OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

5 βασικές συμβουλές για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Η επιδερμίδα σας έχει την τάση να παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία;

5 βασικές συμβουλές για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Ο τύπος της επιδερμίδας σας: μάθετέ τον


Αν ταλαιπωρείστε από ευαίσθητη επιδερμίδα, θα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να δίνετε προσοχή στους εκάστοτε ισχυρισμούς των διαφόρων προϊόντων περιποίησης.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπερνάτε τον τύπο της επιδερμίδας σας, κατά την αναζήτηση των προϊόντων εκείνων που θα συμβάλουν στην καταπράυνση της ευαισθησίας! Συνήθως, οι γυναίκες με πολύ ξηρή επιδερμίδα υποφέρουν περισσότερο από συμπτώματα που συνδέονται με την υπερευαισθησία, όμως οι λιπαρές και οι μεικτές επιδερμίδες μπορεί επίσης να εμφανίσουν προβλήματα ερχόμενες σε επαφή με επιβαρυντικούς παράγοντες. Σαν γενικός κανόνας, είναι καλό να επιλέγετε προϊόντα που θα προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας, χωρίς να αφήνουν την επιδερμίδα λιπαρή, αποφεύγοντας παράλληλα τα σκληρά scrubs με βάση το οινόπνευμα.

Καθαρισμός: κάντε το σωστά


Η ευαισθησία της επιδερμίδας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση του επιδερμικού φραγμού, διαταράσσοντας την ικανότητα του δέρματος να καταπολεμά τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Είναι λοιπόν απαραίτητο να φροντίζετε, να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε σωστά την επιδερμίδα σας. Αν η επιδερμίδα σας έχει τάση για λιπαρότητα, επενδύστε σε μια ήπια λοσιόν ντεμακιγιάζ χωρίς οινόπνευμα, ώστε να αποφύγετε το φράξιμο των πόρων. Σε ό,τι αφορά την ξηρή ή την αφυδατωμένη επιδερμίδα, αν τα αφρώδη προϊόντα καθαρισμού τείνουν να σας προκαλούν ερεθισμούς, δοκιμάστε ένα νερό micellaire. Τα πιο ήπια προϊόντα με βάση το νερό είναι ιδανική επιλογή για τις επιδερμίδες που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τις συνηθισμένες λοσιόν καθαρισμού/τόνωσης, καθώς δεν καταστρέφουν την ισορροπία τους.

Συστατικά προϊόντων: καταλάβετέ τα


Τώρα που η επιδερμίδα σας είναι σωστά προετοιμασμένη και πανέτοιμη για δράση, είναι ώρα να ρίξετε μια ματιά στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Αναφερθήκαμε ήδη στη σημασία του να λαμβάνετε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σας κατά την προσαρμογή του προγράμματος περιποίησής σας για ευαίσθητες επιδερμίδες. Όμως, γνωρίζετε πραγματικά ποια είναι τα κατάλληλη ή μη συστατικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες; Γνωρίζετε ποια είναι η σημασία του να επιλέγετε υποαλλεργικές συνθέσεις;
Η επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στους ερεθισμούς χρειάζεται έξτρα φροντίδα σε ό,τι αφορά την υγιεινή, γι’ αυτό διαβάστε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα προϊόντα που αγοράζετε.

Περιποίηση επιδερμίδας: μην κάνετε υπερβολές


Σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της
ευαίσθητης επιδερμίδας, η δερματολόγος Δρ. Nina Roos μας λέει ότι όσο απλούστερο το πρόγραμμα περιποίησής σας τόσο το καλύτερο. Αν έχετε αμφιβολίες, προσπαθήστε να επιλέγετε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας και καταπραϋντική δράση, ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή μέσα στη μέρα. Η συχνή εναλλαγή των προϊόντων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν ακατάλληλο για την επιδερμίδα σας. Επομένως, αν σκέφτεστε να αλλάξετε το καθημερινό σας πρόγραμμα περιποίησης, είναι καλό να προσθέτετε ή να αφαιρείτε τα προϊόντα ένα ένα, ώστε να εντοπίσετε το πρόβλημα αντί να το επιδεινώσετε.

SPF: μην το ξεχνάτε


Το ξέρουμε, το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές – όμως, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να την προστατεύετε ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ευαίσθητης ή ευερέθιστης επιδερμίδας είναι ο αλλοιωμένος ή αποδυναμωμένος επιδερμικός φραγμός (η ασπίδα προστασίας που θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στις βλάβες που προκαλούν ο ήλιος και η ρύπανση). Όταν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, η αντιηλιακή προστασία είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ενυδάτωσης, καθώς μαζί ενισχύουν τον δερματικό φραγμό για βέλτιστη προστασία ενάντια στις ακτίνες UV – γι’ αυτό να θυμάστε πάντα το αντιηλιακό σας!

go to top