Ενυδάτωση επιδερμίδας: Σημαντικοί αριθμοί που πρέπει να θυμάστε

Είναι κοινό μυστικό ότι η ενυδάτωση είναι η νούμερο 1 ανάγκη της επιδερμίδας σε κάθε ηλικία- μην ξεχνάτε ότι η περιεκτικότητά της σε νερό φτάνει σχεδόν το 64%! Ο πολυσυζητημένος επιδερμιδικός φραγμός παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς μία από τις βασικές αποστολές του είναι να «κλειδώνει» την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το σώμα χάνει καθημερινά ένα ποσοστό νερού όμως διαθέτει μηχανισμούς που επαναφέρουν τα ποσοστά του στα επιθυμητά. Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, εξωγενείς αλλά και ενδογενείς παράγοντες (γνωστοί και ως Εκθεσίωμα) αφενός επιταχύνουν την απώλεια νερού αφετέρου διαταράσσουν τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού – αποτέλεσμα: αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας που χάνονται ενώ συγχρόνως η επιδερμίδα αδυνατεί να τα αναπληρώσει, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σημάδια αφυδάτωσης, λεπτές γραμμές, ξεφλούδισμα, φλεγμονές, θαμπάδα κλπ.

Εκθεσίωμα: Γνωριμία με τον «εχθρό»

Κάθε συζήτηση που αφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας αλλά και στο φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης, εστιάζει σε μια λέξη-κλειδί: ο λόγος για το Εκθεσίωμα, έναν επιστημονικό όρο που εκφράζει τον ορατό αντίκτυπο που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην κατάσταση της επιδερμίδας και που περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες που βάζουν τρικλοποδιά στη νεανικότητά της – μία από αυτές και η απώλεια υγρασίας.

Οι παράγοντες του Εκθεσιώματος με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, διακρίνονται σε 3 βασικές κατηγορίες: είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, (ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση κλπ), οι παράγοντες που συνδέονται με το σύγχρονο lifestyle (στρες, κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου κ.α.) και οι ορμονικές μεταβολές οι οποίες επηρεάζουν καθοριστικά την συμπεριφορά και την εικόνα της επιδερμίδας. Περικυκλωμένος από αυτούς τους αναπόφευκτους εχθρούς, δίνοντας non-stop μάχες σε πολλαπλά πεδία, ο επιδερμιδικός φραγμός «λυγίζει», χάνει τη συνοχή του, αποδυναμώνεται. Η διαφυγή της πολύτιμης υγρασίας είναι αναπόφευκτη ενώ, αόρατοι στο μάτι εισβολείς, βρίσκουν μια πολύ καλή ευκαιρία να εισχωρήσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν φλεγμονές. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η επιδερμίδα έχει ανάγκη να την φροντίσετε σωστά, επιλέγοντας μια έξυπνη σύνθεση που αποκαθιστά τα επίπεδα υδάτωσης καθημερινά ενώ συγχρόνως επανορθώνει και ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.

89: Ο αριθμός-κλειδί στην ενυδάτωση

Σε μια καθημερινότητα που μας «βομβαρδίζει» διαρκώς με πληροφορίες, οι αριθμοί έρχονται για να μας βοηθήσουν να συγκρατήσουμε τις πιο σημαντικές: 10.000 βήματα την ημέρα για να είμαστε σε φόρμα, 2 λίτρα νερό για ενυδάτωση εκ των έσω, 8 ώρες ύπνου για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, 5 φρούτα και λαχανικά για τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ  – ποιος είναι, όμως, ο αριθμός που πρέπει να θυμάστε καθημερινά για την επιδερμίδα σας; 

Η απάντηση έρχεται από τη Vichy και είναι το «μαγικό» 89! Ο λόγος, φυσικά, για το bestselling MINERAL 89 Καθημερινό Booster Ενυδάτωσης & Ενδυνάμωσης με 89% Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy, το οποίο αποδεδειγμένα επανορθώνει και ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ συγχρόνως ενισχύει τις αντιοξειδωτικές άμυνες του δέρματος, και Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης, γνωστό για την ιδιότητά του να έλκει και να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό - μια έξυπνη σύνθεση που προσφέρει την απαραίτητη καθημερινή κίνηση φροντίδας στην επιδερμίδα, βοηθώντας τη να γίνει πιο ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις του Εκθεσιώματος και να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία.

Ενισχυμένο από τη φύση με 15 απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, χωρίς ύποπτα συστατικά και με 94% συστατικά φυσικής προέλευσης, το MINERAL 89 Booster προσφέρει 41% περισσότερη ενυδάτωση άμεσα και 71% μεγαλύτερη ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού, εξασφαλίζοντας την αντοχή και την προστασία της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.

1 σέρουμ, 89 αποτελέσματα, 3 για να θυμάστε: Ελαστικότητα, Ενδυνάμωση & Ενυδάτωση – και όλα αυτά με μια ανάλαφρη, δροσερή υφή που είναι απλά εθιστική!

Επιλέξτε το δικό σας…89


Η παγκόσμια επιτυχία του MINERAL 89 Booster οδήγησε τους επιστήμονες της Vichy να αξιοποιήσουν τα μυστικά αυτής της μινιμαλιστικής φόρμουλας σε νέες συνθέσεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ στην ενυδάτωση και την ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού – συγκεκριμένα:

- Η MINERAL 89 72H Moisture Boosting Cream είναι μια κρέμα φροντίδας που ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση έως και 72 ώρες! Με 92% συστατικά φυσικής προέλευσης, χωρίς αμφιλεγόμενα συστατικά, η σύνθεσή της συγκεντρώνει όλα τα ζωτικά για την επιδερμίδα στοιχεία (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Β3 & Ε, σκουαλάνιο και εκατομμύρια μεταλλικά στοιχεία από το ηφαιστειακό νερό της Vichy) σε μια κρέμα με απολαυστική υφή που δρα σε 3 επίπεδα της επιδερμίδας προσφέροντάς της αποτελεσματική ενυδάτωση για 3 ημέρες και 100% επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού, 8 φορές πιο γρήγορα!

- Με ίδια σύνθεση ενισχυμένης ενυδάτωσης για 72ώρες,  αλλά πιο πλούσια υφή, η MINERAL 89 72H Moisture Boosting Cream Rich, “απαντά” στις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας σαν βελούδινο, ανακουφιστικό χάδι, χωρίς να κολλάει ή να φράσσει τους πόρους, αλλά ενυδναμώνοντας το επιδερμιδικό φραγμό, ενυδατώνοντας και αναζωογονώντας τα κύτταρα της επιδερμίδας.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ