Τεχνικές εφαρμογής foundation σε δέρμα με τάση ακμής

Αν θέλετε να καλύψετε σημάδια ακμής, όπως ατέλειες, ερυθρότητα και ουλές, μην ψάχνετε άλλο! Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές των ειδικών μας για να επιτύχετε ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Προετοιμασία επιδερμίδας με τάση ακμής

Η έρευνα δείχνει ότι ένα εντυπωσιακό προσοστό της τάξης του 85% από εμάς θα έρθει αντιμέτωπο με την ακμή μεταξύ της ηλικίας των 12 και 24 ετών. Επιπλέον, σε έως και το ένα τέταρτο των ασθενών μένει κάποια μορφή ουλών.[1] Ενώ οι μελέτες δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το μακιγιάζ προκαλεί ακμή[2], είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη σύνθεση της βάσης του μακιγιάζ σας, ώστε να αποφύγετε την πρόκληση ερυθρότητας και ερεθισμού του δέρματος.

Πρώτα τα πιο σημαντικά: είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας έχει καθαριστεί καλά προτού εφαρμόσετε τη βάση για μακιγιάζ. Αρχίστε πλένοντας το πρόσωπό σας με ένα στοχευμένο καθαριστικό κατά της ακμής, κατά προτίμηση εμπλουτισμένο με στυπτικά συστατικά (‘στυπτικά’), όπως για παράδειγμα το σαλικυλικό οξύ.
Ένα primer για ματ αποτέλεσμα θα βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των πόρων και θα προετοιμάσει το δέρμα σας για τη βάση του μακιγιάζ. Ταμπονάρετε απαλά πάνω στο δέρμα με καθαρά χέρια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη ζώνη Τ.

Πινέλα, σφουγγάρια, δάχτυλα: τεχνικές για την εφαρμογή του foundation σας

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή του foundation σε επιδερμίδα με τάση για ατέλειες, προσπαθήστε να προσδιορίσετε ποιο είναι η κύρια ανάγκη της επιδερμίδας σας. Η επιλογή μιας πούδρας με πλούσια, κρεμώδη υφή θα σας βοηθήσει να καλύψετε τυχόν εξογκώματα ή ανομοιομορφίες στον τόνο, ενώ θα παραμείνει σταθερή όλη την ημέρα. Εάν επιδιώκετε’ περισσότερο ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, για παράδειγμα, να καλύψετε σημεία με ουλές ή κοκκινίλες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να απλώσετε το προϊόν ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, φροντίζοντας να το απλώσετε καλά γύρω από τους κροτάφους και το περίγραμμα.

Το δέρμα που ’ έχει τάση ακμής τείνει να εμφανίζει υπερβολική λιπαρότητα, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να γυαλίζει. Η εφαρμογή του foundation με σφουγγαράκι θα βοηθήσει το προϊόν να εισχωρήσει στην επιδερμίδα για ένα ομοιόμορφο, ματ αποτέλεσμα. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τα ακροδάχτυλά σας για να απλώσετε το προϊόν στις δύσκολες περιοχές, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά για να αποφύγετε την εξάπλωση βακτηρίων ή τον ερεθισμό υφιστάμενων ατελειών.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers
https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html
[2] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., ‘Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, in Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug; 15(4), pp. 284-7.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ