Ενυδατική κρέμα προσώπου: Βρες την ιδανική για σένα

Μία από τις βασικές λειτουργίες του δέρματος είναι να προστατεύει το σώμα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις με τη βοήθεια του επιδερμιδικού φραγμού ο οποίος ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένος να εμποδίζει την απώλεια υγρασίας. Πράγματι, η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων υδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία του δέρματος (μην ξεχνάτε ότι σχεδόν το 64% είναι νερό!) καθώς επηρεάζει τόσο τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά όσο και την ενζυμική δραστηριότητα και την ενδοκυτταρική επικοινωνία. Το σώμα χάνει συνεχώς ένα ποσοστό νερού αλλά αυτό το φαινόμενο είναι περιορισμένο και υπάρχουν μηχανισμοί στην κεράτινη στιβάδα οι οποίοι φροντίζουν να αποκαθιστούν την ισορροπία της υγρασίας στο δέρμα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτοί οι μηχανισμοί αποκατάστασης των επιπέδων νερού στην επιδερμίδα θα ήταν αρκετοί, όμως στην πραγματικότητα δεν επαρκούν. Εξωτερικοί παράγοντες όπως οι επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, η ρύπανση, οι απότομες αλλαγές του καιρού, ακόμα και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων για τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας, ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και ο χρόνος που περνάει, αποδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό, με αποτέλεσμα να διαφεύγει πολύτιμη υγρασία που αν δεν αναπληρώνεται, οδηγεί την επιδερμίδα σε σοβαρό βαθμό αφυδάτωσης, σε ξεφλούδισμα, φλεγμονές, ερεθισμούς, σπυράκια, κνησμό, θαμπάδα, ρυτίδες κλπ.

Καθημερινή ενυδάτωση: Απαραίτητη για υγιή επιδερμίδα

Η ανάγκη για καθημερινή ενυδάτωση είναι ίδια σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στον λιπαρό, τονίζουν οι ειδικοί. Μια ενυδατική κρέμα προσώπου ειδικά μελετημένη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, αφενός θα την κρατήσει απαλή, φωτεινή και λεία κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα εμποδίσει τα σημάδια πρόωρης γήρανσης, αφετέρου θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πολύτιμου  προστατευτικού φραγμού που βάλλεται συνεχώς από τους επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Minéral 89 Booster, και έχοντας εστιάσει στον ρόλο του Εκθεσιώματος (δηλαδή του εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις βιολογικές λειτουργίες του δέρματος) που αποδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό προκαλώντας βλάβες όπως η ερυθρότητα, η αφυδάτωση και η θαμπάδα, η Vichy δημιούργησε τη σύνθεση που αναβαθμίζει την ενυδάτωση προσώπου: ο λόγος για τη Minéral 89 72H Moisture Boosting Cream, την κρέμα που δρα σε 3 επίπεδα της επιδερμίδας προσφέροντας την καθημερινά απαραίτητη δόση Μεταλλικών Στοιχείων καθαρού Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμινών και Σκουαλένιου και εξασφαλίζοντας έτσι βαθιά ενυδάτωση έως και για 3 ημέρες!

Συγκεκριμένα, το Υαλουρονικό Οξύ και το Σκουαλένιο ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό και τον φραγμό υγρασίας, ενυδατώνοντας και αναζωογονώντας τα κύτταρα της επιδερμίδας, τα Μεταλλικά Στοιχεία ενισχύουν τη δομή της επιδερμίδας, το Ηφαιστειακό Νερό Vichy, με εκατομμύρια μεταλλικά στοιχεία σε κάθε σταγόνα του, ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό και ενισχύει τις αντιοξειδωτικές άμυνές της ενώ η Βιταμίνη Β3 ενισχύει την παραγωγή των ceramides. Με 92% συστατικά φυσικής προέλευσης, χωρίς αμφιλεγόμενα συστατικά και με δροσερή υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα, η Minéral 89 72H Moisture Boosting Cream της Vichy υπόσχεται ενισχυμένη ενυδάτωση για 72 ώρες και 100% επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού 8 φορές πιο γρήγορα! Καλύτερα προστατευμένη από τις εξωτερικές επιθέσεις, η επιδερμίδα ενυδατώνεται σε βάθος, γίνεται πιο σφριγηλή, παραμένει απαλή και άνετη όλη μέρα, ανακτά τη φυσική της φωτεινότητα.

Με την Minéral 89 72H Moisture Boosting Cream η Vichy δημιούργησε μια προηγμένη ενυδατική κρέμα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ειδικά, όμως, για την ξηρή επιδερμίδα και τις ανάγκες της, υπογράφει την Minéral 89 100H Moisture Boosting Cream Rich, με πλούσια υφή που δεν κολλάει και δεν φράσσει τους πόρους, αλλά αφήνει μια υπέροχη, ανακουφιστική αίσθηση διαρκείας.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ