Εμμηνόπαυση και χαλάρωση: αντιμετώπιση άμεσα!

Για την επιδερμίδα, όπως και για ολόκληρο το σώμα αλλά και την ψυχολογία της γυναίκας, η περιεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση φέρνουν σημαντικές αλλαγές που σχετίζονται άμεσα με τις αλλαγές στην παραγωγή των ορμονών. Τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης πέφτουν ενώ την ίδια στιγμή ο οργανισμός συνεχίζει να παράγει ανδρογόνα και αυτή η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από αισθητές μεταβολές στην εικόνα και την ποιότητα της επιδερμίδας.

Κατά την περιεμμηνόπαυση, ο ρυθμός της περιόδου γίνεται ακατάστατος, όμως η παραγωγή οιστρογόνων υφίσταται. Οι εξάψεις και το «αναψοκοκκίνισμα» της επιδερμίδας είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο αυτής της φάσης, όπως και η εμφάνιση ακμής ενώ ενδεχομένως να παρουσιαστούν και κάποιες πρώτες ξηρές περιοχές στο πρόσωπο. Το πέρασμα στην εμμηνόπαυση φέρνει επιπλέον αλλαγές στην επιδερμίδα, η απώλεια των οιστρογόνων – τα οποία, σημειωτέων, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά- επιφέρει αποδόμηση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών, η φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται σημαντικά, τα επίπεδα υδάτωσης πέφτουν κατακόρυφα, η ροή του αίματος επηρεάζεται με συνέπεια τα θρεπτικά στοιχεία και το οξυγόνο να μην τροφοδοτούν επαρκώς την επιδερμίδα- αποτέλεσμα: ρυτίδες που πλέον φαίνονται εγκατεστημένες, χαλάρωση, απώλεια ελαστικότητας, δυσχρωμίες, θαμπάδα, ενώ η παραγωγή ανδρογόνων πυροδοτεί την τριχοφυΐα στο πρόσωπο, τη λιπαρότητα, την ακμή.

Όπως είναι προφανές, η ανάγκη για μια ολική αναπροσαρμογή της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σε αυτή τη φάση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Οι αντιγηραντικές συνθέσεις που θα «αναλάβουν» να βελτιώσουν συνολικά την εικόνα της επιδερμίδας αλλά και να βάλουν φρένο στις αλλαγές (ρυτίδες, χαλάρωση κλπ.), θα πρέπει να περιέχουν συστατικά που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου ή σύμπλοκα αναπλήρωσης που μιμούνται τη δράση των ορμονών, με στόχο να αποτρέψουν τις επιπτώσεις της απώλειάς τους. Ταυτόχρονα, η αντιμετώπιση της ξηρότητας που εμφανίζεται κατά την εμμηνόπαυση «απαιτεί» την αποτελεσματική, βαθιά ενυδάτωση που δίνουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη. Εξίσου απαραίτητες, όμως, είναι η θρέψη και η αναπλήρωση των λιπιδίων που προσφέρουν τα λιπαρά οξέα (Ω3, Ω6, Ω9) και τα ceramides, που αποκαθιστούν την αίσθηση απαλότητας και άνεσης στην επιδερμίδα.

 

Οι ερευνητές των εργαστηρίωνVichyέχουν εδώ και χρόνια βάλει κάτω από το μικροσκόπιό τους αυτή την τόσο σημαντική φάση στη ζωή της γυναίκας και τις επιπτώσεις τηςστην επιδερμίδα, και το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών είναι δύο εξειδικευμένα προϊόντα για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση, με στοχευμένη δράση στους μηχανισμούς που χρειάζονται υποστήριξη. Η κρέμα προσώπου Neovadiol Replenishing έρχεται να ανακουφίσει την πολύ μεγάλη ξηρότητα του δέρματος που εμφανίζεται στην εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η σύνθεσή της πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω 3-6-9 και έλαιο κάρθαμου αναπληρώνει τα χαμένα λιπίδια και προσφέρει εντατική θρέψη και άνεση. Η υφή balm ανακουφίζει την αίσθηση ξηρότητας και ο συνδυασμός Proxylane και θρετικών ελαίων, προσφέρει λείανση και αναδόμηση. Η αποτελεσματικότητά της στηρίζεται σε έναν αποκλειστικό συνδυασμό 2 συμπλεγμάτων δραστικών ουσιών: ένα Σύμπλεγμα ζωτικών ελαίων αναδόμησης (Ωμέγα 3-6-9) και ένα Σύμπλεγμα Αναδόμησης των ιστών με Pro-Xylane και Proteic Gf, που συγχρονισμένα επιτρέπουν την αναδόμηση τόσο των ιστών όσο και των λιπιδίων στην εύθραυστη επιδερμίδα μετά την εμμηνόπαυση.

Την έντονη ξηρότητα έρχεται να επανορθώσει μέσα σε 1 ώρα, το Ξηρό Έλαιο Αναδόμησης Προσώπου Neovadiol Magistral Elixir: με λεπτόρρευστη, μη λιπαρή υφή, ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα από την αίσθηση ξηρότητας χάρη σε ένα εξαιρετικό σύμπλοκο 3 φυτικών ελαίων, πλούσιων σε ωμέγα λιπαρά οξέα (Ω 6-9) και γ-ορυζανόλη, που είναι ικανά να αναπληρώσουν τα λιπίδια της επιδερμίδας, επαναφέροντας την άνεση και τη φωτεινότητά της. Μάλιστα, το Neovadiol Magistral Elixir μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με 3 τρόπους: μόνο του σε ρόλο serum κάτω από την κρέμα ημέρας Neovadiol Magistral, ως balm προσθέτοντας 1 σταγόνα μέσα στην κρέμα ημέρας για άμεση ανακούφιση και προστασία ή ως μάσκα, απλώνοντας 10 σταγόνες σε ολόκληρο το πρόσωπο, και αφήνοντάς το να δράσει για 10 λεπτά για να αποκαταστήσει τα λιπίδια και να τονώσει τη σφριγηλότητα του προσώπου.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ