Συμπτώματα εμμηνόπαυσης στα 50

Με τον όρο εμμηνόπαυση αναφερόμαστε σε εκείνη την φάση της ζωής μιας γυναίκας που ορίζει το τέλος των εμμηνορυσιακών περιόδων.

 

Είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία, η οποία συνήθως εμφανίζεται γύρω στα 50 όμως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, από την ηλικία των 40 ετών (σε ένα μικρό ποσοστό, όπου εδώ μιλάμε για πρόωρη κλιμακτήριο).

 

Το πέρασμα σε αυτή την φάση ορίζεται όταν έχουν περάσει 12 μήνες από την τελευταία περίοδο και σίγουρα δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη – προηγείται η περιεμμηνόπαυση, η σταδιακή ορμονική πτώση δηλαδή, η οποία διαρκεί 2 με 5 χρόνια (κάποιες φορές και περισσότερο) και «συνοδεύεται» από συμπτώματα που αφορούν και το σώμα και την ψυχολογία, με πιο συνηθισμένα τις διαταραχές στην περίοδο, τις εξάψεις, τις έντονες μεταπτώσεις στη διάθεση.


Συγκεκριμένα, για τις διαταραχές στην περίοδο, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι να περνάει ένας μήνας χωρίς έμμηνο ρύση και μετά να επιστρέφει, ή να περνούν κάμποσοι μήνες χωρίς περίοδο και να ακολουθεί ένα διάστημα μερικών μηνών με κανονικό μηνιαίο ρυθμό. Επίσης, η περίοδος συνήθως έχει πιο μικρό κύκλο, όμως και σε αυτή τη φάση το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης είναι πιθανό.


Όσον αφορά στα σωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης- ή πιο σωστά, της φάσης της περιεμμηνόπαυσης που προηγείται- εμφανίζονται: εξάψεις, τα ενοχλητικά «φουντώματα» (αίσθηση καύσου), που παρουσιάζονται πολύ συχνά κατά της διάρκεια της ημέρας και μπορεί να είναι σύντομης ή παρατεταμένης διάρκειας, διαταραχές της περιόδου όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, με καθυστερήσεις στον κύκλο, διακυμάνσεις στη διάρκεια, μη σταθερή ποσότητα αίματος που αποβάλλεται κ.α.


Παρατηρείται επίσης συχνή εφίδρωση (και κατά τη διάρκεια της νύχτας), εξάψεις, ταχυκαρδία, διαταραχές του ύπνου, συχνοουρία, ξηρότητα κόλπου που οφείλεται στην μείωση των οιστρογόνων (με αποτέλεσμα την αίσθηση πόνου και δυσφορίας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής), μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας καθώς και αύξηση του βάρους (συχνά παρουσιάζεται αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς).

 

Όσον αφορά στα ψυχολογικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, παρουσιάζονται έντονες μεταπτώσεις και κυκλοθυμική συμπεριφορά, υπάρχει έντονο άγχος, δυσφορία και κάποιες φορές κατάθλιψη, επίσης υπάρχει μεγαλύτερη νευρικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης αλλά και αίσθημα κόπωσης , όλα αποτέλεσμα αυτής της φάσης των ορμονικών αλλαγών και της μείωσης των οιστρογόνων, την οποία διανύει η γυναίκα.


Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι αυτό το πέρασμα στην επόμενη φάση ζωής της γυναίκας να γίνει με ήπιο και διαχειρίσιμο τρόπο ώστε να συνεχίσει να ζει την καθημερινότητά της με ποιότητα , πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού. Επιπλέον, καθώς η μείωση των οιστρογόνων έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της επιδερμίδας, καλό είναι η καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας της να προσαρμοστεί σε ένα νέο πρόγραμμα περιποίησης που θα της προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη για να παραμείνει ελαστική, σφριγηλή, φωτεινή.


Η σειρά Neovadiol Replenishing της Vichy δημιουργήθηκε ώστε να καλύπτει απολύτως ακριβώς τα ζητούμενα, καθώς οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση νιώθουν πολύ μεγάλη ξηρότητα της επιδερμίδας και η ανάγκη να ξαναρυθμίσουν αναλογικά τις 3 ζώνες-κλειδί του προσώπου τους (ζυγωματικά, λαιμός, όψη προσώπου) είναι απαραίτητη λόγω της δερματικής απώλειας.


Συγκεκριμένα, η κρέμα ημέρας Neovadiol Replenishing, με πλούσια, balm υφή, περιέχει έναν αποκλειστικό συνδυασμό 2 συμπλεγμάτων δραστικών ουσιών, του Συμπλέγματος Ζωτικών Ελαίων Αναδόμησης (Ωμέγα 3-6-9) και του Συμπλέγματος Αναδόμησης των Ιστών (Pro-Xylane   Proteic Gf).


Αυτός ο συνδυασμός δρα συγχρονισμένα και επιτρέπει την αναδόμηση τόσο των ιστών όσο και των λιπιδίων της εύθραυστης επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση, αφήνει μια υπέροχη αίσθηση άνεσης και απαλότητας, αποκαθιστά την πυκνότητα και την φωτεινότητα της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Neovadiol Replenishing Night έρχεται να αναπληρώσει 100% την απώλεια των λιπιδίων της επιδερμίδας που προκύπτει κατά την εμμηνόπαυση.


Εμπλουτισμένη με έλαιο σαφράν και έλαιο νυχτολούλουδου, πλούσια σε θρεπτικά Ωμέγα 3-6-9 λιπαρά οξέα για αναδόμηση και σύσφιγξη της επιδερμίδας, και με απαλή, ελαιώδη υφή που απορροφάται αμέσως και ανακουφίζει την ξηρή επιδερμίδα, προσφέρει αποτέλεσμα σύσφιγξης, μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει απαλότητα, λειαίνει το πρόσωπο και αναπληρώνει τον όγκο του.

 

Ιδανικό πρόγραμμα περιποίησης για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση:

 

Ξεκινάτε πάντα με τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας, συνεχίστε με το δροσερό χάδι του Ενυδατικού Booster Προσώπου Mineral 89, μετά απλώστε το αντιγηραντικό serum σας και στη συνέχεια την κρέμα περιποίησης Neovadiol (Ημέρας ή Νύχτας).

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ