Σε τι βοηθάει ο καθαρισμός προσώπου;

Από τα πρώτα βήματά μας στηνπεριποίηση της επιδερμίδας, δύο είναι εκείνα που μένουν σταθερά, παρότι οι συνθέσεις αλλάζουν και προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας στο πέρασμα του χρόνου: ο καθαρισμός και η ενυδάτωση.

Οι ειδικοί δεν σταματούν να τονίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του καθαρισμού, και ίσως ανάμεσα στους λόγους που επιμένουν να είναι και το γεγονός πως αυτή είναι η κίνηση που επιλέγουμε να «κόψουμε» από την ιεροτελεστία φροντίδας όταν δεν έχουμε χρόνο ή είμαστε πολύ κουρασμένες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στην επιδερμίδα επικάθονται βακτήρια, ρύποι, σκόνη, νεκρά κύτταρα που μπορούν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά μόνο με τον σωστό καθαρισμό. Επιπλέον, ο καθαρισμός σε συνδυασμό με ένα ενυδατικό προϊόν, βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρήσει τα επιθυμητά επίπεδα υδάτωσης.

Τι θα συνέβαινε στο πρόσωπό σας αν σταματούσατε εντελώς να το καθαρίζετε;

Οι πόροι θα πάθαιναν ολοκληρωτική ασφυξία από το σμήγμα, γεγονός που θα πυροδοτούσε την εμφάνιση ακμής. Επίσης, λόγω ελλιπούς ενυδάτωσης, το πιο πιθανό είναι πως θα εμφανιζόταν αφυδάτωση, ερεθισμοί, κοκκινίλες και κνησμός, ενώ η όψη της επιδερμίδας θα φαινόταν όχι μόνο θαμπή και λιπαρή αλλά και πιο γηρασμένη.

 

Επιγραμματικά, λοιπόν, θα λέγαμε πως ο καθαρισμός προσώπου βοηθάει:

 

  • Στην υγεία και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.
  • Στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας τόσο ως προς την εμφάνιση των πόρων όσο και ως προς την υγιή όψη του προσώπου συνολικά.
  • Στην σωστή ενυδάτωση, πάντα με αμέσως επόμενη κίνηση την εφαρμογή της κατάλληλης ενυδατικής σύνθεσης.
  • Τα ενεργά συστατικά των προϊόντων φροντίδας να διεισδύσουν και να αποδώσουν καλύτερα.

 

Όσον αφορά στο πόσο συχνά χρειάζεται να πλένετε το πρόσωπό σας, η απάντηση είναι: δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, αφού και κατά τη διάρκεια της νύχτας παράγονται σμήγμα και νεκρά κύτταρα που χρειάζεται να απομακρυνθούν από την επιφάνεια του δέρματος. Αν ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενδεχομένως το πρόσωπό σας να έχει ανάγκη και από μια επιπλέον φορά καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αφουγκράζεστε την επιδερμίδα σας, η οποία θα σας «δείξει» ακριβώς την ανάγκη της. 

Όμως, προκειμένου ο καθαρισμός να είναι πραγματικά ωφέλιμος, χρειάζεται να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν: αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, επιλέξτε ένα πλούσιο, κρεμώδες προϊόν καθαρισμού, ενισχυμένο με ενυδατικούς παράγοντες, που αφήνει μια απολαυστική αίσθηση άνεσης μετά το ξέβγαλμα και όχι «τραβήγματος». Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεστε ένα προϊόν με χαμηλότερο pH, υφή gel ή αφρού, και συστατικά που απομακρύνουν το σμήγμα και απελευθερώνουν τους πόρους από τη λιπαρότητα, χωρίς όμως να την «στεγνώνει», ενώ για την ευαίσθητη επιδερμίδα προτιμήστε ένα προϊόν με μινιμαλιστική σύνθεση, απαλλαγμένο και από την παραμικρή υποψία πιθανού ερεθιστικού παράγοντα. Το Purete Thermale Gel της Vichy είναι ένα gel καθαρισμού προσώπου κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για το ευαίσθητο.

Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy, που ενισχύει τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας και εκχύλισμα moringa που συμβάλλει στην καταπολέμηση της προσκόλλησης των ρύπων. Το Purete Thermale Gel μεταμορφώνεται σε έναν ενυδατικό, πλούσιο αφρό που απομακρύνει όλα τα ίχνη και τα μικροσωματίδια ρύπων ενώ παράλληλα περιορίζει τις επιπτώσεις του σκληρού νερού στην επιδερμίδα (δηλαδή την έλλειψη άνεσης και την ξηρότητα), αφήνοντας το πρόσωπο καθαρό, δροσερό, με υπέροχη αίσθηση άνεσης.

Ακόμα, μην ξεχνάτε!

  • Να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό προσώπου.
  • Να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, που απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.
  • Να δίνετε λίγο χρόνο στο προϊόν καθαρισμού που επιλέξατε, ώστε να κάνει τη δουλειά του σωστά: χρησιμοποιήστε το κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο για 60 δευτερόλεπτα- θα δείτε διαφορά!
  • Να καθαρίζετε το πρόσωπο μέχρι τις ρίζες των μαλλιών, τους κροτάφους αλλά και χαμηλά στο λαιμό και το ντεκολτέ.
  • Να στεγνώνετε το πρόσωπό σας ταμποναριστά με μια μαλακή πετσέτα, την οποία θα πρέπει να ανανεώνετε πολύ συχνά.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ