Τι είναι το ξηρό σαμπουάν και ποια τα οφέλη του;

Το ξηρό σαμπουάν δεν απομακρύνει απλώς τα συσσωρευμένα έλαια από τα μαλλιά. Παρακάτω εξετάζουμε τα συστατικά που κρατούν τα μαλλιά καθαρά και όμορφα, καθώς και όλα τα επιπλέον οφέλη που προσφέρει το προϊόν αυτό.

 

Τι είναι το ξηρό σαμπουάν;

 

Το ξηρό σαμπουάν είναι, ουσιαστικά, μια απορροφητική σκόνη που, όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, απορροφά την περίσσεια σμήγματος (έλαια) και τους ρύπους χωρίς να χρειάζεται να βρέξετε τα μαλλιά πριν ή να τα ξεβγάλετε μετά. Το πρακτικό αυτό προϊόν διατίθεται συνήθως σε δύο μορφές: σπρέι (αερόλυμα) και σκόνη. Λίγες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές μορφές· ωστόσο, το σπρέι θεωρείται συχνά πιο βολικό, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε και κάνει την εφαρμογή εύκολη και αποτελεσματική.

 

Πώς εφαρμόζεται το ξηρό σαμπουάν;

 

Τρία είναι τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την εφαρμογή του ξηρού σαμπουάν:

  • Να ψεκάζετε από τη σωστή απόσταση (περίπου 10-20 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά). Αν ψεκάσετε από πολύ κοντινή απόσταση, ενδέχεται τα μαλλιά σας να καταλήξουν με λευκές λωρίδες ή με υπερβολική ποσότητα προϊόντος (κάτι που ίσως σας δυσκολέψει το χτένισμα τους).
  • Μπορεί να σας φαίνεται προφανές, αλλά το ξηρό σαμπουάν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε στεγνά μαλλιά. Για βέλτιστα αποτελέσματα, ψεκάστε κάτω από τις τούφες των μαλλιών (αφού αυτό θα τους δώσει επίσης περισσότερο όγκο).
  • Μετά την εφαρμογή, βουρτσίστε τα μαλλιά σας, ώστε η σύνθεση να απλωθεί ομοιόμορφα και να απομακρυνθεί τυχόν περίσσεια προϊόντος.

 

Ποια είναι τα οφέλη του ξηρού σαμπουάν;

Συνήθως, τα ξηρά σαμπουάν περιέχουν κάποια μορφή αμύλου ή ταλκ, για να απομακρύνουν τα έλαια αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά, με όψη και αίσθηση μεγαλύτερης φρεσκάδας. Το ξηρό σαμπουάν σε μορφή σπρέι εξασφαλίζει επίσης σταθερό κράτημα στα μαλλιά, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε με τα δάχτυλά σας. Το Dercos Nutrients Detox Dry Shampoo προσφέρει αυτά και πολλά ακόμα οφέλη, καθώς είναι σχεδιασμένο να παρέχει 3 δράσεις: καθαρισμό, όγκο και έλεγχο της παραγωγής του σμήγματος. Μάλιστα, σε μελέτη που διενεργήθηκε σε 36 εθελοντές με ευαίσθητο τριχωτό και υψηλό ποσοστό σμήγματος, διαπιστώθηκε ότι η χρήση του Detox Dry Shampoo εξασφάλισε έλεγχο του σμήγματος στο τριχωτό για 24 ώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε συστατικό της σύνθεσης έχει επιλεχθεί για να χαρίζει στα μαλλιά όψη και αίσθηση φρεσκάδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν:

  • ένα άμυλο για βαθύ καθαρισμό, το οποίο είναι φυτικής προέλευσης, δεν περιέχει νερό και αλκοόλη, και απορροφά την περίσσεια σμήγματος.
  • καολίνη, μια ορυκτή άργιλο που δίνει όγκο στα μαλλιά.
  • πιδολικό ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει την αποτελεσματικότητα της σύνθεσης του ξηρού σαμπουάν.
  • Σπιρουλίνα –μία μικροάλγη που προσφέρει εντατικό καθαρισμό στα μαλλιά.


Το Dercos Nutrients Detox Dry Shampoo μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί:
Για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση των μαλλιών

Προσφέρει αναζωογόνηση και αποτοξίνωση ανάμεσα στα λουσίματα, αφήνοντας τα μαλλιά ανάλαφρα και γεμάτα φρεσκάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα μαλλιά εκτίθενται στη ρύπανση, κάτι που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται ρυπαρά, λιπαρά, θαμπά, χωρίς όγκο(1). Το ξηρό σαμπουάν βοηθά  στην αντιμετώπιση όλων αυτών, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τις όποιες οσμές του τριχωτού και παρέχει εύκολη, γρήγορη αποτοξίνωση.


Σε κάθε τύπο μαλλιών

Όντας δερματολογικά ελεγμένο σε ευαίσθητο δέρμα, είναι ασφαλές για χρήση στο τριχωτό (LINK: How to treat a sensitive scalp). Επιπλέον, από τα πλεονεκτήματά του μπορεί να επωφεληθεί κάθε τύπος μαλλιών –όχι μόνο τα λιπαρά. 


Για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, ελέγχοντας το σμήγμα

Εξασφαλίζει 24 ώρες ελέγχου του σμήγματος, περιορίζοντας τα συμπτώματα των λιπαρών μαλλιών. Το αποτέλεσμα; Πιο καθαρά μαλλιά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 


Για εύκολη εφαρμογή, ανά πάσα στιγμή

Χάρη στην εύχρηστη μορφή του, η εφαρμογή του είναι εύκολη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για τις μέρες εκείνες που σχεδιάζετε να βγείτε μετά το γυμναστήριο ή σε άλλες περιστάσεις που δεν προλαβαίνετε να λούσετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.


Για να δώσει όγκο και κίνηση

Χαρίζει όγκο και υφή στα μαλλιά –ιδίως στα λεπτά μαλλιά–, δίνοντας παράλληλα σταθερότητα και μακρά διάρκεια στο χτένισμα. Με λίγα λόγια, είναι ιδανικό για τους κότσους, τις πλεξούδες, τις αλογοουρές, και κάθε άλλο αγαπημένο σας χτένισμα. 

 

ΠΗΓΕΣ:


1. Galliano, A. et al, 'Particulate matter adheres to human hair exposed to severe aerial pollution: consequences for certain hair surface properties.' in International Journal of Cosmetic Sciences (2017) 39.6 pp. 610-616 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28748540]

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ