Συμβουλές για την αραίωση των μαλλιών

Ενώ η ανάπτυξη και η κατάσταση των μαλλιών είναι ενδεικτική τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής υγείας ενός ανθρώπου, ρόλο σε αυτήν παίζουν και οι γενετικοί παράγοντες, ιδιαίτερα για τους άνδρες. Οι ερευνητές έχουν αρχίσει να κατανοούν τους κυριότερους μηχανισμούς της τριχόπτωσης, η οποία οδηγεί σε αραίωση των μαλλιών σε κάποιες περιοχές του κεφαλιού. Το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο στην περιοχή του μετώπου και στην κορυφή του κεφαλιού. Ενώ αυτός ο τύπος τριχόπτωσης είναι συχνά αναπόφευκτος, είναι εφικτό να επιβραδύνετε τη μελλοντική τριχόπτωση. Έχουμε 6 προτάσεις για εσάς:

 

Μην αφήνετε την τριχόπτωση να καταστρέφει την αυτοεκτίμησή σας: ακολουθήστε τις απλές συμβουλές μας για να διαχειριστείτε το θέμα της τριχόπτωσης και σίγουρα θα αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

1. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας:

 

Δοκιμάστε ένα πλήρες μασάζ ινδικού τύπου για το κεφάλι ή κάντε μόνοι σας μασάζ κεφαλιού ενώ κάνετε μπάνιο: χρησιμοποιήστε ένα προϊόν, για παράδειγμα από τη σειρά Dercos της Vichy, η οποία προσφέρει μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Επιλέξτε το προϊόν που είναι καταλληλότερο για την περίπτωσή σας. Κάντε αργό μασάζ σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής σας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών και βοηθώντας στην απορρόφηση του προϊόντος.

 

2. Να είστε όσο γίνεται πιο ευγενικοί με τα μαλλιά σας:

 

Χρησιμοποιήστε μόνο ήπια σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες, με προτίμηση σε υποαλλεργικές συνθέσεις, όπως αυτές της σειράς Dercos. Αποφεύγετε να τραβάτε τα μαλλιά σας, καθώς επίσης αποφύγετε και την υπερβολική θερμότητα.

 

3. Εγκαταστήστε φίλτρο νερού:

 

Το «σκληρό νερό» μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα και ιδιαίτερα στο τριχωτό της κεφαλής. Ξύνοντας συχνά το τριχωτό, λόγω του κνησμού, μπορεί να προκαλέσουμε βλάβες στους τριχικούς θύλακες. Αυτά τα φίλτρα δεν είναι ακριβά και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική βελτίωση: το τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι πιο υγιές και οι τρίχες των μαλλιών σας πιο λαμπερές.

 

4. Συζητήστε το με τον κομμωτή σας:

 

Μαζί μπορείτε να βρείτε το ιδανικό κούρεμα που θα σας ταιριάζει και θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πυκνότερα.

 

5. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών:

 

Περιέχουν βιταμίνες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη ολόκληρου του οργανισμού σας, συμπεριλαμβανομένων των τριχικών θυλάκων. Προσπαθήστε να κάνετε το πιάτο σας όσο γίνεται πιο πολύχρωμο σε κάθε γεύμα, ώστε να διασφαλίσετε ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

 

6. Στοχευμένες θεραπείες:

 

Το 96% των πασχόντων από τριχόπτωση παρατηρούν βελτίωση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής τους μετά από χρήση του Aminexi Clinical 5, καθώς και μείωση της αραίωσης των μαλλιών.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ