SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Εβδομάδα

3

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ.

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Εβδομάδα 3

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ.

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ 3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ! ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΕΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ Ή ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ;

ΝΑ ΟΙ 3 ΣΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

 • ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ,
 • ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ,
 • ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
Δείτε το βίντεο

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ;

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ & ΕΚΘΕΣΙΩΜΑ – Περιβάλλον, τρόπος ζωής, και ορμονικές διακυμάνσεις.

Η Δρ. Jennifer Beecker, δερματολόγος στον Καναδά, ειδικεύεται στην κλινική δερματολογία, τον καρκίνο του δέρματος και την αισθητική δερματολογία.

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι επιπτώσεις των ορμονικών διακυμάνσεων στην επιδερμίδα κατά τη μετεμμηνόπαυση, αλλά και πώς να ενισχύσετε τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ NEOVADIOL ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ VICHY

Η Vichy Laboratoires δημιούργησε το πρωτόκολλο NEOVADIOL, με ορό και κρέμες, για να στοχεύσει τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας κατά τη μετεμμηνόπαυση.

Έχει αξιολογηθεί από δερματολόγους, και η αποτελεσματικότητά του έχει επαληθευτεί σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3
ΜΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
& ΤΗΣ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑΣ

από τη Frédérique Labatut,
Επικεφαλής της Vichy Laboratoires

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ NEOVADIOL ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Στη μετεμμηνόπαυση, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της και αρχίζει να παρουσιάζει χαλάρωση.

Για να επανενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς της επιδερμίδας, οι κρέμες NEOVADIOL για τη μετεμμηνόπαυση είναι εμπλουτισμένες με έναν πανίσχυρο συνδυασμό δερματολογικών δραστικών συστατικών: Proxylane και εκχύλισμα Cassia. 

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Το Proxylane αυξάνει τη σύνθεση του προκολλαγόνου I και III, του κολλαγόνου VII, και των GAGs.

Η επιδερμίδα ανακτά το σφρίγος και την ελαστικότητά της, η χαλάρωση μειώνεται, και οι ρυτίδες απαλύνονται.

 • ΧΑΛΑΡΩΣΗ -25%(5)
 • ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ +17%(5)
 • ΡΥΤΙΔΕΣ -28%(5)

(1) Κλινική βαθμολόγηση σε 219 γυναίκες, μετά από χρήση της κρέμας ημέρας Neovadiol για τη μετεμμηνόπαυση για 3 μήνες.

FRÉDÉRIQUE LABATUT

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ VICHY LABORATOIRES

“ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ PROXYLANE ΚΑΙ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ CASSIA, ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ.”

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕ ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Στο πρόσωπο υπάρχουν 57 μύες που χρειάζονται τόνωση ή χαλάρωση. Ως εκπαιδεύτρια τελετουργιών για το πρόσωπο, η Aurelia Del Sol συνδυάζει τις ασκήσεις αναπνοών, το μασάζ και την πιεσοθεραπεία, για επιδερμίδα πιο όμορφη μέρα με τη μέρα.
Είναι η στιγμή σας, απολαύστε τη!

Βρείτε μια άνετη στάση. Εισπνεύστε. Εκπνεύστε. Και ακολουθήστε την ειδικό!

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ & ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η επιδερμίδα σας αλλάζει, γι' αυτό και πρέπει να προσαρμόσετε το μακιγιάζ σας σύμφωνα με τις νέες ανάγκες της! Μάθετε πώς να δίνετε κάθε μέρα ομοιομορφία & φυσική λάμψη στην επιδερμίδα σας μέσα σε 5 λεπτά.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε όλη αυτή την περίοδο, το σώμα σας υφίσταται πληθώρα βιολογικών και κλινικών αλλαγών. Ο εντοπισμός και η κατανόηση αυτών των αλλαγών όσο το δυνατόν νωρίτερα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ταλαιπωρία που προκαλούν και να προετοιμάσετε κατάλληλα το σώμα σας για τα επόμενα χρόνια.

Ανάγνωση:
2 λεπτά

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
& ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

από τη Veronica Di Nardo,
Διατροφολόγο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΤΗ ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αφού είδαμε πώς η υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη μετεμμηνόπαυση, ας δούμε τώρα πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας. Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της απώλειας κολλαγόνου στην επιδερμίδα και της ανεπάρκειας οιστρογόνων λόγω της εμμηνόπαυσης. Το 30% του κολλαγόνου χάνεται τα πρώτα πέντε χρόνια της μετεμμηνόπαυσης. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ

Είναι κάτι που το παρατηρούμε όλες μας: η χαλάρωση στο πρόσωπο αποτελεί άμεση συνέπεια της εμμηνόπαυσης. Οι ρυτίδες γίνονται πιο ορατές και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Ωστόσο, η πρόσληψη ορισμένων συστατικών μπορεί να μειώσει αυτές τις επιπτώσεις.

 1. Το Κολλαγόνο αποτελείται από διάφορα αμινοξέα, όμως αυτά με τη μεγαλύτερη αναλογία είναι η Γλυκίνη, η Προλίνη και η Λυσίνη. Αυξάνουν τη σύνθεση κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος, και προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Θα τα βρείτε σε ζωικές πρωτεΐνες όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και θαλασσινά, αλλά και σε λαχανικά όπως το κινόα και τα μανιτάρια.
 2. Στενά συνδεδεμένα με τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, τα Ωμέγα-3 θα σας προφυλάξουν επίσης από την ξηρότητα, τη φλεγμονή, τον κνησμό, ακόμα και τις βλάβες από τον ήλιο. Θα τα βρείτε στον σολομό, τους ξηρούς καρπούς, την πέστροφα, το λάδι λιναρόσπορου, το λάδι κανόλα και τη σόγια.
 3. Η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου. Θα τη βρείτε σε όλα τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα μανταρίνια, αλλά σε μεγάλη ποσότητα υπάρχει και στα ακτινίδια, τις φράουλες, και τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
 4. Οι πλούσιες πηγές Βιταμίνης D, δηλαδή τα λιπαρά ψάρια όπως η πέστροφα, αλλά και τα λευκά μανιτάρια, θα αποτρέψουν την ξηρότητα και θα ενισχύσουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας σας.
 5. Η ζάχαρη και ορισμένες μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων συνδέονται στενά με τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι μηχανισμοί τους σχετίζονται με τα τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης στο δέρμα (AGESs), των οποίων η συσσώρευση επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Επιλέξτε τους σωστούς υδατάνθρακες!
  • Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Αποφύγετε τα τηγανητά, τα ψητά, και τα φαγητά στον φούρνο, και προτιμήστε να καταναλώνετε τροφές βραστές, στον ατμό ή ωμές.
 6. Τα μέταλλα όπως ο χαλκός, το πυρίτιο, το μαγγάνιο και ο σίδηρος είναι κι αυτά απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου. Θα τα βρείτε στο συκώτι, τα στρείδια, το σπανάκι, τα όσπρια και το κόκκινο κρέας. Καθώς τα αντιθρεπτικά συστατικά (που βρίσκονται κυρίως στα λαχανικά) μειώνουν την απορρόφηση των μετάλλων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επίδρασή τους μουλιάζοντας ή βράζοντας τα τρόφιμα πριν τα φάτε.

Η φύση προσφέρει αμέτρητες γαστρονομικές επιλογές και τόσες διαφορετικές απολαύσεις. Η μετεμμηνόπαυση δεν χρειάζεται να είναι μια άσχημη περίοδος. Είναι ένα νέο στάδιο στη ζωή σας, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας. Μην το ξεχνάτε: όσο πιο υγιεινά τρώτε, τόσο πιο υγιής θα είστε, και με τόσο μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση θα περάσετε την εμμηνόπαυση.

ΔΡ. VERONICA DI NARDO

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

“Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της απώλειας κολλαγόνου στην επιδερμίδα και της ανεπάρκειας οιστρογόνων λόγω της εμμηνόπαυσης. “

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.