Ποια είναι η καλύτερη κρέμα ματιών για την επιδερμίδα σας;

Η φροντίδα του δέρματος γύρω από τα μάτια βοηθά στη διατήρηση μιας δροσερής, νεανικής εμφάνισης. Είτε σας απασχολούν οι μαύροι κύκλοι είτε οι ρυτίδες ή η αφυδάτωση, η εύρεση της καλύτερης κρέμας για τις ανάγκες σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του δέρματός σας. Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο τις προτάσεις μας για τις θεραπείες περιποίησης των ματιών και καταλήξτε στην καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για το δέρμα σας.

Τι είναι το περίγραμμα των ματιών και για ποιο λόγο πρέπει να το φροντίζουμε;

Το περίγραμμα των ματιών είναι το δέρμα γύρω από τα βλέφαρα και έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι λεπτότερο, πιο εύθραυστο και πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, η απώλεια υγρασίας σε αυτή την περιοχή του προσώπου μπορεί να προκαλέσει σημάδια γήρανσης, κόπωσης και στρες, που μάλιστα εμφανίζονται νωρίτερα απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές. 

Για τον λόγο αυτόν είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε τη συγκεκριμένη περιοχή επιλέγοντας την πιο κατάλληλη κρέμα, προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και φρέσκο. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση ειδικών προϊόντων περιποίησης ματιών, όπως κρέμες, τζελ ή οροί, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι, οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνοντας το περίγραμμα των ματιών σας να δείχνει πιο ζωηρό.

Τα προϊόντα για τα μάτια είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής αυτής και παρέχουν την απαραίτητη ενυδάτωση και προστασία. Για καλύτερα αποτελέσματα, τα προϊόντα αυτά έχουν ειδικά ενεργά συστατικά και ελαφρύτερη υφή από τις κρέμες προσώπου, που διευκολύνουν την απορρόφησή τους και ελαχιστοποιούν τους ερεθισμούς. Ο κύριος στόχος τους είναι να προλάβουν και να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές, πρήξιμο και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, παρέχοντας παράλληλα βαθιά ενυδάτωση.

Πώς μπορώ να ξέρω ποιο προϊόν για το περίγραμμα των ματιών είναι το καλύτερο για μένα;

Η εύρεση του ιδανικού προϊόντος περιγράμματος ματιών μπορεί να είναι μια πολύπλοκη υπόθεση, κυρίως επειδή η γκάμα των προϊόντων που κυκλοφορούν είναι τόσο μεγάλη. Αρχικά, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, όπως η μείωση του πρηξίματος, η πρόληψη των ρυτίδων ή η εξάλειψη των σημαδιών κόπωσης. Ανάλογα με αυτές τις ανάγκες θα πρέπει να επιλέξετε τα καλύτερα συστατικά, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη και να επιτύχετε ένα λαμπερό περίγραμμα. Λάβετε επίσης υπόψη τις ανάγκες του τύπου του δέρματός σας και τυχόν ευαισθησίες που μπορεί να έχετε, όταν επιλέγετε το καλύτερο προϊόν για εσάς.
Μόλις ξεκαθαρίσετε τα χαρακτηριστικά του περιγράμματος των ματιών σας και τις συγκεκριμένες ανάγκες του, επικεντρωθείτε στην αναζήτηση των ενεργών συστατικών που εγγυώνται τα καλύτερα αποτελέσματα για την ανάκτηση της νεανικής του εμφάνισης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η καφεΐνη, γνωστή για τις αποστραγγιστικές της ιδιότητες, και το υαλουρονικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και είναι επίσης ένας σπουδαίος σύμμαχος για το γέμισμα των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης.

Πότε να αρχίσω να χρησιμοποιώ κρέμα ματιών;

Αν και αυτό εξαρτάται πάντα από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τον τύπο δέρματος του κάθε ατόμου, οι ειδικοί συνιστούν να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα αντιγήρανσης από την ηλικία των 25 ετών. Από τη συγκεκριμένη ηλικία και μετά, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται, ειδικά στο λεπτό και ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, ο οφθαλμικός μυς (orbicularis oculi) είναι υπεύθυνος για το ανοιγόκλεισμα των ματιών. Γνωρίζατε ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 15 φορές το λεπτό; Επίσης, όταν χαμογελάμε, έχουμε την τάση να κλείνουμε τα μάτια μας κ.λπ. Αυτή η συνεχής κίνηση επηρεάζει επίσης τον σχηματισμό των λεγόμενων ρυτίδων έκφρασης.

Αυτές οι ιδιαιτερότητες προκαλούν σημάδια γήρανσης, όπως είναι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Ως εκ τούτου, για να προστατεύσετε και να ενυδατώσετε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, συνιστάται να συμπεριλάβετε ένα συγκεκριμένο προϊόν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πώς εφαρμόζεται σωστά ένα προϊόν για το περίγραμμα των ματιών;

Για καλύτερα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή του προϊόντος περιγράμματος των ματιών, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα. 

1. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι καθαρό και στεγνό χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για την επιδερμίδα σας, για να αποφύγετε τυχόν υπολείμματα από ρύπους ή μακιγιάζ. Για την περιοχή των ματιών, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν με το πρόσωπό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ειδικά δοκιμασμένο στην περιοχή αυτή, διαφορετικά επιλέξτε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα μάτια. Η διαδικασία καθαρισμούπροετοιμάζει την επιδερμίδα για να δεχτεί τη θεραπεία περιγράμματος ματιών και να αφομοιώσει καλύτερα τα ενεργά συστατικά της.

2. Αφού καθαρίσετε το περίγραμμα των ματιών, εφαρμόστε μέτρια ποσότητα του προϊόντος, στο μέγεθος μισού κόκκου ρυζιού και για τα δύο μάτια. Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία των ματιών και προχωρήστε προς τα έξω, εφαρμόζοντας την κρέμα ματιών με απαλά «χτυπήματα» στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
 
Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της κρέμας, καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και μπορεί να προκληθεί τράβηγμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε την κρέμα δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να επιτύχετε ένα πιο φωτεινό και πιο νεανικό βλέμμα.

Τα καλύτερα προϊόντα περιγράμματος ματιών, για κάθε ανάγκη και τύπο δέρματος

Για μια πιο αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, θα σας συστήσουμε τα καλύτερα προϊόντα για το περίγραμμα των ματιών, για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
 
Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το περίγραμμα των ματιών

Αν ψάχνετε για μια ιδιαίτερα ενυδατική κρέμα περιγράμματος ματιών, μπορεί να αναρωτιέστε πώς πρέπει να είναι ή τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει. Εμείς σας αναφέρουμε τα βασικά που πρέπει να διαθέτουν αυτά τα προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν βαθιά και μακράς διάρκειας ενυδάτωση.
Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητη, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας θα πρέπει να επιλέγετε προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί στην περιοχή των ματιών και που βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας της επιδερμίδας γύρω από αυτή την περιοχή, ώστε να διατηρείται απαλή και λεία. Ιδανικά, η κρέμα θα πρέπει να είναι υποαλλεργική και συνήθως προτιμώνται οι κρέμες ματιών χωρίς άρωμα. Ορισμένα κοινά συστατικά σε ιδιαίτερα ενυδατικές κρέμες ματιών αποτελούν το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η αλόη βέρα και η βιταμίνη Ε.

Διατίθενται ενυδατικά προϊόντα περιγράμματος ματιών που περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά για την προστασία της επιδερμίδας από τις υπεριώδεις ακτίνες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
 
Minéral 89 Περιγράμματος ματιών

Η πρώτη μας πρόταση είναι η κρέμα περιγράμματος ματιών VICHY LABORATOIRES Minéral 89. Αυτή η κρέμα είναι σχεδιασμένη με 89% ηφαιστειακό νερό της Vichy, υαλουρονικό οξύ και καφεΐνη, τα οποία προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αίσθηση φρεσκάδας, ενώ παράλληλα μειώνουν τα σημάδια κόπωσης γύρω από τα μάτια. 

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του συγκαταλέγονται η ενίσχυση του φραγμού του δέρματος, καθώς και η ικανότητά του να λειαίνει τις λεπτές γραμμές, να ενυδατώνει για 24 ώρες, να αποσυμφορεί και να φωτίζει το βλέμμα μειώνοντας τους μαύρους κύκλους.

Αν αναζητάτε ένα προϊόν για το περίγραμμα των ματιών που να προσφέρει έντονη ενυδάτωση και να βοηθά στην ορατή άμβλυνση των επιπτώσεων της κόπωσης γύρω από τα μάτια, το Minéral 89 Eyes είναι το προϊόν που πρέπει να επιλέξετε για τη ρουτίνα σας, καθώς: επανορθώνει, θωρακίζει και αναζωογονεί το περίγραμμα των ματιών. Επίσης, μειώνει τους μαύρους κύκλους και, χάρη στο υαλουρονικό οξύ, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και καταπολεμά το «πόδι της χήνας».
Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα για το περίγραμμα των ματιών 

Σχεδιασμένα για να μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην περιοχή, αυτά τα προϊόντα περιγράμματος ματιών πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 

Ενεργά συστατικά: Το προϊόν που θα επιλέξετε για το περίγραμμα των ματιών πρέπει να περιέχει συστατικά όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, κεραμίδια ή νιασιναμίδη, καθώς έχουν αντιγηραντικές, ενυδατικές, αντιοξειδωτικές, επανορθωτικές ή καταπραϋντικές ιδιότητες.

Ενυδατική φόρμουλα: Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και τείνει να είναι ξηρό και αφυδατωμένο, οπότε τα καλύτερα αντιρυτιδικά προϊόντα για το περίγραμμα των ματιών πρέπει να διαθέτουν ενυδατικές ιδιότητες.

Ελαφριά υφή: Τα προϊόντα για το περίγραμμα των ματιών πρέπει να έχουν ελαφριά υφή, ώστε να απορροφώνται εύκολα, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται η εφαρμογή τους, καθώς   και η εφαρμογή του μακιγιάζ.

Η καλύτερη αντιγηραντική κρέμα ματιών

Η εύρεση της καλύτερης αντιγηραντικής περιποίησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πιο σημαντικό από αυτή την άποψη είναι να επιλέγετε προϊόντα που ενσωματώνουν δοκιμασμένα συστατικά και το τελικό προϊόν να έχει ελεγχθεί, και η αποτελεσματικότητά του όσον αφορά την ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών να έχει αποδειχτεί σε πραγματικές συνθήκες. Επιπλέον, θυμηθείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας καλές συνήθειες φροντίδας του δέρματος, ειδικά σε αυτή την περιοχή, και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

Neovadiol Peri & Post Menopause Eye & Lip Care
 
Η Neovadiol Eye & Lip Care – Αντιγηραντική Κρέμα για το Περίγραμμα Ματιών & Χειλιών των VICHY LABORATOIRES έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί ορατά τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης, όπως η απώλεια σφριγηλότητας του δέρματος και η εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κύκλων και σακουλών, σε αυτή την περιοχή του προσώπου, συσφίγγοντάς το και χαρίζοντάς του ελαστικότητα.

Χάρη στη σύνθεσή της, από προξυλάνη, εκχύλισμα Cassia, υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη, προσφέρει στο δέρμα ενυδάτωση, ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3-6-9, ηφαιστειακό νερό και καφεΐνη για να θρέψει σε βάθος το δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη, το οποίο γίνεται πιο ευαίσθητο κατά την εμμηνόπαυση.

Τέθηκε υπό δερματολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο σε γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα κατά την εμμηνόπαυση.

Neovadiol Rose Platinum Eyes
 
Η Neovadiol Rose Platinum Eye Cream – Αντιγηραντική Κρέμα Ματιών είναι για ώριμες επιδερμίδες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση στην περιοχή των ματιών. Με ένα μείγμα συστατικών ειδικά επιλεγμένων για τις ιδιότητές τους, όπως το ηφαιστειακό νερό και άλλα ενεργά συστατικά όπως η καφεΐνη και το ασβέστιο, η κρέμα αυτή βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και του «ποδιού της χήνας». Χάρη στη βελούδινη υφή της απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και ελαστική.

Το μυστικό της Neovadiol Rose Platinum Eye Cream έγκειται στις θρεπτικές, ενεργοποιητικές της ιδιότητες και στην ενσωμάτωση ροζ χρωστικών, ενός ειδικού συνδυασμού ενεργών συστατικών που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών, ενώ παράλληλα αποκαθιστούν τη λάμψη και την ελαστικότητά του.

Ο καλύτερος ορός κατά των μαύρων κύκλων, των σακουλών και της κόπωσης στο περίγραμμα των ματιών 
Ακολουθούν ορισμένοι οροί που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος γύρω από τα μάτια:

Liftactiv H.A. Περίγραμμα Mατιών
 
H Vichy Liftactiv H.A. Eye Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στην περιοχή του περιγράμματος των ματιών. Περιέχει διαιρεμένο υαλουρονικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών, ενώ η καφεΐνη και η εσκίνη μειώνουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Η υφή τζελ διευκολύνει τη γρήγορη απορρόφηση από την επιδερμίδα, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, και προσφέρει μια αίσθηση αναζωογόνησης. Με τακτική χρήση, η Vichy Liftactiv H.A. Eye συμβάλλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας μια πιο λεία, σφριγηλή και φωτεινή όψη.

Ένας βασικός παράγοντας για την επιλογή μιας κρέμας ματιών είναι το είδος των συστατικών που περιέχει. Η σύνθεσή της θα πρέπει να αποτελείται από ενεργά στοιχεία που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και συσφίγγουν το δέρμα, αλλά και να είναι αρκετά ελαφριά ώστε να απορροφάται γρήγορα.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ