Απολέπιση προσώπου: Tα μυστικά της λαμπερής επιδερμίδας

Απολέπιση προσώπου: τα μυστικά της λαμπερής επιδερμίδας

 

H απολέπιση προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην τελετουργία του καθαρισμού της επιδερμίδας γιατί με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Όταν το πρόσωπο δεν απολεπίζεται σωστά τα νεκρά κύτταρα δε φεύγουν με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται θαμπή.  Οι πιο σμηγματογόνες περιοχές θα φαίνονται πιο σκούρες ενώ οι ρυτίδες ή οι γραμμές έκφρασης θα φαίνονται πιο έντονες από ότι είναι. Όταν όμως κάνουμε σωστή απολέπιση (peeling) προσώπου  το προετοιμάζουμε για να απορροφήσει η επιδερμίδα πιο εύκολα την ενυδατική μας ή το σέρουμ.

 

Ποια είναι τα μυστικά της σωστής απολέπισης προσώπου

 

- Ένα καλό προϊόν απολέπισης προσώπου πρέπει να είναι απαλό, αποτοξινωτικό,  να μη προκαλεί ξηρότητα ή αφυδάτωση και ιδανικό και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. -Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν την απολέπιση. Είναι σημαντικό το πρόσωπό μας να είναι καθαρό από το μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο επικάθεται στην επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. - Πριν ξεκινήσουμε την απολέπιση στο πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ, ας ρίξουμε χλιαρό νερό στην περιοχή. -  Ξεκινάμε  την απολέπιση κάνοντας κυκλικές κινήσεις και πάντα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Όσο πιο απαλό είναι το άγγιγμά τόσο το καλύτερο. Αφήστε  το προϊόν απολέπισης προσώπου να ενεργήσει.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση;

 

A υτό εξαρτάται από την επιδερμίδα η οποία  αλλάζει από μέρα σε μέρα λόγω των διαφορετικών ορμονών και επομένως  αλλάζει και η συχνότητα της περιποίησής της. Καλό είναι να μιλήσετε με την αισθητικό ή τον δερματολόγο σας για το κάθε πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση με βάση τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ