Πείτε αντίο στα λιπαρά και λαδωμένα μαλλιά

Πείτε αντίο στα λιπαρά και λαδωμένα μαλλιά

 

Λαδωμένα, παραμελημένα, ατημέλητα, θαμπά και βρώμικα. Αν αυτά τα «επίθετα» χαρακτηρίζουν τα δικά σας μαλλιά τότε έχουμε την εξίσωση «λιπαρά μαλλιά= λιπαρό τριχωτό».

Οι σμηγματογόνοι αδένες βρίσκονται μέσα στο δέρμα του τριχωτού, κοντά στους θύλακες των τριχών και παράγουν το σμήγμα, λιπαρή ουσία που εκκρίνεται με σκοπό να διατηρήσει την τρίχα εύκαμπτη και την επιδερμίδα αδιάβροχη.

Η υπερβολική παραγωγή του, όμως, δημιουργεί  λιπαρότητα στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Το καλοκαίρι δε, τα συμπτώματα είναι ακόμα πιο έντονα λόγω της εφίδρωσης!

 

Υπάρχουν «στεγνές» λύσεις

 

  • Δοκιμάστε να λούζετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ πάντα με τις «άκρες» των δαχτύλων, με στόχο να απομακρύνετε το σμήγμα. Οι λιπαρές χωρίστρες και ρίζες μπορούν επίσης να προκληθούν από συσσώρευση κατάλοιπων προϊόντων, ειδικά χαμηλής ποιότητας που εύκολα βρίσκουμε στα ράφια των super markets.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό σαμπουάν όπως το Sebo Corrector για λιπαρά μαλλιά της σειράς Dercos, 1 εώς 4 φορές την εβδομάδα.  Τα πολύ επιθετικά σαμπουάν μπορεί να διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσουν περισσότερη λιπαρότητα. Το Sebo Corrector, χάρη στην ελαφριά και διαφανή σύνθεσή του, χαρίζει ανάλαφρα μαλλιά με όγκο.
  • Λούστε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και όχι με καυτό, διότι ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος. Αφήστε για λίγο το Sebo Corrector να δράσει και στο τελευταίο ξέπλυμα χρησιμοποιήστε κρύο νερό το οποίο θα κλείσει τους πόρους και θα βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.
  • Αν έχετε πολύ λιπαρά  μαλλιά, δοκιμάστε να λουστείτε εφαρμόζοντας πρώτα το σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά, ξεπλύνετε μετά από 2-3 λεπτά και έπειτα συνεχίστε ως συνήθως.
  • Προτιμήστε να λούζεστε τις πρωινές ώρες γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες «δεν έχουν ξυπνήσει» ακόμα. Είναι πιο ενεργοί τις βραδινές ώρες.
  • Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαλακτική ή μάσκα μαλλιών αλλά σε μικρή ποσότητα, μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα των μαλλιών, ξεπλένοντας πάντα πολύ καλά. Σκουπίζετε απαλά τα μαλλιά σας με «ταμποναριστές» κινήσεις, χωρίς να υπάρχει τριβή της πετσέτας με τις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής.
  • Καθαρίζετε τις βούρτσες σας συχνά, ώστε όταν τις χρησιμοποιήσετε σε καθαρά μαλλιά να μην υπάρχουν λιπαρές ουσίες από προηγούμενη χρήση τους.
  • Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη. Τα μαλλιά αφήνουν τις λιπαρές ουσίες τους πάνω στο μαξιλάρι, οπότε αν κοιμηθείτε με φρεσκολουσμένα μαλλιά θα ξυπνήσετε με 2 φορές πιο λιπαρά μαλλιά.
  • Η βαφή μαλλιών βοηθά γιατί ξηραίνει τις ρίζες και επιβραδύνει την έκκριση του σμήγματος.
  • Αλλάξτε κάποιες διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν πολλά λιπαρά και τηγανητά φαγητά.

 

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ