OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Σπιρουλίνα και άνθρακας: Η ιδανική αποτοξίνωση για τα μαλλιά σας

Ποια τα οφέλη της σπιρουλίνας και του άνθρακα για τα μαλλιά; Μάθετε πώς τα δύο αυτά συστατικά εξασφαλίζουν την τέλεια αποτοξίνωση για τα μαλλιά.

Σπιρουλίνα και άνθρακας: Η ιδανική αποτοξίνωση για τα μαλλιά σας
HOW-SP_1.53.jpg

Αν σας αρέσει να περιποιείστε τα μαλλιά σας προσφέροντάς τους, μια στο τόσο, ένα τελετουργικό αποτοξίνωσης, ίσως αναρωτιέστε κατά πόσον το πρόγραμμα που ακολουθείτε είναι το βέλτιστο. Εφαρμόζετε πράγματι όλα τα απαραίτητα βήματα που θα σας εξασφαλίσουν πιο καθαρά μαλλιά γεμάτα φρεσκάδα; Το μυστικό για την τέλεια αποτοξίνωση δεν έχει να κάνει μόνο με την εφαρμογή των σωστών βημάτων, αλλά και με τη χρήση των κατάλληλων συστατικών. Μάθετε γιατί τα φυσικά συστατικά, όπως η σπιρουλίνα και ο άνθρακας, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής αποτοξίνωσης των μαλλιών σας.

Η σπιρουλίνα προσφέρει θρέψη και προστασία ενάντια στη ρύπανση


Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος μπλε-πράσινης άλγης που απαντάται σε αλκαλικά ύδατα, συνήθως σε τροπικές περιοχές. Η φυτική αυτή πηγή, που έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένων μελετών από τα μέσα της δεκαετίας του 1900, συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) λόγω της υψηλής  θρεπτικής αξίας της ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. 

Το εκχύλισμα σπιρουλίνας περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα μαλλιά από τις βλαβερές επιπτώσεις της ρύπανσης που οφείλονται στις ελεύθερες ρίζες και στα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας UV(1)(2). Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα ρυπογόνα σωματίδια που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα και βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται στην επιφάνεια της τρίχας και επιταχύνουν την οξείδωση των πρωτεϊνών της –κάτι που προκαλεί στα μαλλιά θαμπάδα, ξηρότητα και γενικότερη καταπόνηση(2). Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη σπιρουλίνα έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν αυτό το οξειδωτικό στρες αποτρέποντας την αποδυνάμωση των μαλλιών.

Ο άνθρακας προσφέρει βαθύ καθαρισμό


Γνωστός και ως «το μαύρο διαμάντι», ο άνθρακας χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης, όπως μάσκες προσώπου χάρη στις εξαιρετικές καθαριστικές του ιδιότητες. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι με τον ίδιο τρόπο καθαρίζει και τα μαλλιά, χωρίς να αλλοιώνει τη δομή τους.

Ο άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης, έλκοντας και απορροφώντας απαλά τα ρυπογόνα σωματίδια, τη σκόνη και την περίσσεια σμήγματος στα μαλλιά. Έτσι, μην αφήνοντας κατάλοιπα, ο άνθρακας αφήνει τα μαλλιά πιο καθαρά, πιο ανάλαφρα και πιο ελαστικά.

Πώς να εντάξετε τη σπιρουλίνα και τον άνθρακα στο πρόγραμμα αποτοξίνωσης των μαλλιών σας, βήμα προς βήμα:


1. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με στοχευμένη δράση ενάντια στη ρύπανση, όπως το Dercos Nutrients Detox Shampoo που είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο τριχωτό (LINK: How to treat a sensitive scalp). Κάντε απαλό μασάζ σε όλο το κεφάλι ασκώντας ελαφρά πίεση με τα δάχτυλά σας, για 5-6 λεπτά. Το κλειδί είναι να μην βιάζεστε: να θυμάστε ότι οι αργές, κυκλικές κινήσεις επιτρέπουν την καλύτερη κάλυψη, εξασφαλίζουν βέλτιστη απορρόφηση, και ανακουφίζουν από το στρες.

2. Πάντοτε να συνεχίζετε με μαλακτικό. Η αποτοξίνωση των μαλλιών πρέπει να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, γι’ αυτό μην παραλείπετε ποτέ το πολύ σημαντικό βήμα της ενυδάτωσης. Απαλλαγείτε από τις ξηρές άκρες προσφέροντας στα μαλλιά σας θρέψη με το Dercos Nutrients Detox Conditioner για απαλό, μεταξένιο αποτέλεσμα.

3. Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας μέχρι το επόμενο λούσιμο με το Dercos Nutrients Detox Dry Shampoo. Ψεκάστε από απόσταση 15-20 εκατοστών, ώστε να μην δημιουργηθούν λευκά κατάλοιπα και να αποφύγετε τη συσσώρευση περίσσειας προϊόντος.

ΠΗΓΕΣ:


1. Galliano, A. et al, ‘Particulate matter adheres to human hair exposed to severe aerial pollution: consequences for certain hair surface properties.’ 39.6 (2017) σ. 610-616 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28748540]


2. Grosvenor AJ et al, ‘Oxidative Modification in Human Hair: The Effect of the Levels of Cu (II) Ions, UV Exposure and Hair Pigmentation’ στο Wiley Online Library: Photochemistry and Photobiology 92.1 (2016) σ. 144-9 [Προσβάσιμο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26451514]

go to top