Στάδια τριχόπτωσης: Πώς να ενεργήσετε γρήγορα

Η τριχόπτωση είναι η νούμερο ένα αιτία δυσαρέσκειας των ανδρών σε σχέση με τα μαλλιά. Το να λάβετε προληπτικά μέτρα κατά τα πρώτα σημάδια της τριχόπτωσης μπορεί να σας βοηθήσει να την επιβραδύνετε.

Ανδρικά μαλλιά: ζυγίζοντας την απώλεια

Η ανδρογενετική αλωπεκία ή η κληρονομική τριχόπτωση επηρεάζει τους μισούς ενήλικες άνδρες. Είναι’ η νούμερο ένα αιτία δυσαρέσκειας για τα μαλλιά για τους άνδρες στη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ινδία(1). Και μπορεί να ξεκινήσει νωρίς.  Μια ευρεία μελέτη σε 9 διαφορετικές χώρες ανακάλυψε ότι τα πρώτα στάδια της αλωπεκίας ξεκινούν σε άνδρες κάτω των 35 ετών(2). Αυτό σημαίνει στη γενιά της χιλιετίας (millennial) τώρα.

Ενεργήστε με τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης

Σε μεγάλο βαθμό λόγω των γονιδίων στους άνδρες, αν και υπάρχουν μυριάδες άλλα ερεθίσματα, τα μαλλιά πρώτα υποχωρούν από τις άκρες του μετώπου, κοντά στους κροτάφους. Αυτή η αραίωση στο μπροστινό μέρος των μαλλιών αναφέρεται συνήθως ως υποχωρούσα μετωπιαία γραμμή των μαλλιών, καθώς επίσης και ανδογενετικού τύπου αλωπεκία. Όταν οι άνδρες φτάσουν τα 45, αυτή η περιοχή έχει σταδιακά διευρυνθεί σε μέγεθος, τα μαλλιά γίνονται όλο και πιο αραιά και πολλοί άνδρες έχουν κενά σημεία στην κορυφή του κεφαλιού. Ενεργώντας με αυτά τα αρχικά σημάδια, είναι’ δυνατό να καθυστερήσετε την τριχόπτωση και να δώσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας όλα όσα χρειάζεται για συνεχή ανάπτυξη. 

Συνδέεται ο τρόπος ζωής με την τριχόπτωση;

Με τα πρώτα σημάδια υποχώρησης της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών, ήρθε’ η ώρα να ρίξετε μια πολύ προσεκτική ματιά στον τρόπο ζωής σας. Τρώτε καλά; Κοιμάστε καλά; Διατηρείτε το άγχος σε διαχειρίσιμο επίπεδο; Ο ύπνος αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους – που αποτελεί παράγοντα τριχόπτωσης(3). Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής, επομένως λάβετε συμπληρώματα και για τα δύο, εάν πιστεύετε ότι λείπουν από τη διατροφή σας.

Το μόνο διακριτικό θέμα με την τριχόπτωση; Η θεραπεία της

Για την αντιμετώπιση της εξέλιξης της τριχόπτωσης, η σειρά Aminexil για άνδρες της Dercos έχει σχεδιαστεί με την κλινικά αποδεδειγμένη δραστική ουσία με το ίδιο όνομα, για να επιβραδύνει την τριχόπτωση*.  Προάγοντας ένα ισχυρότερο κράτημα των τριχών, το Aminexil αποτρέπει την "σκλήρυνση" του κολλαγόνου γύρω από τους θύλακες, ένα φαινόμενο που συνδέεται με την υπερβολική τριχόπτωση. Η σειρά τριών προϊόντων ενσωματώνει αυτό το βασικό συστατικό, προάγοντας αποτελεσματικά την σταθεροποίηση της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και άλλα δραστικά συστατικά που αποδεδειγμένα επιβραδύνουν την τριχόπτωση. Έτσι, οι προσπάθειές σας για την πρόληψη της τριχόπτωσης είναι τόσο εύκολες όσο το πλύσιμο και το styling των μαλλιών σας.
*Κλινική μελέτη, 130 άτομα, 6 εβδομάδες

Κάτω των 35 ετών; Για το πρώτο στάδιο της τριχόπτωσης: Το gel μαλλιών συναντά την αγωγή

Αν είστε’ κάτω των 35, πιθανό να αρχίσατε μόλις να παρατηρείτε λίγο λιγότερα μαλλιά – ίσως στους κροτάφους (αραίωση μαλλιών) ή στην κορυφή, – στο ανώτερο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής. Τα εργαστήρια της Vichy δημιούργησαν δραστικά συστατικά με αναγνωρισμένες ιδιότητες για να αντιμετωπίσουν τα πρώιμα στάδια της τριχόπτωσης, να δρουν γρήγορα, προτού το ίδιο το τριχωτό της κεφαλής γίνει ορατό.  Η Vichy συνδύασε εκχύλισμα τζίντζερ, γνωστό για τις’ αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, με Aminexil, αναγνωρισμένο για τη βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής, καθώς δρα στην υγεία των τριχoθυλάκων και σταθεροποιεί καλύτερα την τρίχα. Σχεδιασμένο για να εφαρμόζεται απευθείας στην περιοχή που τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα, οι άνδρες βρήκαν πως η ημι-υγρή/ημι-πηχτή σύσταση gel του Aminexil Intensive Cure’ στεγνώνει γρήγορα και είναι εύκολη στη χρήση, ενώ, τελικά, κάνει πιο εύκολο το styling των μαλλιών. Οπότε, η πρόληψη της τριχόπτωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών.

35 με 50; Προχωρημένο στάδιο τριχόπτωσης: Πρόγραμμα τριπλής δράσης

Εάν είστε’ σε ηλικία μεταξύ 35 και 50 ετών και βλέπετε πιο προχωρημένο στάδιο τριχόπτωσης, δηλαδή αδύναμα, αραιά μαλλιά, με το τριχωτό της κεφαλής να έχει κενά σημεία, τότε ήρθε’ η ώρα για δράση. Η εφαρμογή του Triple Action Treatment Foaming Solution της σειράς Dercos θα δώσει τέλος στα αραιά μαλλιά.  Το Aminexil δρα για να επανασταθεροποιήσει τη ρίζα της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής. Συνδυασμένο με νερό από μπαμπού γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ο αφρός μειώνει την τριχόπτωση και αμέσως πυκνώνει και αναδομεί τα μαλλιά. Τα μαλλιά δε’ φαίνονται τόσο αραιά και είναι πιο εύκολο το styling τους, καθώς κρατάνε το σχήμα τους.

Σε κάθε στάδιο της τριχόπτωσης, ένα "καύσιμο" για τις ίνες σας: ένα σαμπουάν για τριχόπτωση

Σαν καύσιμο για τις ίνες των μαλλιών, αλλά ήπιο με τους τριχοθύλακες, το σαμπουάν Dercos αυξάνει τον όγκο των μαλλιών μετά από επαναλαμβανόμενα λουσίματα. Με σύνθεση από κρεατίνη και Filloxane, δρα για να αναζωογονήσει το τριχωτό της κεφαλής και να πυκνώσει τον όγκο των μαλλιών. Ενσωματωμένο σε ένα καθημερινό σαμπουάν, ενδυναμώνει την ίνα της τρίχας και βελτιώνει την ποιότητα στην επιφάνεια’ κάθε τρίχας.

1. TNS για L’Oréal Έρευνα, 8.000+ άνδρες ηλικίας 16 έως 55 ετών, Βραζιλία, Γαλλία, Ινδία, Η.Π.Α.
2. L’Oréal Έρευνα, ομάδα 4.213 ανδρών, το 74% των ανδρών άνω των 15 ετών βιώνει τριχόπτωση ή έχει αδύναμα ή αραιά μαλλιά. Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Η.Π.Α.
3. Belgravia Centre: Κέντρο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης στο Η.Β.: www.belgraviacentre.com/blog/can-lack-of-sleep-lead-to-hair-loss/

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ