OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Πρόωρη Εμμηνόπαυση: Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα με χαμόγελο


Η εμμηνόπαυση δεν συνεπάγεται μόνο το τέλος της εμμήνου ρύσεως· ταυτόχρονα, συνοδεύεται από πολλά και ποικίλα σωματικά συμπτώματα, των οποίων η αντιμετώπιση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.Τι να περιμένετε;


Σωματικά συμπτώματα: εντός κι εκτός
Τα σημάδια και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν τις ακανόνιστες περιόδους και τελικά τη διακοπή της εμμήνου ρύσεως, τις εξάψεις, την ευαισθησία στο στήθος, τις εντονότερες εναλλαγές διάθεσης, την επιδείνωση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, τη μείωση της λίμπιντο, την κόπωση, την κολπική ξηρότητα ή/και τη δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ, τα προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα, και την αϋπνία.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, οι γυναίκες παρατηρούν θαμπάδα, χαλάρωση, και απώλεια της σφριγηλότητας και της πυκνότητας της επιδερμίδας τους, ενώ τα μαλλιά τους γίνονται πιο άτονα και πιο αδύναμα. Πολλές γυναίκες επίσης ταλαιπωρούνται από αυξομειώσεις του βάρους τους και ανακατανομή του λίπους στο σώμα τους.

Για να βεβαιωθείτε, κάντε μια εξέταση αίματος ώστε να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας.

Ψυχολογικά συμπτώματα
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, φυσικά και τον σημαντικότατο ψυχολογικό αντίκτυπο. Περίπου στην ηλικία των 50, ακόμη και τρεις στις τέσσερις γυναίκες μπορεί να νοιώθουν κατάθλιψη, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους άνδρες είναι ένας στους τέσσερις. Σημάδια κατάθλιψης και σχετική ευερεθιστότητα εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της προ-εμμηνόπαυσης.

Πολλές φορές, οι γυναίκες λένε ότι νοιώθουν άβολα μέσα στο ίδιο τους το σώμα, ότι είναι επιρρεπείς στη μελαγχολία, ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τα πράγματα, και ότι αισθάνονται πως δεν τις εκτιμούν αρκετά. Δεν έχει υπάρξει επιστημονική συσχέτιση ανάμεσα στη μείωση των οιστρογόνων και στην κατάθλιψη, το άγχος και την ευερεθιστότητα. Οι ορμονικές αλλαγές φαίνεται απλώς ότι φέρνουν στο φως και μεγεθύνουν την υπάρχουσα αίσθηση δυσφορίας.

Πώς να αισθάνεστε καλά: η αναζήτηση της ευτυχίας


Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε; Ωστόσο, κάποιο άνθρωποι είναι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο ευτυχισμένοι. Όμως, ευτυχισμένοι δεν είναι απαραιτήτως εκείνοι των οποίων οι ζωές είναι πιο εύκολες· είναι εκείνοι που ξέρουν να δημιουργούν τη δική τους ευτυχία και που δεν περιμένουν στωικά να έρθει μόνη της. Το πραγματικό μυστικό της ευτυχίας; Δεν βρίσκει κανείς την ευτυχία, τη δημιουργεί από την αρχή.

Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο


Αντί να εστιάζετε στα μειονεκτήματα, προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας, να δείτε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας σαν μια καινούρια αρχή και όχι σαν το τέλος και να αφήσετε την ευτυχία να σας πλησιάσει.

Προσεγγίστε τη ζωή χωρίς κατσουφιάσματα και αρνητικές σκέψεις, με ηρεμία και αισιοδοξία απέναντι σ’ ό,τι κι αν γίνει.

Η ψυχική μας οντότητα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σωματική μας οντότητα. Και η ευτυχία δεν κρύβεται. Είναι ένας ενάρετος κύκλος, μια αμοιβαία επωφελής κατάσταση. Όταν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, το πρόσωπό τους ακτινοβολεί, οι ρυτίδες τους απαλύνονται, η στάση του σώματός τους βελτιώνεται, δεν φαίνονται τόσο εξαντλημένοι από τη ζωή. Δείχνουν νεότεροι και πυροδοτούν τη θετική αντίδραση των γύρω τους. Η ευτυχία γεννά ευτυχία.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

{Όνομα_Προϊόντος}

Αντιγηραντικό Serum Προσώπου

( 1 γνώμη )

go to top