Προστασία Μαλλιών & Περιποίηση Τριχωτού

Περιποίηση μαλλιών και συμβουλές για να ανακουφίσετε το τριχωτό της κεφαλής και να εξασφαλίσετε υγιή, χαρούμενα μαλλιά.

 

1. Θεραπεία για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής

 

Αν υποφέρετε από ερεθισμούς, φαγούρα, αίσθηση καψίματος, τσιμπήματα ή ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κανονικά σαμπουάν μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, αφού έχουν ως βάση πιο επιθετικές καθαριστικές ουσίες.

 

2. Τα πλεονεκτήματα ενός ήπιου, καταπραϋντικού σαμπουάν μαλλιών

 

Το να ακολουθείτε μια θεραπευτική αγωγή για το τριχωτό της κεφαλής σας δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τα μαλλιά σας. Τα καταπραϋντικά σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ερεθίζουν το δέρμα της κεφαλής, είναι ωφέλιμα και για τις ίνες των μαλλιών σας. Τα κανονικά σαμπουάν περιέχουν θειικά άλατα, ενώ αυτά που είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής έχουν λιγότερο ή καθόλου θειικά άλατα. Γιατί; Διότι τα θειικά άλατα ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Πιθανό είναι και το αντίθετο αποτέλεσμα: όταν τα μαλλιά χάνουν τα φυσικά τους έλαια, η επιδερμίδα παράγει μεγαλύτερες ποσότητες, οδηγώντας σε περίσσεια σμήγματος –με άλλα λόγια, τα μαλλιά γίνονται λιπαρά.

 

3. Άλλες συμβουλές και κόλπα για να διαφυλάξετε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας

 


Συνήθως, όταν το τριχωτό της κεφαλής δεν είναι χαρούμενο, δεν είναι ούτε και τα μαλλιά σας. Η ευαισθησία και οι βλάβες στις ίνες των μαλλιών μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Η θερμοκρασία, για παράδειγμα, παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Ο ήλιος αποδυναμώνει τα μαλλιά, και, αν ξεχάσετε να φορέσετε καπέλο, μπορεί ακόμη και να προκληθεί έγκαυμα στην ευαίσθητη επιδερμίδα της κεφαλής. Άουτς . Αντίστοιχα, ο παγωμένος χειμωνιάτικος αέρας και η βροχή επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των μαλλιών, και μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής, ιδίως σε γρήγορες εναλλαγές της θερμοκρασίας από το κρύο στη ζέστη. Σημαντικός παράγοντας είναι και η διατροφή, όσον αφορά στα λαμπερά μαλλιά και το ανακουφισμένο τριχωτό της κεφαλής. Ό,τι μπαίνει στον οργανισμό μας φαίνεται και στην εμφάνισή μας. Αυτό το καταλαβαίνετε, όταν, για παράδειγμα, το παρακάνετε στις διακοπές, κάτι που φαίνεται και στην επιδερμίδα σας –κατά πάσα πιθανότητα σύντομα θα φαίνεται και στα μαλλιά, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Όλα είναι θέμα ισορροπίας ! Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση εργαλεία και προϊόντα styling , που όμως μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για τα μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής. Ενώ είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι έκαψε το τριχωτό της κεφαλής (πονάει!) ή τα μαλλιά (βρωμάει!), συχνά οι μακροχρόνιες βλάβες περνούν απαρατήρητες για μήνες, και η υγεία των μαλλιών επιδεινώνεται σταδιακά. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση θερμαντικών εργαλείων, και εφαρμόζετε πάντοτε θερμοπροστατευτικά προϊόντα εκ των προτέρων. Όσο για το τριχωτό της κεφαλής σας, απλώς φροντίστε να μένετε αρκετά μακριά από τις ρίζες!

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ