Φαγούρα στο Κεφάλι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα σημάδια του ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής. Τσούξιμο, αίσθημα καύσου, τράβηγμα, και φαγούρα: εστιάστε στα 4 συμπτώματα ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής.

 

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τσούξιμο, αίσθηση καψίματος, τράβηγμα και φαγούρα στο κεφάλι, λίγοι όμως συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά είναι ενδείξεις ευαίσθητης επιδερμίδας. Το τριχωτό της κεφαλής –ένα δίκτυο αγγείων και νευρικών απολήξεων– μπορεί να παρουσιάσει υπερευαισθησία, κάτι που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού διαθέτει 230 υποδοχείς ανά cm ². Να ποια είναι τα τέσσερα συνηθέστερα συμπτώματα ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής.

 

Τσούξιμο ή αίσθηση τσιμπήματος

 

Ένα από τα βασικά σημάδια ενός ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής είναι η αίσθηση τσουξίματος ή τσιμπημάτων σε ολόκληρο το κεφάλι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, συνηθέστεροι εκ των οποίων είναι η ρύπανση ή η αντίδραση σε κάποιο προϊόν μαλλιών. Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται όχι μόνο σαμπουάν, μαλακτικά και προϊόντα styling , αλλά ιδίως βαφές μαλλιών οι οποίες πρέπει πάντοτε να δοκιμάζονται σε μια μικρή περιοχή του δέρματος (συνήθως στον αυχένα) πριν από την κανονική εφαρμογή τους.

 

Αίσθηση καύσου

 

Ο ερεθισμός και το ζεστό τριχωτό της κεφαλής αποτελεί ένδειξη μιας δυσαρεστημένης επιδερμίδας. Η φυσική διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων μπορεί εύκολα να αποσταθεροποιηθεί με το σκληρό βούρτσισμα, τις αιχμηρές χτένες και τα αξεσουάρ μαλλιών που γρατζουνούν την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, προκαλώντας αίσθηση μυρμηγκιάσματος και καψίματος.

 

Τράβηγμα

 

Ακριβώς όπως και στο πρόσωπό μας, έτσι και στο τριχωτό της κεφαλής μας μπορεί να νοιώσουμε τράβηγμα, σαν να τεντώνεται το δέρμα μας. Συχνά, αυτό είναι σημάδι ξηρότητας, δείχνει ότι το δέρμα δεν ενυδατώνεται επαρκώς και ότι έχει χάσει την ελαστικότητά του. Ωστόσο, ενώ στο πρόσωπο μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική κρέμα για να αποκαταστήσουμε την ελαστικότητά του, δεν γίνεται να κάνουμε το ίδιο και στο τριχωτό της κεφαλής. Τη λύση μας δίνουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

 

Κνησμός / Φαγούρα

 

Μας κάνει να νοιώθουμε αμήχανα, δεν μας αφήνει να συγκεντρωθούμε, και είναι εκνευριστική: η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της ευαίσθητης επιδερμίδας. Όπως συμβαίνει και με το τσούξιμο, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο προϊόν ή βαφή μαλλιών. Επίσης προκαλείται από την υπέρμετρη χρήση συσκευών και εργαλείων styling , ιδίως τα σίδερα μαλλιών, τα πιστολάκια και τις αιχμηρές βούρτσες ή χτένες.

 

Αν αναγνωρίζετε ένα ή περισσότερα από τα τέσσερα αυτά συμπτώματα, προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, και να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ