Η σωστή εφαρμογή του make-up για επιδερμίδα με ακμή

Ψάχνετε τρόπο να καλύψετε τα συμπτώματα της ακμής, όπως ατέλειες, ερυθρότητα και ουλές; Αναζήτηση τέλος! Ρίξτε μια ματιά στις εξειδικευμένες μας συμβουλές για το πώς να εξασφαλίσετε τέλειο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα.


Έρευνες δείχνουν ότι το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% από εμάς αντιμετωπίζουμε ακμή κάποια στιγμή στη ζωή μας, από τα 12 έως τα 24 μας. Επιπλέον, περίπου το ένα τέταρτο όσων πάσχουν από ακμή μένουν με κάποιας μορφής ουλές.[1] Και μολονότι, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν μελέτες που να υποδεικνύουν ότι τα προϊόντα μακιγιάζ προκαλούν ακμή[2], είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη σύνθεση  του make-up σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν ερυθρότητα ή ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας.


85% από εμάς αντιμετωπίζουμε ακμή κάποια στιγμή
στη ζωή μας, από τα 12 έως τα 24


Προετοιμασία της επιδερμίδας με τάση ακμής

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: πριν από την εφαρμογή του make-up, πρέπει οπωσδήποτε να φροντίζετε να καθαρίζετε σε βάθος την επιδερμίδα σας. Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας με μια λοσιόν ειδικά για την ακμή, κατά προτίμηση κάποια εμπλουτισμένη με στυπτικές ουσίες, όπως το σαλικυλικό οξύ. Ένα primer για ματ αποτέλεσμα θα κάνει λιγότερο ορατούς τους διεσταλμένους πόρους και θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σας για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Εφαρμόστε, ταμπονάροντας απαλά με καθαρά χέρια, και εστιάζοντας κυρίως στη Ζώνη Τ.


Πινέλα, σφουγγαράκια, δάχτυλα: τεχνικές για την εφαρμογή του make-up

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του make-up σε επιδερμίδα με τάση ατελειών, προσπαθήστε πρώτα να προσδιορίσετε ποια είναι η βασική σας ανάγκη. Η επιλογή μιας σύνθεσης σε μορφή πούδρας με πλούσια, κρεμώδη υφή θα βοηθήσει στην κάλυψη τυχόν εξογκωμάτων ή ανομοιογενειών, παραμένοντας ταυτόχρονα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν θέλετε να εστιάσετε στο ομοιόμορφο φινίρισμα, για να καλύψετε, για παράδειγμα, ουλές ή ερυθρότητα, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε τη σύνθεση σε όλο το πρόσωπο, φροντίζοντας πάντοτε να «σβήνετε» καλά στους κροτάφους και την περιοχή της γνάθου.

Η επιδερμίδα με τάση ακμής παρουσιάζει, συνήθως, υπερβολική παραγωγή σμήγματος, κάτι που μπορεί να κάνει την όψη της λιπαρή ή να προκαλέσει γυαλάδα. Η εφαρμογή του make-up με ένα σφουγγαράκι θα βοηθήσει το προϊόν να διεισδύσει στην επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας έτσι ομοιόμορφο, ματ φινίρισμα. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για την εφαρμογή στα πιο δύσκολα σημεία, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι εντελώς καθαρά, ώστε να αποφύγετε την εξάπλωση των βακτηρίων ή τον ερεθισμό των ήδη υπαρχουσών ατελειών.


Πηγές:
[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html
[2] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., ‘Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, στο Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug˙ 15(4), σ. 284-7.[https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ