OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Το αβοκάντο και οι ιδιότητές του για υγιή επιδερμίδα

Μεγάλη αγάπη των food bloggers με 4.686.153 αναρτήσεις στο Instagram που ολοένα και αυξάνονται (αχά!), τα αβοκάντο είναι πλέον βασικό τρόφιμο στην κουζίνα κάθε καλοφαγά που σέβεται τον εαυτό του

Το αβοκάντο και οι ιδιότητές του για υγιή επιδερμίδα
Avocados-and-donts-for-healthy-skin

Ποιο είναι, όμως, το μεγάλο πλεονέκτημα του να προσθέσει κανείς το λεγόμενο αυτό φρούτο-θαύμα στη λίστα με τα ψώνια του από το μανάβικο; Ζητήσαμε από τους ειδικούς Δρ. Nina Roos και Raphaël Gruman να μας πουν ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα οφέλη του αβοκάντο για την επιδερμίδα μας, αλλά και να μας μιλήσουν για την επιστήμη που κρύβεται από πίσω.

Πώς μπορούν τα αβοκάντο να συμβάλουν στη βελτίωση της επιδερμίδας μας;

Πώς, λοιπόν, το ταπεινό αβοκάντο –που συχνά εκθειάζεται ως μια από τις σπουδαιότερες υπερτροφές της φύσης– κάνει τα μαγικά του στην επιδερμίδα μας; Η δερματολόγος Nina Roos έχει την απάντηση. Τα αβοκάντο είναι εκ φύσεως πλούσια σε λιπαρά οξέα, απαραίτητα για τη βέλτιστη αναδόμηση της επιδερμίδας. Αυτά τα λιπαρά οξέα έχουν υψηλή περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, κάτι που για την επιδερμίδα σας σημαίνει λεία, νεανική όψη για περισσότερο καιρό. Τα αβοκάντο διαθέτουν επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης E, η οποία συμβάλλει στην επιβράδυνση των ορατών σημαδιών γήρανσης, καθώς και βιταμίνης A, υπεύθυνης για την αποτελεσματική επανόρθωση των κυττάρων. Και δεν είναι μόνο αυτά: όλοι έχουμε ακούσει για την εξαιρετικά ευεργετική επίδραση που ασκούν στην επιδερμίδα μας πολλά φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας, ξέρατε όμως ότι το έλαιο αβοκάντο αποτελεί εδώ και καιρό μυστικό όπλο των γκουρού στην περιποίηση της επιδερμίδας; Παραδόξως, η εφαρμογή ελαίου αβοκάντο απευθείας πάνω στην επιδερμίδα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εξωτερικών σημαδιών γήρανσης χάρη στις αναζωογονητικές ιδιότητές του. Μάσκα γουακαμόλε, κανείς;

Ψημένα, πουρές, σιγομαγειρεμένα: μαγειρικές συμβουλές για αβοκάντο


Αβοκάντο: το φρούτο που όλοι λατρεύουν να μισούν. Στοιχηματίζουμε ότι έχετε τουλάχιστον 2-3 από αυτά τα μικρά να ωριμάζουν στο περβάζι σας, αλλά πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτόν τον διαβόητο και λίγο δύστροπο καρπό; Εκτός από την αγαπημένη συνταγή όλων, τη γουακαμόλε (είναι πλέον κλασσική, και όχι άδικα), μαντεύουμε ότι οι πιο πολλοί δεν χρησιμοποιούν το αβοκάντο στη μαγειρική τους. Όμως η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής, γι’αυτό ρωτήσαμε τον διατροφολόγο Raphäel Gruman πώς να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτά τα δεκαπέντε λεπτά που το αβοκάντο μας έχει ωριμάσει πλήρως. Οι συμβουλές του; Χρησιμοποιήστε την κλασσική γαλλική συνταγή ‘en papillote’ –κυριολεκτικά «σε περιτύλιγμα»– για να αναδείξετε όλα τα ζουμερά θρεπτικά συστατικά του. Ο Raphaël συνιστά να το πασπαλίσετε με ελαιόλαδο και να το μαγειρέψετε τυλιγμένο χαλαρά μέσα σε αλουμινόχαρτο μαζί με ένα λιπαρό ψάρι (ιδανική επιλογή είναι ο σολομός, επίσης εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων), ή να το σερβίρετε ως συνοδευτικό πολτοποιώντας το σε μια τραγανή σος με λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού. Αφού βγάλετε τη σάρκα, είναι σημαντικό το αβοκάντο να μην εκτεθεί στον αέρα για πολλή ώρα, έτσι ώστε να μην μαυρίσει μέχρι να σερβίρετε το γεύμα· μουσκέψτε το με χυμό λεμονιού ή λάιμ και φυλάξτε το σκεπασμένο στο ψυγείο.

Προτεινόμενα προϊόντα


Slow Ageβοηθά στην πρόληψη των πρώτων ορατών σημαδιών γήρανσης. LifActiv Sérum 10 – δρα στοχευμένα ενάντια στο σύνολο των σημαδιών γήρανσης για να καταπολεμήσει τις ρυτίδες και την απώλεια σφριγηλότητας και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα, η οποία παρουσιάζει ορατή βελτίωση μετά από 10 ημέρες και μακροπρόθεσμη επανόρθωση μετά από 1 μήνα χρήσης.

go to top