Κρέμες προσώπου για μεγάλες ηλικίες

Τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο από το πέρασμα του χρόνου, αυτή είναι μια universal αλήθεια. Η οπτική, όμως, με την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή την αλήθεια, ο τρόπος που επιλέγουμε να τη διαχειριστούμε, η συνειδητοποίηση πως κάθε μέρα που περνάει δεν είναι «βάρος» αλλά ένα ανεκτίμητο- και καθόλου δεδομένο- δώρο, είναι αυτός που τελικά κάνει τη διαφορά στο πώς νιώθουμε με τον εαυτό μας και πώς τον φροντίζουμε, στην αύρα που εκπέμπουμε στους γύρω μας, στην ισορροπία και την πληρότητα που κατακτάμε και απολαμβάνουμε καθώς βιώνουμε την ωριμότητα.

Εμμηνόπαυση:  Μια νέα αρχή

Η λέξη που κάποτε ήταν συνώνυμη με το τέλος της θηλυκότητας, των προοπτικών, των ονείρων μιας γυναίκας, σήμερα –ευτυχώς- αντιμετωπίζεται στην πραγματική της διάσταση: η εμμηνόπαυση δεν είναι παρά μια ακόμα μετάβαση στον κύκλο της ζωής μας, ένα νέο κεφάλαιο στο οποίο βαδίζουμε με το μεγάλο ατού της αυτοπεποίθησης που κερδίσαμε μέσα από τα λάθη και τις επιτυχίες μας, γνωρίζουμε την αξία μας, αγαπάμε αυτό που είμαστε και μας φροντίζουμε, βλέπουμε το μέλλον μπροστά μας, ανανεώνουμε τους στόχους μας και ξέρουμε ακριβώς πώς θα τους επιτύχουμε, η γυναικεία μας φύση «ανθίζει» ξανά, όχι βιολογικά αλλά μέσα από ένα αλλιώτικο, βαθιά ουσιαστικό πρίσμα. Τα πάντα είναι εφικτά, τα πάντα είναι στο χέρι μας – ακτινοβολούμε την ομορφιά μας.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα κατά τη εμμηνόπαυση;  

Βασικό χαρακτηριστικό της εμμηνόπαυσης είναι η διακοπή της ωορρηξίας και, κατά συνέπεια, και της εμμήνου ρύσης, ενώ πρίν την εμφάνισή της προηγείται το στάδιο της περιεμμηνόπαυσης.  Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν μια γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν οιστρογόνα αλλά και μια πληθώρα άλλων ορμονών, μεταξύ των οποίων και η DHEA (Διϋδροεπιανδροστερόνη) η οποία μειώνεται κατά 90%! Η πολυ σημαντική αυτή ορμόνη παράγεται από τα επινεφρίδια, είναι πιο άφθονη στην επιδερμίδα και έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει 38 φυσιολογικές λειτουργίες της- δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αποκαλείται και ορμόνη “νεότητας”. Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες ορμονικές μεταβολές, πυροδοτούν μια σειρά αλλαγών σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα που παρατηρούνται κατά την εμμηνόπαυση είναι οι εξάψεις, η μειωμένη λίμπιντο, η αυπνία, οι εναλλαγές της διάθεσης, η κόπωση και, φυσικά, οι εμφανείς αλλαγές στην επιδερμίδα και τα μαλλιά.  Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, τα επίπεδα σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα η χαλάρωση να είναι αισθητή και οι ρυτίδες να γίνονται πιο βαθιές. Επιπλέον, και η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο επιδερμιδικός φραγμός – έτσι, ενδέχεται στην αρχή να εμφανιστούν εξάρσεις ακμής και, αργότερα, έντονη ξηρότητα. Τέλος, κατά την εμμηνόπαυση η επιδερμιδική κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται και οι αντιοξειδωτικές άμυνες του δέρματος αποδυναμώνονται. Το δέρμα φαίνεται πιο θαμπό, ενώ μπορεί να σχηματιστούν και περισσότερες σκούρες κηλίδες.

Παρατηρώντας όλες αυτές τις αλλαγές στον καθρέφτη τους, ζώντας με αυτές και νιώθοντας σε πόσο μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την καθημερινότητά τους αλλά και την ψυχολογία τους, οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Στην πραγματικότητα όμως, το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να τις αντιμετωπίσουν, είναι να κατανοήσουν γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές και στη συνέχεια να αξιοποιήσουν όλους τους “συμμάχους” που έχουν πλέον στη διάθεσή τους – και είναι πολλοί και αποτελεσματικοί!

Οι 2 “χρυσοί κανόνες” στην εμμηνόπαυση και μετά

Αν βρίσκεστε σε αυτή τη φάση της ζωής σας, δύο είναι οι βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τις συνέπειες της εμμηνόπαυσης:

#1
Προσαρμογή του τρόπου ζωής σας στις νέες συνθήκες,  δηλαδή: - Περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο και απαραίτητα χρήση αντηλιακού καθημερινά 
- Υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, άθληση και αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ. 
- Διαρκής ενυδάτωση του οργανισμού σας
- Κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία συμβάλουν στη θρέψη του δέρματος.

#2
Χρήση ειδικών προϊόντων περιποίησης

«Οι γυναίκες περνούν ίσως πάνω από το ένα τρίτο της ζωής τους στην εμμηνόπαυση. Είναι σημαντικό να φροντίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός τους σε αυτή την περίοδο», τονίζει η διακεκριμένη Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη.

Καθαρισμός, Ενδυνάμωση, Ενυδάτωση & Διόρθωση, Προστασία: αυτοί είναι οι 4 πυλώνες της περιποίησης της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση. Η VICHY, η οποία εδώ και 30+ χρόνια πρωτοπορεί στην έρευνα για την εμμηνόπαυση και τις αλλαγές που υφίσταται η επιδερμίδα στην περίοδο αυτή, υπογράφει την εξειδικευμένη σειρά Neovadiol με συνθέσεις στοχευμένης δράσης που αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις των ορμονικών μεταβολών στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση, δίνοντας καινοτόμες λύσεις με πρωτόκολλα αντιγήρανσης που προτείνονται από τους δερματολόγους παγκοσμίως.

Αν έχετε περάσει στη μετεμμηνόπαυση, όπου τα παραπάνω συμπτώματα στην επιδερμίδα εντείνονται και η γήρανση του δέρματος επιταχύνεται, και αναζητάτε τις ιδανικές κρέμες προσώπου για μεγάλες ηλικίες, οι παρακάτω προτάσεις που θα βρείτε στη σειρά Neovadiol θα σας καλύψουν απόλυτα:

Η Neovadiol Replenishing Day Κρέμα Ημέρας για Χαλάρωση Προσώπου, αναπληρώνει τα λιπίδια και επανενεργοποιεί τους μηχανισμούς του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση ενάντια στη χαλάρωση, την απώλεια πυκνότητας, τις ρυτίδες. Βασικά συστατικά της, το διάσημο μόριο Pro-Xylane, το οποίο «γεμίζει» και συσφίγγει την επιδερμίδα ενώ λειαίνει ορατά τις ρυτίδες, η Νιασιναμίδη για ορατή μείωση της όψης των κηλίδων και τα Ωμέγα 3-6-9 για αναπλήρωση της απώλειας λιπιδίων και βαθιά θρέψη της επιδερμίδας.

Η Neovadiol Κρέμα Ημέρας για Σύσφιξη & Μείωση των Κηλίδων με SPF50, είναι η νέα άφιξη στη σειρά και άλλη μία επαναστατική σύνθεση της Vichy. Πρόκειται για την 1η κρέμα φροντίδας για την μετεμμηνόπαυση με SPF50, βασισμένη σε ενεργά συστατικά υψηλής δερματολογικής αξιολόγησης και δράσης κατά των κηλίδων. Συνδυάζει Pro-xylane και εκχύλισμα Κασσίας για αύξηση της σφριγηλότητας και της πυκνότητας, Υαλουρονικό Οξύ και Ωμέγα 3-6-9 μαζί με Ηφαιστειακό Ιαματικό Νερό Vichy για λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, θρέψη και καταπράυνση, νιασιναμίδη και SPF50 για αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη των καφέ κηλίδων, καθώς και χρωστικές μαργαριταριού για άμεση διόρθωση του τόνου της επιδερμίδας και φυσική λάμψη.

Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, η Neovadiol Κρέμα Νύχτας Για Σύσφιξη Προσώπου επανενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης των κυττάρων, αναπλήρωσης των λιπιδίων, θρέψης και σύσφιγξης χάρη στον αποτελεσματικό συνδυασμό Pro-Xylane που δρα κατά της χαλάρωσης και των ρυτίδων, Ωμέγα 3-6-9 και Νιασιναμίδης, για ορατή μείωση της όψης των κηλίδων.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ