OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Μύθοι και αλήθειες για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Ανησυχείτε για την ευαίσθητη επιδερμίδα σας, αλλά δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για εσάς!

Μύθοι και αλήθειες για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τα πρώτα βήματα στο ταξίδι περιποίησης της επιδερμίδας σας, ρίχνουμε μια ματιά στις πιο συχνές παρανοήσεις που αφορούν στην ευαίσθητη επιδερμίδα, ξεδιαλύνοντας την πραγματικότητα από τους μύθους.

Ο οδηγός για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Μύθοι και αλήθειες για την ευαίσθητη επιδερμίδα

● Η συστηματική χρήση καλλυντικών προϊόντων προκαλεί ευαισθησία στην επιδερμίδα

ΜΥΘΟΣ: Μολονότι η χρήση προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ που δεν είναι κατάλληλα για τη δική σας επιδερμίδα μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τακτική χρήση καλλυντικών προκαλεί ή ευνοεί την εμφάνιση ερεθισμών στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Η χρήση προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης κακής ποιότητας ή με συστατικά μη ενδεδειγμένα για την ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να ερεθίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, όμως μελέτες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στη συχνή χρήση καλλυντικών και στην ευαισθησία της επιδερμίδας.[1] Με άλλα λόγια, βάλτε ρουζ, bronzer και κάντε contouring όσο λαχταρά η ψυχή σας – απλώς μην ξεχνάτε να τσεκάρετε πάντοτε τις ετικέτες.

[1] *C.M. Willis et al. Sensitive skin: an epidemiological study. Brit. Journ. of Dermatol. 145 : 258-263 (2001)


● Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όντας το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιδερμίδα μας υφίσταται σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η διαδικασία της γήρανσης αποτελεί ένα από τα πιο εμφανή σημάδια της πορείας της επιδερμίδας μας στο πέρασμα του χρόνου, όμως δεν είναι η μόνη που αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε: οι ορμόνες μας, τα επίπεδα του άγχους, ακόμη και ο τρόπος που ζούμε μπορεί να επηρεάσουν την ευαισθησία της επιδερμίδας μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από τις μισές γυναίκες στην ηλικία των 20 αντιμετωπίζουν συμπτώματα ευαισθησίας, ποσοστό που είναι μόλις 30% για τις γυναίκες εβδομήντα ετών.[1] Οι γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα αναφέρουν επίσης αυξημένη ευαισθησία σε κάποια χρονικά σημεία της εμμήνου ρύσης τους.

[1] *O. de Lacharrière et al. Sensitive skin – a neurological perspective. (Poster)

● Η ξηρή επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής στην υπερευαισθησία

ΜΥΘΟΣ (περίπου): Μολονότι έχει παρατηρηθεί ότι η ξηρή επιδερμίδα είναι ιδιαιτέρως επιρρεπής στην υπερευαισθησία, με την πλειοψηφία των γυναικών που έχουν ξηρή έως πολύ ξηρή επιδερμίδα να αναφέρουν αυξημένη ευαισθησία, όλοι οι τύποι επιδερμίδας μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα σχετιζόμενα με την ευπαθή ή την ευαίσθητη επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, η ευαισθησία δεν περιορίζεται σε έναν μόνο συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας, καθώς είναι αποτέλεσμα της απορρύθμισης της ισορροπίας του οργανισμού μας – καμία σχέση με το πόσο λιπαρή ή ξηρή είναι η επιδερμίδα σας!

● Ευαίσθητη επιδερμίδα vs. επιδερμίδα με αλλεργίες – μα δεν είναι το ίδιο πράγμα;

ΜΥΘΟΣ: Όπως ήταν αναμενόμενο, τα προϊόντα που περιέχουν υποαλλεργικά συστατικά τείνουν να είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη επιδερμίδα, κάτι που τα καθιστά ιδανική επιλογή για όσες ανησυχούν για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις κάθε φορά που κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα περιποίησής τους. Η υποαλλεργική σύνθεση της Aqualia Extrasensitive της Vichy δεν περιέχει συστατικά που συνήθως προκαλούν ερεθισμούς στην πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, όπως η αλκοόλη και τα parabens. Να ελέγχετε πάντοτε τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, και, αν πιστεύετε ότι ένα ή περισσότερα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα σας, δοκιμάστε να κάνετε ένα αλλεργικό τεστ, αν γνωρίζετε ότι έχετε αλλεργία σε κάποιο δραστικό συστατικό.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top