10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον ορό προσώπου

Όλοι μιλούν για τους ορούς, λίγοι όμως είναι εκείνοι που ξέρουν γιατί πρέπει να τους συμπεριλάβουν στην καθημερινή τους ρουτίνα ομορφιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 10 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

 

 1. ΟΡΙΣΜΟΣ: Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ορών είναι ότι διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά, απορροφούνται γρήγορα, και διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα.

 2. ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Η υψηλή συγκέντρωση των ενεργών συστατικών στους ορούς κάνει συχνά δύσκολη την παρασκευή τους. Γι’ αυτό, για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, αναζητήστε προϊόντα που να περιέχουν λίγα ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις.

 3. ΥΦΗ: Είναι απαραίτητο η υφή του ορού να μην περιέχει καθόλου έλαια, για να διεισδύει σε βάθος και να μην αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα ώστε να μπορείτε έπειτα να εφαρμόσετε την ενυδατική σας ή άλλα προϊόντα.
   
 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το μεγαλύτερο όφελος των ορών είναι ότι διαθέτουν υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών, εξασφαλίζοντας έτσι ορατά αποτελέσματα πιο γρήγορα.
   
 5. ΑΝΟΧΗ: Ένα θέμα είναι ότι αυτή η υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

    Liftactiv Serum 10  της Vichy, που είναι σχεδιασμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες.
   
 6. ΑΙΣΘΗΣΗ: Πολύ σημαντικό είναι η υφή όχι μόνο να μην είναι λιπαρή αλλά και να μην δημιουργεί αίσθηση ξηρότητας στην επιδερμίδα. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να  αφήνει την επιδερμίδα βελούδινη και απαλή.
   
 7. ΧΡΗΣΗ: Οι οροί πρέπει να εφαρμόζονται σε καθαρή επιδερμίδα, για βέλτιστη διείσδυση των ενεργών συστατικών. Μπορούν να χρησιμοποιούνται είτε μόνοι τους είτε πριν από κάποιο προϊόν καθημερινής περιποίησης –αλλά πάντα πριν.
   
 8. ΜΑΣΑΖ: Το Ινστιτούτο Vichy, με μεγάλη εμπειρία στη μελέτη των τεχνικών εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης προσώπου, ανέπτυξε μια ειδική τεχνική για ενίσχυση των αντιγηραντικών οφελών των ορών και αποτέλεσμα lifting. Η τεχνική είναι η εξής: εφαρμόστε μία σταγόνα προϊόντος, και απλώστε και με τα δύο σας χέρια από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, με συρτές, ελαφρώς ανοδικές κινήσεις.
   
 9. ΗΛΙΚΙΑ: Οι οροί δεν είναι μόνο για τις ώριμες επιδερμίδες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ορών, για διαφορετικές ανάγκες: αντιοξειδωτικοί, ενυδατικοί, θρεπτικοί, τονωτικοί, κλπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορό σε οποιαδήποτε ηλικία.
   
 10. ΤΙΜΗ: Να έχετε υπόψη ότι οι οροί μπορεί να περιέχουν ακόμα και διπλάσια ποσότητα ενεργών συστατικών από ό,τι μια κρέμα, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό εξηγεί γιατί μερικές φορές είναι πιο ακριβοί από τις κρέμες. 

 

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ