Serum προσώπου με ρετινόλη: Ποια τα οφέλη του;

Ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, κλιματικές αλλαγές, έλλειψη ύπνου, στρες, ελλιπής διατροφή, καπνός τσιγάρου, ορμονικές αλλαγές: αυτοί είναι οι πιο καθοριστικοί εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι από την ενδομήτριο ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα και που ορίζουν το πολυσυζητημένο στους δερματολογικούς κύκλους, «Εκθεσίωμα». Καθώς λειτουργεί ως φραγμός ανάμεσα στον οργανισμό και το περιβάλλον, το δέρμα επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από αυτούς τους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την έκφραση των γονιδίων, προκαλούν οξειδωτικό στρες στα δερματικά κύτταρα και βλάβη στον επιδερμιδικό φραγμό. Αν σε αυτά προσθέσουμε την μείωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος καθώς και την επιβράδυνση της κυτταρικής ανανέωσης που ξεκινούν από νωρίς, τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί το εκθεσίωμα θεωρείται υπεύθυνο για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, ξηρότητα, χαλάρωση, δυσχρωμίες).

Ρετινοειδή: Το gold standard της αντιγήρανσης

Τα ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α), είναι λιπόφιλα μόρια που διεισδύουν εύκολα στην επιδερμίδα και οι βιολογικά ενεργές μορφές τους μπορούν να ρυθμίσουν την έκφραση των γονιδίων που σχετίζονται με την διαφοροποίηση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Η τοπική εφαρμογή των ρετινοειδών έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην επανόρθωση του φωτογηρασμένου δέρματος, να προλάβει την φωτογήρανση αλλά και να δώσει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ενδογενούς γήρανσης.

Πιο συγκεκριμένα, η ρετινόλη έχει την πολύτιμη ιδιότητα να υποστηρίζει τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης (που, όπως εξηγήσαμε μειώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά και εξαιτίας του εκθεσιώματος) με την ομαλή διαίρεση των κυττάρων της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας, υποστηρίζει τη δράση των ινοβλαστών, την έκφραση των γονιδίων του υαλουρονικού οξέος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου ενώ την ίδια στιγμή το προστατεύει από τα ένζυμα που το καταστρέφουν, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία, ελέγχει τον πολλαπλασιασμό και τη μετακίνηση των κερατινοκυττάρων. Επιπλέον, έχει και απολεπιστική δράση η οποία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του κυτταρικού μεταβολισμού, συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών και την αποκατάσταση του ομοιόμορφου τόνου και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

 

Serum προσώπου με ρετινόλη: Οπωσδήποτε στο καθημερινό σας skincare!
Για όλη αυτή την ανεκτίμητη για τη νεανικότητα της επιδερμίδας δράση της, η ρετινόλη είναι το αγαπημένο αντιγηραντικό συστατικό των δερματολόγων και η Vichy την αξιοποίησε με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο: δίνοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Liftactiv Retinol Specialist Serum, έναν πρωτοποριακό ορό προσώπου που βάζει στο στόχαστρο όλους τους τύπους ρυτίδων - must στην καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος.

Το νέο Liftactiv Retinol Specialist Serum βασίζεται σε ένα αντιγηραντικό δίδυμο συστατικών που αυξάνει κατά 50% την αντιγηραντική δράση της σύνθεσης:

Καθαρή Ρετινόλη 0.2%: Η ρετινόλη ενισχύει την κυτταρική ανανέωση η οποία συμβαίνει φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ δρα αποτελεσματικά στη διόρθωση των βαθιών ρυτίδων και της ανομοιομορφίας της επιδερμίδας. Συγχρόνως, ενισχύει την ανανέωση των κερατινοκυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και ελαστίνης (αυξάνοντας έτσι τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος), βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.
Προβιοτικά 1% : Τα κλάσματα προβιοτικών αποδεδειγμένα προάγουν την επιδερμιδική ανανέωση, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας ενεργοποιώντας των ανοσολογικούς μηχανισμούς της ενώ παράλληλα παρέχουν και αντιοξειδωτική δράση.
 
Το νέο Liftactiv Retinol Specialist Serum προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένα και ορατά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους ρυτίδων όπως οι ρινοπαρειακές, οι ρινοχειλικές, στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο μεσόφρυδο και το μέτωπο, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τον όγκο και τη λάμψη της επιδερμίδας σε λιγότερο από πέντε μήνες χρήσης. Επιπλέον, βελτιώνει αισθητά το συνολικό χρωματικό τόνο της αλλά και την υφή της.

Πώς θα το εντάξετε στο καθημερινό σας skincare: Επειδή η επιδερμίδα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στη δράση της ρετινόλης, καλό είναι να εντάξετε σταδιακά το Liftactiv Retinol Specialist Serum στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας του προσώπου σας. Την πρώτη εβδομάδα, χρησιμοποιήστε το 2 φορές/εβδομάδα (πάντα βράδυ), τη 2η εβδομάδα μέρα παρά μέρα και από την 3η εβδομάδα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ, πριν την κρέμα νύχτας. Και βέβαια, δεν ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας το επόμενο πρωί, καθώς η ρετινόλη κάνει φωτοευαίσθητη την επιδερμίδα.

Liftactiv Πρωτόκολλο Αντιγήρανσης

Μετά από μια πρωτοποριακή κλινική μελέτη 6 μηνών που διεξήγε η Vichy, κατέληξε στο ιδανικό πρωτόκολλο αντιγήρανσης που προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κατά των ρυτίδων.

Το πρωί, συστήνεται η χρήση του Liftactiv Supreme Vitamin C Serum, το οποίο δρα ως μια πανίσχυρη αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας που εμποδίζει τη βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών. Ακολουθεί η αντιγηραντική κρέμα προσώπου Liftactiv Collagen Specialist η οποία μόλις ενισχύθηκε με τριπλάσια περιεκτικότητα σε πεπτίδια για 3 φορές περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα. Η πρωινή ρουτίνα ολοκληρώνεται με το Capital Soleil UV-Age Daily SPF50 , για την απαραίτητη υψηλή αντηλιακή προστασία που «απαιτεί» η χρήση ρετινόλης και, φυσικά, για προστασία κατά της φωτογήρανσης.

Το βράδυ προτείνεται η εφαρμογή του Liftactiv Retinol Specialist Serum, που θα προσφέρει τη μέγιστη αντιγηραντική δράση χάρη στη δύναμη της καθαρής ρετινόλης και των προβιοτικών, σταδιακή διόρθωση των ρυτίδων αλλά και πρόληψη της δημιουργίας νέων. Τελευταίο βήμα, η ανανεωμένη αντιγηραντική κρέμα προσώπου Liftactiv Collagen Specialist με 3πλάσια περιεκτικότητα σε πεπτίδια, η οποία «κλειδώνει» τα συστατικά του serum και ενισχύει την δράση του κατά των ρυτίδων και υπέρ της νεανικότητας της επιδερμίδας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ