OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Πώς η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την επιδερμίδα

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ένας καλός νυχτερινός ύπνος για την υγεία της επιδερμίδας μας. Τι γίνεται όμως σε βιολογικό επίπεδο;

Πώς η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την επιδερμίδα

Γιατί ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι σημαντικός για την επιδερμίδα


Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ένας άσχημος ύπνος το βράδυ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τη διάθεση όσο και την επιδερμίδα μας. Γνωρίζετε, ωστόσο, ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και για την ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της επιδερμίδας;

Έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνιος κακής ποιότητας ύπνος εντείνει τα σημάδια ενδογενούς γήρανσης[1]. Εντούτοις, μελέτες έχουν καταδείξει ότι η νύχτα – ή, πιο συγκεκριμένα, το διάστημα κατά το οποίο κοιμόμαστε- είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ημέρας για την επιδερμίδα μας[2]. Όσο το σώμα μας ξεκουράζεται, η κυκλοφορία ενισχύεται, επιτρέποντας στο αίμα να μεταφέρει περισσότερες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με μελέτες, πολλοί βασικοί δείκτες της υγείας της επιδερμίδας βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής διαίρεσης.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα και άλλες βιολογικές διαδικασίες, όπως η διαδερμική απώλεια νερού. Για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να μην χάσει την υγρασία της τη νύχτα, εφαρμόστε μια μάσκα νυκτός ή ένα sleeping pack πριν ξαπλώσετε, και φροντίστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

Μετά από έναν άσχημο νυχτερινό ύπνο, η επιδερμίδα αποκτά θαμπή, γκρίζα όψη

Dr. Nina Roos, Dermatologist

Πώς ο κακής ποιότητας ύπνος επηρεάζει την επιδερμίδα


Ζητήσαμε από τη δερματολόγο Δρ. Nina Roos να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην επιδερμίδα, όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά.
Η Nina λέει: «Μετά από έναν άσχημο νυχτερινό ύπνο, η επιδερμίδα αποκτά θαμπή, γκρίζα όψη. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει αυξημένη λιπαρότητα. Μακροπρόθεσμα, όταν έχουμε ξαγρυπνήσει πολλές νύχτες συνεχόμενα, βλέπουμε και νοιώθουμε την επιδερμίδα μας πιο λεπτή. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται πιο ευαίσθητη και χάνει την ελαστικότητά της, ενώ οι λεπτές γραμμές εντείνονται.»

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά και αρκετά, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές της Nina για το πώς να αποφορτιστείτε από το στρες μετά από μια κουραστική μέρα. Είναι επίσης σημαντικό να επωφεληθείτε από το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ικανότητα της επιδερμίδας να αναπλάθεται κορυφώνεται – αξιοποιήστε λοιπόν με σύνεση το βραδινό αυτό οχτάωρο. Καταπολεμήστε τις καθημερινές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες με ένα πρόγραμμα περιποίησης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το οποίο θα ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης της επιδερμίδας.

[1] Oyetakin, P. et al, ‘Does poor sleep quality affect skin ageing?’ στο Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015) σ. 17-22 [Προσβάσιμο στο:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25266053]
[2] Eric J. Olson MD., ‘How many hours of sleep are enough for good health?’, Mayo Clinic, (2016) [Προσβάσιμο στο: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898] Αρχική πηγή: https://aestheticsjournal.com/feature/how-sleep-affects-the-skin

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top