Πώς να εφαρμόζετε σωστά την ενυδατική κρέμα προσώπου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς πρέπει να εφαρμόζεται η ενυδατική στο πρόσωπο; Μάλλον όχι, γιατί είναι ένα από αυτά τα πράγματα που είναι αυτονόητα, σωστά; Θα το ξανασκεφτείτε όμως μόλις μάθετε περισσότερα για τη χρήση της ενυδατικής και για το πώς να διασφαλίζετε ότι τα αποτελέσματα στο πρόσωπό σας είναι αυτά ακριβώς που θέλετε.

Πόση ενυδατική πρέπει να χρησιμοποιείτε; Πόσο συχνά; Σε ποιο βήμα της ρουτίνας περιποίησής σας; Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, για να είστε σίγουρη ότι θα αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα οφέλη της ενυδατικής που θα επιλέξετε. Πάρτε χαρτί και μολύβι!
Πώς πρέπει να εφαρμόζετε την ενυδατική στο πρόσωπό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της;

Ίσως δεν εφαρμόζετε σωστά την ενυδατική σας. Μπορεί να χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν, ή να παραλείπετε κάποια από τα βήματα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να το απορροφήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ακολουθώντας αυτά τα 5 απλά βήματα, θα είστε σίγουρη ότι η επιδερμίδα σας απολαμβάνει πλήρως όλα τα οφέλη της ενυδατικής σας κρέμας.

Πόση ενυδατική πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο;
Συχνά, χρησιμοποιούμε περισσότερη από όσο χρειάζεται. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει κάποιος απαράβατος κανόνας καθολικής ισχύος για το πόση ενυδατική πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, η συνιστώμενη ποσότητα είναι συνήθως μικρότερη από ό,τι θα περιμένατε. Επιπλέον, τείνουμε να χρησιμοποιούμε πολλή κρέμα θεωρώντας ότι αυτό θα ενυδατώσει καλύτερα την επιδερμίδα μας. Λάθος!

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε ποσότητα ίση περίπου με ένα ρεβίθι. Λιγότερο από όσο νομίζατε, έτσι δεν είναι; Ένα κόλπο για να μην το παρακάνετε είναι να εφαρμόζετε από μία κουκκίδα σε μέτωπο, πηγούνι και μάγουλα. Έπειτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να αμελείτε τυχόν αφυδατωμένες περιοχές.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας;

Καθώς μεγαλώνετε, η ενυδάτωση θα είναι η κύρια ανάγκη της επιδερμίδας σας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να καλύψετε αυτή την ανάγκη όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, ακόμα κι αν η επιδερμίδα σας φαίνεται ενυδατωμένη επιφανειακά.
Αφού σκεφτείτε πώς πρέπει να εφαρμόζετε την ενυδατική σας, θα πρέπει να σκεφτείτε και πόσο συχνά θα την εφαρμόζετε. Εμείς συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική φροντίδα στο πρόσωπο πρωί και βράδυ. Το πρωί, θα δώσει στην επιδερμίδα σας τη δύναμη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις εξωτερικές επιθέσεις, όπως τη ρύπανση ή τις ελεύθερες ρίζες. Το βράδυ, θα συμβάλει στην κυτταρική επανόρθωση της επιδερμίδας, μέχρι τις βαθύτερες στοιβάδες της. Έτσι, θα ξυπνήσετε με λαμπερή και πιο υγιή επιδερμίδα το επόμενο πρωί!

Με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεται η ενυδατική;

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε για την ενυδατική σας. Παρ’ όλο που μερικές φορές μπορεί να σας φαίνεται υπερβολή, η σειρά με την οποία εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησής σας είναι πολύ σημαντική. Ακριβώς όπως η επιδερμίδα σας, τα προϊόντα περιποίησης προσώπου δρουν στρωματικά, και η δράση τους επηρεάζεται από την κατάσταση της επιδερμίδας σας, αλλά και από το τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσετε πριν ή αμέσως μετά. Γι’ αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να πλένετε πρώτα το πρόσωπό σας, και μετά να εφαρμόζετε τονωτική λοσιόν, ορό, κρέμα ματιών, και τελευταία την ενυδατική σας. Έτσι, αφού διεισδύσουν τα ενεργά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων, η ενυδατική θα δημιουργήσει έναν προστατευτικό φραγμό στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας κλειδώνοντας την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της.

Πόση ώρα πρέπει να περιμένετε πριν βαφτείτε;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο της ενυδατικής, αλλά, σε γενικές γραμμές, συνιστάται να περιμένετε λίγα λεπτά ώστε να μην αναμειχθεί η ενυδατική με το μέικάπ σας. Ένα κόλπο για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να απορροφήσει αυτή την ενυδάτωση είναι να ασχοληθείτε με άλλες ρουτίνες περιποίησης ή δραστηριότητες μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας!

Πώς πρέπει να εφαρμόζετε την ενυδατική σας;

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό! Τώρα ξέρετε τι ενυδατική να χρησιμοποιείτε, πότε πρέπει να την εφαρμόζετε και με ποια σειρά. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να το κάνετε; Η ενυδατική μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε, και η εφαρμογή της κρύβει ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς. Το θέμα δεν είναι να την απλώσετε απλώς σε όλο το πρόσωπο και να περιμένετε να απορροφηθεί. Δείτε αυτό το στάδιο ως μια ευκαιρία να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας, για να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία στην επιδερμίδα σας. Θα σας πάρει μόνο 2-3 λεπτά. Κάνοντας κυκλικές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, θα βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να απορροφήσει την ενυδατική και θα ενεργοποιήσετε τη ροή του αίματος. Αυτό θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να αποκτήσει πιο υγιές χρώμα και θα ενισχύσει τη φωτεινότητά της. Με λίγα λόγια, θα βελτιώσει τη συνολική όψη της, τις μέρες που νοιώθετε πιο κουρασμένη από ό,τι συνήθως.

Και μερικές έξτρα συμβουλές περιποίησης

Τώρα που ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά την ενυδατική σας, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Κατ’ αρχάς, φροντίστε να κάνετε απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αυτό θα απομακρύνει τις ακαθαρσίες που παγιδεύονται στους πόρους και δεν αφήνουν τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας σας να διεισδύσουν σε βάθος. Έτσι, θα απαλλαγείτε από νεκρά κύτταρα, ρύπους, περίσσεια σμήγματος, και κατάλοιπα προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια, και ταυτόχρονα θα βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να ανανεώνεται πιο γρήγορα.

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ρόλερ χαλαζία για τέλειο μικρο-μασάζ. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να απλώνετε πιο ομοιόμορφα την ενυδατική σας, αλλά επίσης θα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικό το μασάζ και θα τονώσει περισσότερο τη μικροκυκλοφορία.

Όπως θα δείτε, το να μάθετε να εφαρμόζετε σωστά την ενυδατική σας κρέμα είναι απλή υπόθεση, όμως περιλαμβάνει πολλά περισσότερα βήματα από ό,τι ίσως περιμένατε. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα κρατήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή και υγιή σε βάθος χρόνου. Δεν γίνεται να αφήσετε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ