Εφίδρωση και Εξάψεις στην Εμμηνόπαυση

Υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που περιλαμβάνουν σωματική άσκηση και δίαιτα, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν τη συχνότητα και τη διάρκεια της εφίδρωσης και των εξάψεων.

  • Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να πίνετε καθημερινά δυο λίτρα κρύο νερό και πάντα να παραμένετε σε δροσερά και σκιερά μέρη.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε να καταναλώνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και να μένετε μακριά από τα πικάντικα τρόφιμα αλλά και το αλκοόλ.
  • Ελέγξτε το άγχος και το έντονο στρες, ώστε να μην επιδεινώνονται περαιτέρω η εφίδρωση και οι εξάψεις. Δοκιμάστε αργές και βαθιές αναπνοές.
  • Φορέστε ρούχα κατασκευασμένα από βαμβάκι ή φυσικές ίνες καθώς τα συνθετικά παγιδεύουν τη θερμοκρασία και την εφίδρωση.
  • Κρατήστε ημερολόγιο για τον χρόνο, τη συχνότητα και τη διάρκεια ων εξάψεων, ώστε να ενημερώσετε αν χρειαστεί τον γιατρό σας. Αν αξιοποιήσετε σωστά αυτές τις πληροφορίες θα σας βοηθήσει να μάθετε τι είναι αυτό που τις προκαλεί.

 

Η εφίδρωση και οι εξάψεις είναι δύο από τα πιο κοινά συμπτώματα στην εμμηνόπαυση. Αναζητήστε τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης.

 

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία και δεν υπάρχει τρόπος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να αποτραπεί. Κατά μέσο όρο εκδηλώνεται στα 51 χρόνια της γυναίκας με φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, με τις νυκτερινές εφιδρώσεις και εξάψεις να αποτελούν τα πιο κοινά συμπτώματα για όλες τις γυναίκες.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα… «καυτό φλας», το οποίο μπορεί να διαρκέσει από δευτερόλεπτα μέχρι και μερικά λεπτά. Ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο και αιτία οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν ταχυκαρδία και η θερμοκρασία του σώματός τους ανεβαίνει κατακόρυφα 7 με 8 βαθμούς. Για την πλειοψηφία των γυναικών τα συμπτώματα αυτά καταγράφονται σε τακτική βάση, ενώ σε κάποιες άλλες παρατηρείται σε τυχαίες χρονικές περιόδους, η διάρκεια τους δε είναι απρόβλεπτη μιας και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα χρόνια μέχρι και περισσότερα από 13 έτη. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι παρότι το συχνότερο αίτιο της εφίδρωσης και των εξάψεων είναι η εμμηνόπαυση, ορισμένες φορές μπορεί να οφείλονται σε παθήσεις του θυρεοειδούς, των επινεφρίδιων κλπ.

Συγκεκριμένα, η κύρια αιτία της εφίδρωσης και των εξάψεων είναι τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν διαταραχή των θερμορυθμιστικών συστημάτων του οργανισμού.

 

Τα εργαστήρια Vichy με τη σειρά Neovadiol είναι κοντά στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προσφέροντας εξειδικευμένη λύση αναφορικά με την περιποίηση του προσώπου.

Ανακαλύψτε τη νέα Neovadiol νύχτας που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέροντας αναδόμηση και μείωση της θερμοκρασίας του προσώπου έως και-2.7o C κατά την εφαρμογή.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ