Διατροφικές Συμβουλές για τη Διαχείριση της Πιτυρίδας
Οι δερματολόγοι συνιστούν να ακολουθείται μια ισορροπημένη διατροφή για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ή τη διαχείριση της πιτυρίδας. Ανακαλύψτε παρακάτω τις συμβουλές τους για το τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή και ποιες τροφές να αποφεύγετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ N°1
ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Για την πρόληψη της πιτυρίδας, απαραίτητα είναι 3 θρεπτικά στοιχεία που απαντώνται σε μια ισορροπημένη διατροφή:
Βιταμίνη B6: υπάρχει στον σολομό, τις πατάτες, τις μπανάνες, τα μανιτάρια, το συκώτι, και τα πλήρη δημητριακά.
Βιταμίνη E: υπάρχει στα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα έλαια κράμβης και σόγιας, τα δημητριακά, και τα λιπαρά ψάρια.
Βιταμίνη A: υπάρχει στα αυγά, τα γαλακτοκομικά, το βούτυρο, και το συκώτι.
Στην καθημερινή σας διατροφή μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες, λαχανικά, λιπαρά οξέα ωμέγα-3 (ελαιοκράμβη, έλαιο λιναρόσπορου, έλαιο κάνναβης, καρύδια, σαρδέλες, σκουμπρί), ψευδάργυρο (κακάο, στρείδια, φύτρο σίτου) και βιοτίνη (βιταμίνη B8).
ΣΥΜΒΟΥΛΗ N°2
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ
Μερικές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πιτυρίδας.
Τροφές ταχείας απελευθέρωσης ζάχαρης, καθώς ευνοούν τη φλεγμονή (γλυκά, σιρόπια, λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος).
Παράγωγα λευκού αλευριού (ψωμί για σάντουιτς, μπαγκέτα).
Συσκευασμένα κέικ.
Σιτηρά με σπόρους (λευκά ρύζι, λευκά ζυμαρικά).
ΣΥΜΒΟΥΛΗ N°3
ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος και του τριχωτού. Συνιστάται να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των δερματικών κυττάρων.