Πώς μπορώ να φροντίσω το δέρμα μου κατά την εμμηνόπαυση;

Άρθρο που γράφτηκε από:
Dr. Karolina Kopeć

 

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα πολύ προσωπικό ταξίδι που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα γονίδια και την κληρονομικότητα. Υπάρχει όμως και μια σειρά εξωγενών παραγόντων.

Αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας. Δεν είστε μόνη σας απέναντι στην εμμηνόπαυση, είμαστε εδώ, για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι συμβαίνει, ώστε να μπορέσετε να αντιδράσετε.

 

Η γήρανση της επιδερμίδας οφείλεται σε γενετικούς και εξωγενείς παράγοντες

Στην περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο, παρατηρούνται ορισμένες αλλαγές, όπως η υπερβολική ξηρότητα, η λέπτυνση της επιδερμίδας, οι διαταραχές της μικροκυκλοφορίας, η αποδόμηση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών, η γλυκοζυλίωση και η μειωμένη έκκριση σμήγματος, οι οποίες είναι ομολογουμένως αρκετά αποθαρρυντικές!

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μειώσετε αυτά τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα με το κατάλληλο πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας που θα σας προτείνει ο δερματολόγος σας. Υπάρχουν επίσης κάποιοι γενικοί κανόνες:

1. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό μικυλλιακό νερό, όπως το Purete Thermal 3 σε 1 της Vichy, ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς άρωμα που είναι ασφαλές για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.

2. Εφαρμόζετε άφθονη ποσότητα ενυδατικού προϊόντος με υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο όποτε αισθάνεστε την επιδερμίδα σας ξηρή (τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα).

Η Neovadiol της Vichy είναι ιδανική γι' αυτό τον σκοπό.

 

Οι σωστές κινήσεις: απαλός καθαρισμός, άφθονη ενυδάτωση

Επιλέγετε προϊόντα φροντίδας πλούσια σε ceramides ή ωμέγα 3 και 6 (π.χ. βούτυρο karité, έλαιο πίτουρου ρυζιού και καρθαμέλαιο) που συμβάλλουν στην αποκατάσταση του μειωμένου επιπέδου λιπαρών οξέων της επιδερμίδας, τα οποία ευθύνονται για την ελαστικότητα και την καλή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού.

 

Μπορεί να χρειαστεί επίσης απαλή καθημερινή απολέπιση για βελτίωση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, ενίσχυση της κυτταρικής ανανέωσης και, παράλληλα, αποσυμφόρηση των πόρων.


Χρησιμοποιείτε τακτικά προϊόντα φροντίδας (κρέμες, ορούς) που να περιέχουν φλαβονοειδή, αμινοξέα, βιταμίνες C, E και A, πεπτίδια και άλλα μόρια που καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης.


Είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό προϊόν ευρέος φάσματος, ιδανικά ένα προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας, προτού βγείτε από το σπίτι και να ανανεώνετε την εφαρμογή του στη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η πολύτιμη συνήθεια προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, από τη σταδιακή λέπτυνση και τη φωτογήρανση Οπότε ας μην χάνουμε άλλο χρόνο, συμφωνείτε;

 

Τα βασικά που πρέπει να θυμάστε για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας

Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας μπορεί να αποτρέψει τις αλλαγές στην εμμηνοπαυσιακή επιδερμίδα και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους. Αυτά είναι τα συστατικά που πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα:

  • Ενυδατικά προϊόντα: Υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους, γλυκερίνη ή άλλες υγροσκοπικές ουσίες
  • Κρέμες, οροί και άλλα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας: έλαια που περιέχουν ω3-6 λιπαρά, φλαβονοειδή, αμινοξέα, βιταμίνες C, E και A, πεπτίδια, αλλά και Υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους.
  • Προϊόντα απολέπισης: γλυκολικό οξύ
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ