας make-up Artist

go to top