Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την λιπαρή πιτυρίδα

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα σας, έχουμε τις απαντήσεις. Συνεχίστε την ανάγνωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την λιπαρή πιτυρίδα και τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Αλήθεια ή ψέμα: υπάρχει μόνο ένας τύπος πιτυρίδας

ΨΕΜΑ
Η πιτυρίδα χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες: την ξηρή πιτυρίδα και τη λιπαρή πιτυρίδα. Η λιπαρή πιτυρίδα (pityriasis steatoides) έχει ως αποτέλεσμα παχιά, λιπαρά, κιτρινωπά λέπια τα οποία σχηματίζονται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ η ξηρή πιτυρίδα (pityriasis capitis) είναι πιο λεπτή και ελαφρύτερη στην υφή. Ενώ η ξηρή πιτυρίδα πέφτει εύκολα από το τριχωτό της κεφαλής, η λιπαρή πιτυρίδα συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής, με τις νιφάδες να στοιβάζεται σταδιακά η μία πάνω στην άλλη, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά στις ρίζες.

Αλήθεια ή ψέμα: μόνο τα λιπαρά μαλλιά υποφέρουν από πιτυρίδα

ΨΕΜΑ
Ενώ η λιπαρή πιτυρίδα (επίσης γνωστή ως κολλώδης πιτυρίδα) προκύπτει από υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, η πιτυρίδα μπορεί και επηρεάζει όλους τους τύπους μαλλιών, ανεξαρτήτως μήκους και υφής, από λιπαρά έως ξηρά. Το να μην ξεπλένετε καλά το σαμπουάν ή άλλα προϊόντα styling μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα. Οπότε, αν παρατηρήσετε γκρίζες ή υπόλευκες νιφάδες όταν βουρτσίζετε ή χτενίζετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά την επόμενη φορά που θα λουστείτε.

Αλήθεια ή ψέμα: πιτυρίδα σημαίνει βρώμικα μαλλιά

ΨΕΜΑ
Η πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ορμόνες, διατροφή, κληρονομικότητα, άγχος ή αντιδράσεις που σχετίζονται με χημικές ουσίες και συστατικά. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να προκαλέσει ξηρή πιτυρίδα εάν δεν τα ξεπλένετε σωστά. Εν τω μεταξύ, η λιπαρή πιτυρίδα προκύπτει από το υπερβολικό σμήγμα που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής, επομένως μπορεί να εμφανιστεί ανεξάρτητα από το πώς λούζεστε. Εάν ανησυχείτε για την καθαριότητα των μαλλιών σας, η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος και των κυττάρων του δέρματος για να έχετε καθαρό τριχωτό της κεφαλής το οποίο είναι καλύτερα προετοιμασμένο για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ