Καθαρισμός προσώπου για λιπαρό δέρμα: Τί να επιλέξετε

Δεν υπάρχει skincare ιεροτελεστία που να μην έχει ξεκινάει πάντα με τον καθαρισμό, όποιον τύπο, όποια ηλικία και αν έχει η επιδερμίδα. Ο λόγος: από τη μια πλευρά έχουμε το σμήγμα, τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα από τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος, από την άλλη έχουμε τη σκόνη, τα μικρομόρια ρύπανσης, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και της αντηλιακής προστασίας, που επικάθονται στο πρόσωπο - καθώς όλα αυτά μένουν πάνω στο δέρμα και μπλεντάρονται μεταξύ τους, δημιουργούν ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνειά του. Αυτό το «πέπλο» που αναπόφευκτα δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ημέρας (ένας λόγος παραπάνω αν ζείτε και κινήστε στα αστικά κέντρα), φράσσει τους πόρους και προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στα κύτταρα της επιδερμίδας. Αν δεν αφιερώσετε λίγο χρόνο επιστρέφοντας στο σπίτι για να το απομακρύνετε, τότε είναι σα να βάζετε με τα ίδια σας τα χέρια μια... βόμβα στα θεμέλια της υγείας, της ομορφιάς, της νεανικότητας του προσώπου σας!

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός, οι ειδικοί εξηγούν τι θα συνέβαινε στο δέρμα αν σταματούσαμε εντελώς να το καθαρίζουμε: οι πόροι θα έφρασσαν οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην εμφάνιση σοβαρού τύπου ακμής, το δέρμα θα αντιδρούσε με έντονες κοκκινίλες, ξηρότητα και ερεθισμούς, ο κνησμός θα χειροτέρευε μέρα με τη μέρα με κίνδυνο να προκληθούν εκδορές στην επιδερμίδα που θα λειτουργούσαν σαν «πύλες εισόδου» για εξωτερικούς εχθρούς και μολύνσεις, οι λεπτές γραμμές, η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπάδα- σημάδια έντονης αφυδάτωσης- θα γίνονταν μόνιμη κατάσταση και η πρόωρη γήρανση θα ήταν ζήτημα χρόνου. Εκτός, λοιπόν, από όλα αυτά που αποφεύγετε με τον καθημερινό, σωστό καθαρισμό του προσώπου σας, μην ξεχνάτε πως έχετε και ένα επιπλέον, σημαντικό όφελος: ότι απαλλαγμένη από ό,τι φράσσει τους πόρους της, η επιδερμίδα μπορεί να απορροφήσει τα ενεργά συστατικά του προϊόντος skincare που εφαρμόζετε ως δεύτερο βήμα, έτσι ώστε η σύνθεσή του να αποδώσει στο 100% των προδιαγραφών της!

Λιπαρό δέρμα: Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού

Είναι κοινό μυστικό ότι κάθε πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας και εξυγείανσης του λιπαρού (ή και με τάση για ακμή) δέρματος ξεκινάει από τον καθαρισμό με μια σύνθεση ειδικά μελετημένη για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του συγκεκριμένου τύπου επιδερμίδας. Στόχος ενός προϊόντος καθαρισμού για λιπαρό δέρμα είναι όχι μόνο να απομακρύνει το σμήγμα, το μακιγιάζ και τη σκόνη από την επιφάνεια του προσώπου, αλλά να καθαρίζει βαθιά τους πόρους και να κάνει απαλή απολέπιση που διώχνει τα νεκρά κύτταρα και υποστηρίζει τη φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Και, βέβαια, η σύνθεση θα πρέπει να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την απαλότητα, προκειμένου να μην «γδύνει» την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια,  γεγονός που την αναγκάζει να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, στην προσπάθειά της να βρει την ισορροπία της. 

Η Vichy, μελετώντας εδώ και πολλά χρόνια τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του λιπαρού με τάση για ακμή δέρματος, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα καθαρισμού που σέβονται απόλυτα τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας- όλα μη φαγεσωρογόνα και δερματολογικά ελεγμένα:

- Το Normaderm Phytosolution Gel Καθαρισμού Προσώπου είναι ειδικά μελετημένο για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία και προβιοτικά, απομακρύνει τέλεια τους ρύπους, το σμήγμα, τη σκόνη, τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιφάνεια της επιδερμίδας καθώς η καθαριστική βάση φυτικής προέλευσης από καρύδα, με παράγοντες αφρισμού, εξυγειαίνει σε βάθος το δέρμα χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή αίσθηση ξηρότητας. Από την πρώτη εφαρμογή, τα νεκρά κύτταρα, η σκόνη και οι ρύποι απομακρύνονται κατά 91%, μετά από 4 εβδομάδες η υφή της επιδερμίδας δείχνει βελτιωμένη κατά 83% ενώ τα σημάδια από τις ατέλειες δείχνουν μειωμένα κατά 98%. Η επιδερμίδα αποκτά άμεσα ματ όψη, εμφανίζει λιγότερη λιπαρότητα στη διάρκεια της ημέρας, οι ορατοί πόροι και τα μαύρα στίγματα μειώνονται σημαντικά.

- Το Normaderm Phytosolution Mattifying Volcanic Cleanser  είναι ένα καθαριστικό προσώπου με άργιλο, ιδανικό για τη μικτή προς λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής. Ο Ηφαιστειακός περλίτης και η άργιλος που περιέχει, απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας και, σε συνδυασμό με το Σαλικυλικό οξύ και τα ειδικά επιλεγμένα Αμινοξέα, καθαρίζει βαθιά τους πόρους, εξυγιαίνει την επιδερμίδα και χαρίζει ματ όψη, χωρίς να αφήνει την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος. Ακόμα και η υφή του είναι ιδιαίτερη: μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, από απορροφητικό ηφαιστειακό μίγμα μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό καθαρισμού που απαλλάσσει άμεσα την επιδερμίδα από σμήγμα και ρύπους.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ