Η ρύπανση επηρεάζει στην εμφάνιση ατελειών στο πρόσωπο

Μαζί με τις ορμόνες και το στρες, η ρύπανση είναι ένας από τους κύριους ενόχους πίσω από τις εξάρσεις ακμής και τις ατέλειες στο πρόσωπο. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε το γιατί.

 

Οι επιπτώσεις της ρύπανσης στην επιδερμίδα

 

Οι κάτοικοι των πόλεων ξέρουν ότι το περιβάλλον που ζουν έχει πληθώρα ρύπων, από το νέφος και την αιθάλη μέχρι το διοξείδιο του άνθρακα και το φυσικό αέριο. Τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά μας, η επιδερμίδα μας εκτίθεται τακτικά σε ρύπους εσωτερικών χώρων, όπως τα μονωτικά υλικά, τα σπρέι, ακόμα και ο καπνός από το τζάκι. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στην επιδερμίδα, προκαλώντας φλεγμονή, αφυδάτωση και απώλεια ελαστικότητας σε βάθος χρόνου, καθώς καταστρέφουν το κολλαγόνο και τη λιπιδική στοιβάδα της επιδερμίδας.

Στο πλαίσιο μελετών που διεξήχθησαν από τα εργαστήρια Vichy στο Μεξικό και την Κίνα, πραγματοποιήθηκε σύγκριση μεταξύ επιδερμίδων που έχουν εκτεθεί σε μολυσμένο και σε μη μολυσμένο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα έδειξαν μικρότερη ενυδάτωση και αυξημένη παραγωγή σμήγματος –άρα μεγαλύτερα ποσοστά λιπαρής επιδερμίδας– για τα άτομα που εκτίθενται συχνά στη ρύπανση.

 

Πώς να προστατευθείτε από τη ρύπανση

 

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος περιποίησης για την καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων της ρύπανσης, το κλειδί είναι ένα: Ένα εξειδικευμένο και  σταθερό πρόγραμμα περιποίησης όχι μόνο θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας απομακρύνοντας τους συσσωρευμένους ρύπους, αλλά επίσης θα την προστατεύσει ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με μια λοσιόν καθαρισμού που θα απομακρύνει κάθε ίχνος ρύπων και μακιγιάζ, πριν περάσετε σε άλλα προϊόντα που εστιάζουν στην ενυδάτωση και την προστασία.

Ξέρουμε ότι τα προβλήματα της επιδερμίδας δεν σταματούν απαραιτήτως μετά την εφηβεία, και η ρύπανση σίγουρα δεν βοηθά με την ακμή και τις ατέλειες. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά και προσεκτικά την επιδερμίδα σας με ενεργά συστατικά που θα ομαλοποιήσουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ· αυτό είναι το βασικό για την αντιμετώπιση της ακμής, μαζί βέβαια με μια κρέμα ημέρας σχεδιασμένη να στοχεύει τις ατέλειες.  Κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα, η  Ενυδατική Κρέμα Ημέρας Normaderm της Vichy αποκαθιστά τον προστατευτικό επιδερμίδικό φραγμό, σφραγίζοντας την υγρασία στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Απαλή, ενυδατωμένη επιδερμίδα που φαίνεται ολοένα και πιο όμορφη μετά από κάθε εφαρμογή.

Για να αποφύγετε κατά το μέγιστο δυνατόν την έκθεση της επιδερμίδας σας στη ρύπανση, μπορείτε επίσης να βάλετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας, τόσο για να ομορφύνετε την ατμόσφαιρα όσο και για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα. Και αν δεν μπορείτε με τίποτα να κόψετε το κάπνισμα, τουλάχιστον, για χάρη της επιδερμίδας σας, μην το κάνετε μέσα στο σπίτι!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ