Ρουτίνα αντιγήρανσης προσώπου κατά την εμμηνόπαυση

Μαζί με την εφηβεία και την εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής στη ζωή κάθε γυναίκας όσον αφορά στις ορμονικές αλλαγές που βιώνει. Γιατί είναι τόσο καθοριστικός ο ρόλος των ορμονών; Όπως εξηγεί η Dr Delphine Kerob, Δερματολόγος & Medical Director της Vichy, “οι ορμόνες είναι μόρια που παράγονται από τους ενδοκρινείς αδένες και μεταφέρονται μέσω του αίματος σε συγκεκριμένα όργανα του σώματος. Αποστολή τους, να ρυθμίσουν τις λειτουργίες αυτών των οργάνων - ανάμεσά τους και το δέρμα- ενώ επιδρούν και στη συμπεριφορά μας, καθώς μεταφέρουν «μηνύματα» στο σώμα μας σχετικά με την πείνα, τον ρυθμό της καρδιάς, τον ύπνο, την θερμοκρασία σώματος, την libido κλπ». 

Κατά την εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες δεν έχουν πλέον ωοθυλάκια και ως εκ τούτου σταματούν την παραγωγή τριών ορμονών-κλειδί για το γυναικείο σώμα:

- Των οιστρογόνων, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο, εκτός των άλλων, και στην παραγωγή κολλαγόνου, στη δομή του δέρματος, την λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, την παραγωγή σμήγματος.

- Της προγεστρόνης, η οποία επίσης επηρεάζει τη λειτουργία του δέρματος, πυροδοτεί την ακμή όταν βρίσκεται σε περίσσεια ή την ξηρότητα όταν τα επίπεδά της είναι χαμηλά, όπως συμβαίνει στην εμμηνόπαυση.

- Των ανδρογόνων, η παραγωγή των οποίων δεν σταματά κατά την εμμηνόπαυση αλλά μειώνεται σημαντικά, με αποτέλσμα την αύξηση της τριχοφυίας στο πρόσωπο.

Η άφιξη της εμμηνόπαυσης και οι ορμονικές αλλαγές που τη «συνοδεύουν» γίνεται αισθητή στις γυναίκες που διανύουν αυτή την φάση της ωριμότητας με χαρακτηριστικά συμπτώματα όπως εξάψεις, οστεοπόρωση, προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και του καρδιαγγειακού, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, προβλήματα μνήμης, απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας, πόνο στις αρθρώσεις. Εξίσου χαρακτηριστικές είναι και οι αλλαγές στην εμφάνιση: η αύξηση του σωματικού βάρους και, κυρίως, η ανακατανομή του λίπους από το κάτω στο πάνω μέρος του σώματος, φέρνει αλλαγές στη σιλουέτα, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά ενώ παρατηρείται σταδιακή απώλεια πυκνότητας, ενώ και η επιδερμίδα επηρεάζεται σημαντικά από τις ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης.
Επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση: Τι αλλάζει; 

Εκτός από την επίδραση στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, των ινών που είναι υπεύθυνες για τη σφριγηλότητα και την πυκνότητα της επιδερμίδας, η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει γενικότερα την κυτταρική ανανέωση, με αποτέλεσμα όλες οι στοιβάδες του δέρματος να γίνονται σταδιακά πιο λεπτές. Επιπλέον, μειώνεται το υποδόριο λίπος, γεγονός που επιδεινώνει τη λέπτυνση του δέρματος και την απώλεια πυκνότητας, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η παραγωγή σμήγματος. Βαδίζοντας προς τη μετεμμηνόπαυση, εκτός από όλα τα παραπάνω, παρατηρείται περαιτέρω μείωση των λιπιδίων, γεγονός που οδηγεί στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, στην αύξηση της ξηρότητας, των ρυτίδων, της χαλάρωσης.

Όλες αυτές οι αλλαγές στην επιδερμίδα είναι αναπόφευκτες, όμως αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού καθώς έχουμε πλέον εξαιρετικά αποτελεσματικούς τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε! Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με άλλα όργανα του σώματος, η επιδερμίδα μπορεί να επωφεληθεί από την τοπική εφαρμογή προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της που προκύπτουν κατά την εμμηνόπαυση. Όπως οι θρεπτικές ουσίες που παίρνουμε μέσω της διατροφής στοχεύουν κυρίως στα ζωτικά όργανα του σώματός μας, έτσι και τα καλλυντικά λειτουργούν ως «τροφή» για την επιδερμίδα- και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ρουτίνα αντιγήρανσης προσώπου κατά την εμμηνόπαυση: Η ολοκληρωμένη πρόταση της Vichy

Πρωτοπόρος στη φροντίδα της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, η Vichy έχει δημιουργήσει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των γυναικών σε κάθε στάδιο αυτής της φάσης, υπογράφοντας την ολοκληρωμένη ρουτίνα αντιγήρανσης προσώπου Neovadiol. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας συσφιγκτικός συνδυασμός Proxylane και εκχυλίσματος Cassia, δύο συστατικά που αποδεδειγμένα δεκαπλασιάζουν τη σύνθεση των ινών που ευθύνονται για τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και Υαλουρονικό Οξύ και Ωμέγα λιπαρά οξέα- ένας συνδυασμός που βοηθά στη μείωση όλων των ορατών σημαδιών γήρανσης της εμμηνοπαυσιακής επιδερμίδας.  
Βήμα 1ο
Ο Ορός προσώπου Neovadiol Meno 5 Bi-Serum, ενεργοποιεί ξανά τους 5 μηχανισμούς νεότητας της επιδερμίδας με μία κίνηση, χάρη στα Ωμέγα 3-6-9, που αναπληρώνουν την απώλεια λιπιδίων, το Γλυκολικό οξύ που διεγείρει την κυτταρική ανανέωση, το καινοτόμο μόριο Proxylane, που συσφίγγει το δέρμα και λειαίνει τις ρυτίδες, τη Νιασιναμίδη που μειώνει ορατά τις καφέ κηλίδες και τη Βιταμίνη CG, που προστατεύει από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Με συστηματική χρήση, το διφασικό Neovadiol Meno 5 Bi-Serum, επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνει τις κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες, αναπληρώνει τα λιπίδια επαναφέροντας την άνεση της επιδερμίδας και αποκαθιστά τη λάμψη της.

Βήμα 2ο
Μετά το serum ακολουθεί πάντοτε η κρέμα περιποίησης: στη ρουτίνα αντιγήρανσης προσώπου κατά την εμμηνόπαυση, το Neovadiol Meno 5 Bi-Serum ακολουθεί η  Neovadiol Aντιγηραντική Kρέμα Hμέρας για Kανονική Eπιδερμίδα, με Proxylane, Νιασιναμίδη και Υαλουρονικό Οξύ. Στόχος της, να επανενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της επιδερμίδας ενάντια στην απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας αλλά και να αντιμετωπίσει την ξηρότητα που κάνει αισθητή την παρουσία της κατά την εμμηνόπαυση. 
Αν έχετε ήδη ξηρό τύπο δέρματος, επιλέξτε την Neovadiol Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας για Ξηρή Επιδερμίδα η οποία ενισχύει την πυκνότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, επενεργοποιώντας τους σχετικούς φυσικούς μηχανισμούς του. Στην εξειδικευμένη σύνθεσή  της πρωταγωνιστούν το Υαλουρονικό Οξύ, το Proxylane και η Νιασιναμίδη, ενώ η πλούσια υφή της χαρίζει άμεση αίσθηση ανακούφισης και άνεσης στο ξηρό, εμμηνοπαυσιακό δέρμα.

Βήμα 3ο
Οι ορμονικές διακυμάνσεις της εμμηνόπαυσης εντείνουν τα ορατά σημάδια γήρανσης και στην ευάλωτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Το Neovadiol Eye & Lip Care συνδυάζει το Proxylane και το εκχύλισμα Cassia, δύο συστατικά σύσφιγξης, με την Καφείνη, τα Ωμέγα 3-6-9 και τη Νιασιναμίδη, προκειμένου να προσφέρει στοχευμένη, αποτελεσματική φροντίδα στην περιοχή των ματιών και των χειλιών. Υποαλλεργική, χωρίς άρωμα, αλκοόλη και χρωστικές, αυτή η προηγμένη σύνθεση ενισχύει κατά 47% τη σφριγηλότητα και κατά 87% την ελαστικότητα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια και τα χείλη, ενώ μειώνει κατά 17% τους μαύρους κύκλους. 
 
Βήμα 4ο
Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, η Neovadiol Κρέμα Νύχτας για Σφριγηλότητα & Λάμψη ενεργοποιεί εκ νέου τους μηχανισμούς του δέρματος που υποστηρίζουν την πυκνότητα, τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του. Συστατικά-πρωταγωνιστές, η Νιασιναμίδη, που μειώνει ορατά την όψη των κηλίδων, το Γλυκολικό Οξύ που διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και το Proxylane, το προηγμένο μόριο που δίνει ορατά αποτελέσματα κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης της επιδερμίδας.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ