Ρυτίδες στο Πρόσωπο

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα μας χάνει την ελαστικότητά της, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο: ο εφιάλτης στην ομορφιά.

Σε ποια σημεία του προσώπου δημιουργούνται όμως; Ας εξηγήσουμε τους διάφορους τύπους ρυτίδων και πού οφείλονται αυτές, ώστε να τις ξεφορτωθείτε μια και καλή με ένα μυστικό όπλο που τώρα έχετε στη διάθεσή σας!

Γραμμές αφυδάτωσης

Το σώμα μας αποτελείται από 50-75% νερό, το οποίο εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένης και της επιδερμίδας μας. Η έλλειψη H ² O έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μην μπορεί να επανορθωθεί ή να δημιουργήσει νέα κύτταρα το ίδιο αποτελεσματικά, κάτι που οδηγεί στον σχηματισμό ρυτίδων λόγω απώλειας της σφριγηλότητας. Η μείωση του επιπέδου του φυσικά απαντώμενου Υαλουρονικού Οξέος στις στοιβάδες της επιδερμίδας μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο την υγρασία που συγκρατείται στην επιδερμίδα. Σε ποια σημεία σχηματίζονται γραμμές αφυδάτωσης; Συχνά, οι ρυτίδες που οφείλονται στην αφυδάτωση είναι ορατές στο μέτωπο: ανασηκώστε τα φρύδια σας, παρατηρείστε τις γραμμές που εμφανίζονται, και στη συνέχεια χαλαρώστε τους μύες σας. Αν οι γραμμές εξακολουθούν να είναι ορατές, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για ρυτίδες αφυδάτωσης – η επιδερμίδα έχει χάσει την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα να μην επανέρχεται στην αρχική της θέση.

Ρυτίδες έκφρασης

Χαμογελάμε, ζαρώνουμε τα μάτια μας, συνοφρυωνόμαστε. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου μας μπορεί να οδηγήσουν στον σχηματισμό ρυτίδων στα σημεία εκείνα όπου το δέρμα δημιουργεί πτυχώσεις, ιδίως όσο μεγαλώνουμε και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Σε ποια σημεία σχηματίζονται ρυτίδες έκφρασης; Λεπτές γραμμές και ρυτίδες σχηματίζονται συνήθως γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου), στην περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας), και ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρυώματος).

Ρυτίδες γήρανσης

Με την ηλικία έρχεται και η απώλεια της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, λόγω της μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση: η επιδερμίδα δεν έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα ώστε να επανέρθει στην αρχική της θέση όπως όταν ήταν νεότερη, αφήνοντας λεπτές γραμμές χαραγμένες στο πρόσωπό μας. Σε ποια σημεία σχηματίζονται ρυτίδες γήρανσης; Αυτές οι γραμμές που οφείλονται στη γήρανση εμφανίζονται συνήθως στα μάτια, το στόμα και το μέτωπο. Είναι λιγότερο ορατές από ό,τι άλλοι τύποι ρυτίδων, αλλά εξίσου ανεπιθύμητες!

Ρυτίδες ύπνου

Όσο μεγαλώνουμε, οι ρυτίδες απειλούν όχι μόνο το πρόσωπό μας, αλλά και ολόκληρο το σώμα μας. Σε ποια σημεία σχηματίζονται ρυτίδες ύπνου; Λεπτές γραμμές σχηματίζονται κυρίως στο ντεκολτέ, ανάμεσα και πάνω από την καμπύλη του στήθους, οι οποίες είναι ορατές ιδίως όταν κοιμάστε στο πλάι. Παρόμοιες ρυτίδες μπορεί να δημιουργηθούν στα μάγουλα, ανάλογα με την πλευρά που κοιμηθήκατε, πιέζοντας το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι. Η καλύτερη θέση για ξέγνοιαστο ύπνο, χωρίς τον φόβο των ρυτίδων, είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Πρόληψη και μείωση των ρυτίδων

Ακολουθώντας τακτικά ένα πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αναβάλλετε τον σχηματισμό ρυτίδων και απαλύνετε τυχόν ρυτίδες που μπορεί να έχετε ήδη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πάχος του χορίου ελαττώνεται και η υγεία της επιδερμίδας επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων. Η κρέμα Liftactiv Supreme δρα στοχευμένα ενάντια σε αυτόν ακριβώς τον σχηματισμό γραμμών, δηλαδή την «καθημερινή γήρανση». Εφαρμόστε την κρέμα στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού δύο φορές ημερησίως. Μετά από μόλις 7 ημέρες χρήσης, οι ρυτίδες μειώνονται αισθητά και η επιδερμίδα αποκτά πιο νεανική όψη.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ