Πιτυρίδα: 3 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται

Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται
στην πιτυρίδα

 

1ο Λάθος: Ενοχές

 

Η εμφάνιση της πιτυρίδας είναι δεν είναι στον έλεγχό μας – και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην έλλειψη υγιεινής. Σήμερα, το ένα τρίτο του πληθυσμού υποφέρει από πιτυρίδα . Ξηρή ή λιπαρή, η πιτυρίδα έχει πάντα την ίδια αιτία: υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες, η οποία οδηγεί στην εμφάνιση ενός φυσικού μύκητα στο τριχωτό της κεφαλής. Σε μεγάλες δόσεις, ο μύκητας αυτός μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να αποδυναμώσει τον δερματικό φραγμό, δημιουργώντας ένα ευαίσθητο και φολιδωτό τριχωτό, εξηγεί ο Michel Le Maître.

 

2ο Λάθος: Έντονος καθαρισμός

 

Μην προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα λούζοντας υπερβολικά συχνά ή έντονα τα μαλλιά σας. Μακροπρόθεσμα, το τριχωτό ευαισθητοποιείται και δημιουργούνται ερεθισμοί. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να λούζεστε κάθε δύο μέρες - το μέγιστο - και να επιλέξετε ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν με ουδέτερο pH, που θα αποκαταστήσει την οξεοβασική ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής, εξηγεί η Delphine Courteille hair stylist που συμμετέχει συχνά σε fashion shows. Τέλος, προτιμήστε νέες συνθέσεις –π.χ. σαμπουάν χωρίς θειικές ενώσεις –που σέβονται την ίνα της τρίχας και το ευαίσθητο τριχωτό, και αναζητήστε ενεργά συστατικά με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα κατά της πιτυρίδας (όπως δισουλφίδιο του σεληνίου, Piroctone Olamine, σαλικυλικό οξύ, ceramides, ψευδάργυρο, σελήνιο ή Βιταμίνη PP).

 

3ο Λάθος : Πειράματα

 

Παρασκευάζοντας το δικό σας σαμπουάν με αιθέρια έλαια, πιθανότατα θα χειροτερεύσετε την κατάσταση. Τα αιθέρια έλαια συχνά προκαλούν αλλεργίες που επιδεινώνουν το ευαίσθητο τριχωτό. Σύμφωνα με τον Michel Le Maître, είναι πολύ πιο ασφαλές να επιλέξετε προϊόντα που καταπραΰνουν το δέρμα και που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία.

 

3 απλές θεραπείες

 


Το οξυγονωτικό λούσιμο της Delphine Courteille Πριν κάνετε ντους, πάρτε μαζί σας μία αδιάβροχη βούρτσα. Αφού κάνετε έντονο αφρό, βουρτσίστε απαλά τις ρίζες χωρίς να τις τρίβετε, για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας. Έτσι, το σαμπουάν απλώνεται ομοιόμορφα, πράγμα πολύ πρακτικό για όσους έχουν μακριά μαλλιά. Επίσης, καθαρίζει σε βάθος τις ρίζες και τις απαλλάσσει από την περίσσεια σμήγματος και τον φυσικό μύκητα. Το τριχωτό γίνεται πιο ανθεκτικό και δεν αφήνει νιφάδες. Έπειτα από μερικές εβδομάδες η πιτυρίδα μειώνεται δραστικά και τα μαλλιά είναι πιο υγιή και καθαρά.

Προτιμήστε το κρύο νερό Όταν λούζετε ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε κρύο νερό και αέρα που καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς. Αντίθετα, η θερμότητα ενεργοποιεί τη δράση των σμηγματογόνων αδένων. Ξεχάστε τα αξεσουάρ Τα μαντήλια, τα καπέλα και οι κορδέλες προκαλούν θερμότητα και εφίδρωση στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας τη δράση των σμηγματογόνων αδένων. Τέλος, προσπαθήστε να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα καλό αντιπιτυριδικό σαμπουάν και μην κάνετε υπερβολική χρήση προϊόντων styling.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ