Ξηρότητα προσώπου και χαλάρωση κατά την μετεμμηνόπαυση

Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση δεν είναι παρά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της γυναίκας, ένα κεφάλαιο που δεν μοιάζει με τα προηγούμενα καθώς φέρνει μαζί του αλλαγές και νέα δεδομένα τόσο σε βιολογικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η γνώση που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας γύρω από όσα συμβαίνουν στην προεμμηνόπαυση, την εμμηνόπαυση αλλά και τη μετεμμηνόπαυση, η αγάπη κάθε γυναίκας για αυτό που είναι αλλά και για το δώρο της ωριμότητας που βιώνει, καθώς και οι ολοένα και περισσότερες, στοχευμένες και αποτελεσματικές επιλογές που έχει στη διάθεσή της, γίνονται τα «εργαλεία» της προκειμένου να περάσει βελούδινα αυτό το μεταβατικό στάδιο προς τη νέα φάση της ζωής της.

Εμμηνόπαυση και μετά: Τι συμβαίνει στον οργανισμό της γυναίκας;

Η περίοδος από τις πρώτες ορμονικές αλλαγές (που αρχίζουν να συμβαίνουν γύρω στα 40) μέχρι την πλήρη εμμηνόπαυση, δηλαδή την οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσης, ονομάζεται προ-εμμηνόπαυση. Διαρκεί περίπου πέντε χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα η παραγωγή των οιστρογόνων μειώνεται σταδιακά έως ότου τα ωοθυλάκια εξαφανιστούν. Τότε διακόπτεται η παραγωγή τόσο των οιστρογόνων όσο και της προγεστερόνης, η περίοδος σταματά εντελώς, και αυτές οι σημαντικές ορμονικές αλλαγές κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συμπτώματα όπως εξάψεις, οστεοπόρωση, αύξηση των καρδιακών κινδύνων, διαταραχές του ύπνου, προβλήματα μνήμης, απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας κ.α.

Όμως ορατές αλλαγές συμβαίνουν και στην εμφάνιση: η σιλουέτα αλλάζει εξαιτίας της αύξησης βάρους και της ανακατανομής του λίπους από το κάτω στο πάνω μέρος του σώματος, τα μαλλιά γίνοναι πιο λεπτά, η επιδερμίδα αρχίζει να γερνά πιο γρήγορα καθώς χάνει το 90% της DHEA (γνωστής και ως «ορμόνη της νεότητας»), με αποτέλεσμα να γίνεται πιο λεπτή, πιο ξηρή, λιγότερο σφριγηλή και θαμπή. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες βαθαίνουν και η ελαστικότητα χάνεται, όπως αποδεικνύουν πλέον τα σημάδια του ύπνου που δύσκολα πλέον φεύγουν από το πρόσωπο το πρωί. Ωστόσο, χρειάζεται να διευκρινίσουμε πως κάθε γυναίκα βιώνει αυτά τα συμπτώματα σε διαφορετικό βαθμό, καθώς επηρεάζονται σημαντικά από την κληρονομικότητα αλλά και τον τρόπο ζωής.

 

Μετεμμηνόπαυση: Η επάνοδος της ηρεμίας

Σταδιακά, αφού έρθει η εμμηνόπαυση, ορισμένα από τα συμπτώματά της, όπως οι εξάψεις και οι εναλλαγές στη διάθεση, εξαφανίζονται. Όμως οι αλλαγές στη σιλουέτα έχουν πλέον εγκατασταθεί ενώ στην επιδερμίδα, εκτός από τη λέπτυνση και την απώλεια πυκνότητας, παρατηρείται ότι μειώνονται κιάλλο τα επίπεδα των λιπιδίων, του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενώ  αποδυναμώνεται περισσότερο και ο επιδερμιδικός φραγμός, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της ξηρότητας, των ρυτίδων και της χαλάρωσης.
 
Όμορφη επιδερμίδα (και) στη μετεμμηνόπαυση

Όλες οι παραπάνω αλλαγές που συμβαίνουν είναι δεδομένες και αναπόφευκτες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως απλά θα τις παρατηρείτε να συμβαίνουν – το αντίθετο, μάλιστα! Για κάθε αλλαγή που βιώνετε στη φάση της εμμηνόπαυσης και μετά, υπάρχει και ένα «αντίδοτο», μια επιλογή, μια ιεροτελεστία, μια νέα συνήθεια, που θα σας δώσει το πάνω χέρι, θα σας κάνει να αισθάνεστε και να δείχνετε στα καλύτερά σας.
 
Πιστή στο ηχηρό της statement «Καμία παύση στην εμμηνόπαυση και μετά», η Vichy υπογράφει την ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας Neovadiol Rose Platinium για την επιδερμίδα στην μετεμμηνόπαυση. Η κρέμα ημέρας Neovadiol Rose Platinium είναι μια θρεπτική και ενδυναμωτική σύνθεση που συνδυάζει φυσικό ασβέστιο για ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού, κερί μέλισσας φυσικής προέλευσης για προστασία και θρέψη της επιδερμίδας, LHA (παράγωγο του σαλικυλικού οξέος) που επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και θέτει υπό έλεγχο τις καφέ κηλίδες, καθώς και ροζ μεταλλικές χρωστικές και μικρομόρια mother of pearl που αγκαλιάζουν την επιδερμίδα με μια ρόδινη, φυσική λάμψη. 

 

Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, η κρέμα νύχτας Neovadiol Rose Platinium Night, με ενδυναμωτικό ασβέστιο και σάκχαρα φυτικής προέλευσης για τόνωση, αναζωογονεί και γεμίζει εκ των έσω την επιδερμίδα, επανενεργοποιεί τη φυσική, ροδαλή λάμψη της, προσφέρει βαθιά ανακούφιση από την ξηρότητα και ενισχύει την ελαστικότητά της ώστε οι γραμμές και τα σημάδια του ύπνου να μην «γράφουν» πάνω της. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: μετά από 4 εβδομάδες χρήσης σημειώνεται αύξηση 12% στη φωτεινότητα και 14% στη λάμψη της επιδερμίδα ενώ παρατηρείται μείωση -5,4% στις γραμμές ύπνου.

Όσο για την ντελικάτη επιδερμίδα των ματιών, η Neovadiol Rose Platinium Eyes, με τη θρεπτική και αναζωογονητική ροζ σύνθεσή της, μειώνει το οίδημα και λειαίνει ορατά τις ρυτίδες στην περιοχή. Ενισχυμένη με Καφείνη που καταπολεμά το οίδημα και τις φλεγμονές, Ασβέστιο για ενδυνάμωση, Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy για ενίσχυση της επιδερμίδας και Ροζ Μεταλλικές Χρωστικές που δίνουν λάμψη στο βλέμμα, αυτή η απαλή κρέμα ματιών λειαίνει άμεσα τις ρυτίδες, καταπολεμά τις σακούλες και τις ρυτίδες, και αναζωογονεί την περιοχή των ματιών. Από την 1η μόλις εφαρμογή, το 72% των γυναικών που τη δοκίμασαν δήλωσαν ότι οι ρυτίδες λειαίνονται άμεσα, το 80% δήλωσαν ότι η επιδερμίδα δείχνει αναζωογονημένη μετά από 4 εβδομάδες χρήσης, το 72% δήλωσαν ότι η επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή μετά από 2 εβδομάδες χρήσης ενώ το 73% δήλωσαν ότι είναι πιο φωτεινή μετά από 4 εβδομάδες χρήσης!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ