Η εφαρμογή του make-up σε επιδερμίδα με ροδόχρους ακμή

Αν ταλαιπωρείστε από ερυθρότητα ή ανομοιόμορφη όψη, χρειάζεστε ένα make-up που να προσφέρει πλήρη κάλυψη και ταυτόχρονα φυσικό τελείωμα.


Διαβάστε τις συμβουλές μας για το πώς να εξασφαλίσετε αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.


Συμβουλές εφαρμογής make-up για κάλυψη της ερυθρότητας

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης make-up είναι δύσκολη ακόμα και στις καλές μέρες. Τι γίνεται, όμως, όταν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ανομοιόμορφος ή παρουσιάζει ερυθρότητα; Αν, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, ταλαιπωρείστε από ερυθρότητα στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα, τη μύτη και τα χείλη, η τοπική εφαρμογή ενός concealer υψηλής κάλυψης, που να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας, θα χαρίσει στο πρόσωπό σας ομοιόμορφη όψη. Αν θέλετε να καλύψετε ευρύτερες περιοχές με ανομοιομορφία ή γενικευμένη ερυθρότητα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα primer χρωματικής διόρθωσης κάτω από το make-up ή το concealer σας. Αυτό θα λειτουργήσει σα βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

"το κλειδί είναι να βρείτε την ιδανική εκείνη απόχρωση που ταιριάζει στον δικό σας τόνο βάσης"

Είτε θέλετε να καλύψετε συγκεκριμένες περιοχές με ερυθρότητα, είτε να δώσετε ομοιόμορφη όψη σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, το κλειδί είναι να βρείτε την ιδανική εκείνη απόχρωση που ταιριάζει στον δικό σας τόνο βάσης. Έτσι, θα αποφύγετε το «εφέ μάσκας». Και μην ξεχνάτε το σημαντικότερο μυστικό: blending, blending, blending… ιδίως στο λαιμό και στους κροτάφους!


Συνθέσεις και συστατικά make-up για επιδερμίδες με τάση ερυθρότητας

Αν ταλαιπωρείστε από δυσχρωμίες, όπως ροδόχρους ακμή ή ερυθήματα, σίγουρα θα θέλετε ένα make-up  που να προσφέρει υψηλή κάλυψη και φυσικό τελείωμα. Επιλέξτε προϊόντα πλούσια σε χρωστικές και συνθέσεις μακράς διάρκειας, για να αποφύγετε το ρετουσάρισμα. Αν η ερυθρότητα συνδέεται με την ακμή, αναζητήστε προϊόντα εμπλουτισμένα με συστατικά για ματ αποτέλεσμα, τα οποία θα απορροφήσουν την περίσσεια σμήγματος. Ερυθρότητα μπορεί να παρουσιάσει και η ευαίσθητη επιδερμίδα, σαν αποτέλεσμα των ερεθισμών ή του στρες. Στην περίπτωση αυτή, και προκειμένου να αποφύγετε κάποια δερματική αντίδραση, βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση που επιλέγετε έχει δοκιμασθεί σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ