NEO   Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας  εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = GR Test : 'GR/'

Vichy s'engage à préserver la confidentialité des données personnelles que vous lui transmettez par le biais de ce formulaire. Les données à caractère personnel collectées par l’intermédiaire de ce formulaire font l’objet d’un traitement informatique destiné exclusivement à Vichy aux fins de la gestion de votre inscription, et de la gestion des avis consommateur. Dans le cadre de ce traitement, j’accepte que mes données soient transférées dans les filiales hors UE, certaines d’entre elles ne disposant pas d’un niveau de protection adéquate au sens de la loi informatique et Libertés.

Vous bénéficiez d’un droit d’accès, d’opposition de rectification et de suppression des données qui vous concernent. Vous pouvez exercer ce droit à tout moment en adressant un courrier électronique à [email protected]

Vous pouvez consulter à tout moment notre Politique de Protection des Données Personnelles ainsi que nos Mentions Légales.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Καλά και κακά συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας

Καλά και κακά συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας
 • favoris

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της κατάλληλης περιποίησης για την επιδερμίδα σας, η πληθώρα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να τα χάνετε.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα (και ποια τα χειρότερα) συστατικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα, για να γνωρίζετε τα πάντα πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στο καθημερινό πρόγραμμα ομορφιάς σας.

Γιατί πρέπει να με νοιάζει τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα περιποίησής μου;


Είναι αυτονόητο ότι όλες θέλουμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι ευαίσθητη ή όχι. Και, μολονότι όλες μας κατανοούμε τη σημασία της ισορροπημένες διατροφής ή της
σωστής ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας, το να ξέρουμε τι βάζουμε στην επιδερμίδα μας είναι εξίσου σημαντικό για την προστασία της. Ως γνωστόν, η ευαίσθητη επιδερμίδα και η επιδερμίδα που εμφανίζει αλλεργίες –αν και συχνά παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα– δεν είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι λοιπόν, αν ανησυχείτε ότι η επιδερμίδα σας αντιδρά σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε όλα τα ύποπτα προϊόντα από το πρόγραμμα περιποίησής σας και να τα επανεισάγετε σταδιακά. Η Aqualia Extrasensitive της Vichy έχει υποβληθεί σε δοκιμές υποαλλεργικότητας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η παρουσία ερεθιστικών και δυνητικών αλλεργιογόνων ουσιών, ενώ είναι εστιασμένη στο Ιαματικό Νερό της Vichy (κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα) και στο εξαιρετικά ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, για να προσφέρει αποτελεσματική περιποίηση χωρίς να διαταράσσει τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Οι ένοχοι και οι σωτήρες στην περιποίηση της επιδερμίδας


Αν και τα συμπτώματα της ευαίσθητης επιδερμίδας μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τα γονίδιά μας
, υπάρχουν ορισμένα συστατικά απέναντι στα οποία θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές όλες οι γυναίκες που υποφέρουν από υπερευαισθησία. Οι δερματολόγοι συνιστούν συνήθως την αποφυγή προϊόντων που περιέχουν οξέα φρούτων, όπως σκληρά scrubs και απολεπιστικά προσώπου, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση τραβήγματος και γυαλάδα στην επιδερμίδα κάνοντάς την τραχιά. Το οινόπνευμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και αφυδάτωση στην επιδερμίδα, καταστρέφοντας την ισορροπία της και καθιστώντας την πιο ευάλωτη ενάντια στα βακτήρια. Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτέλαια ενδέχεται να φράξουν τους πόρους, επηρεάζοντας έτσι την ικανότητα της επιδερμίδας να αποβάλλει τις τοξίνες. Μεταξύ άλλων συστατικών που τείνουν να προκαλούν ερεθισμούς συγκαταλέγεται και η ρετινόλη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα σκευάσματα με υψηλά επίπεδα τεχνητών αρωματικών ουσιών. Για να αποφύγετε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ήδη ευαίσθητης επιδερμίδας, είναι καλό να επιλέγετε προϊόντα που θα ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα σας, χωρίς να αφήνουν κολλώδη ή λιπαρή αίσθηση. Οι γυναίκες με πολύ ξηρή επιδερμίδα –η οποία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τείνει να παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία– θα πρέπει να επιλέγουν συνθέσεις με θρεπτικά συστατικά, όπως το πλούσιο σε βιταμίνες βούτυρο καριτέ, ώστε να αποφεύγουν την άσκοπη και υπερβολική εφαρμογή προϊόντων.

Τα προϊόντα μας

 • 21378Extrasensitive00Aqualia
  Thermal
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • 15531Eye Balm Ενυδάτωσης Ματιών54Aqualia
  Thermal
  FACE CAREΚρέμα ματιώνΕνυδάτωση Προσώπου
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • 8994Ενυδατική Κρέμα Νύχτας4.89Aqualia
  Thermal
  FACE CAREΚρέμα ΝύχταςΕνυδάτωση Προσώπου
  {Όνομα_Προϊόντος}
 • Τα πιο δημοφιλή

  go to top