OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας με ιαματικό νερό

Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες για το σώμα, και ιδίως για την επιδερμίδα, το ιαματικό νερό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες.

Καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας με ιαματικό νερό

Παρακάτω, εξετάζουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό και πώς η ένταξή του στο πρόγραμμα περιποίησης μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας με ιαματικό νερό

Τι είναι το ιαματικό νερό


Απαντώμενο σε ελάχιστα μέρη στη Γη, το ιαματικό νερό αναβλύζει από θερμές πηγές, αφού περάσει μέσα από πετρώματα βαθιά στο υπέδαφος. Αυτό το ταξίδι των 2.000 ετών εμπλουτίζει το ιαματικό νερό με πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία, η σύνθεση των οποίων ποικίλλει ανάλογα με την προέλευση του νερού –το ιαματικό νερό της Vichy είναι μοναδικό λόγω αυτής ακριβώς της υψηλής περιεκτικότητας και ποικιλομορφίας του σε μεταλλικά στοιχεία.

Η σημασία των μεταλλικών στοιχείων για την υγεία της επιδερμίδας


Τα μεταλλικά στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας λόγω του ρόλου τους στον μεταβολισμό, στη δομή της επιδερμίδας, στην ισορροπία του pH, και στη βέλτιστη λειτουργία του μικροβιώματος της επιδερμίδας (οι μικρο-κοινότητες βακτηρίων στο σώμα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους). Συνολικά, αποτελούν το 4% της μάζας του σώματος και είναι απαραίτητα για την ισορροπία της επιδερμίδας, αλλά δεν συντίθενται από τον ίδιο τον οργανισμό. Συνεπώς, είναι απαραίτητη μια εξωτερική συμβολή.

Τα μεταλλικά στοιχεία αποτελούν το
4%της μάζας του σώματος

Έχει αποδειχθεί ότι τα μεταλλικά στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας(1). Η ανεπάρκεια μεταλλικών στοιχείων στην επιδερμίδα έχει συσχετιστεί με προβλήματα όπως η ατοπική δερματίτιδα(2) και η ψωρίαση(3), ενώ άλλα μεταλλικά στοιχεία είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητές τους(4).

Τα σημαντικότερα μεταλλικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση και την καταπράυνση της επιδερμίδας είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το λίθιο, το θείο, το μαγγάνιο, το πυρίτιο, το βόριο, το στρόντιο και τα διττανθρακικά ιόντα. Πολλά από αυτά, ωστόσο, χάνονται κατά την εφίδρωση και την απολέπιση (η απόρριψη νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας που, συνήθως, λαμβάνει χώρα κάθε 14 ημέρες)(5).Ουσιώδους σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας θεωρούνται επίσης τα ιχνοστοιχεία. Όμως, το δέρμα είναι το τελευταίο όργανο του σώματος στο οποίο φτάνουν τα ιχνοστοιχεία αυτά μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, γι’ αυτό είναι ωφέλιμη η αναπλήρωσή τους τοπικά.

Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy
περιέχει περισσότερα από5.2 g
μεταλλικά στοιχεία ανά λίτρο

Πώς μπορεί το ιαματικό νερό να βοηθήσει την ευαίσθητη επιδερμίδα


Η ευαίσθητη επιδερμίδα έχει τόσο ορατά όσο και αόρατα συμπτώματα. Στα εξωτερικά σημάδια περιλαμβάνονται η ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα, ενώ, σε εσωτερικό επίπεδο, υπάρχει αίσθηση τραβήγματος, νυγμού, κνησμού και γενικότερης δυσφορίας.

Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ιαματικών νερών, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία σε μεταλλικά στοιχεία και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία (πάνω από 5,2 γρ. ανά λίτρο) και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα και την αίσθηση της ευαίσθητης επιδερμίδας με τους εξής τρόπους:

1. Επανεξισορροπεί την επιδερμίδα
Όπως αποδείχθηκε κατόπιν δοκιμών, χάρη στις ρυθμιστικές ιδιότητές του το ιαματικό νερό αποκαθιστά και διατηρεί το pH σταθερό. Έτσι, η επιδερμίδα καταπολεμά την οξεοβασική ανισορροπία, η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα εξωτερικών επιθετικών παραγόντων όπως η ρύπανση.


2. Ενδυναμώνει την επιδερμίδα
Μετά από απολέπιση με γλυκολικό οξύ, το ιαματικό νερό έχει την ικανότητα να ενδυναμώνει την επιδερμίδα. Μειώνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις, όπως την ερυθρότητα, την αίσθηση καύσου και τη δυσφορία. Κλινικές δοκιμές, μάλιστα, κατέδειξαν μείωση κατά 80% στην ερυθρότητα και κατά 48% στη δυσφορία.


3. Αναπλάθει την επιδερμίδα
Η καταλάση είναι ένα ένζυμο που βοηθά την επιδερμίδα να αμυνθεί ενάντια στην ακτινοβολία UV και στο επακόλουθο οξειδωτικό στρες που αυτή προκαλεί στα κύτταρα (το οποίο οδηγεί σε σημάδια γήρανσης). Το ιαματικό νερό ευνοεί τη δραστηριότητα της καταλάσης, παρέχοντας προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και ενισχύοντας τους αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας κατά των ακτινών UV(6). Επιπλέον, δοκιμή in vitro έδειξε ότι το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy έχει την ικανότητα να διεγείρει την κυτταρική ανανέωση στο εσωτερικό του δέρματος.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το ιαματικό νερό


Δεν είναι απαραίτητο να πάτε σε σπα, για να απολαύσετε τα οφέλη του ιαματικού νερού –μπορείτε απλώς να επισκεφθείτε το πλησιέστερο φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών.

Έχει αποδειχθεί ότι τα σπρέι ιαματικού νερού έχουν ευεργετική επίδραση στα δερματικά προβλήματα (7) και ότι μπορούν να προσφέρουν άμεση ανακούφιση στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Αν θέλετε να ενσωματώσετε τα μεταλλικά στοιχεία στο πρωινό και το βραδινό πρόγραμμα περιποίησής σας, δοκιμάστε έναν καταπραϋντικό ορό ή/και μια ενυδατική με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy που θα ενδυναμώσει την επιδερμίδα σας, όπως το Mineral 89 της Vichy.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

go to top