Αν ταλαιπωρήστε συχνά από πρησμένα μάτια, ένα μασάζ προσώπου μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε! Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς μια τέτοια σύντομη και απλή καθημερινή διαδικασία μπορεί να βελτιώσει την όψη της περιοχής κάτω από τα μάτια –και όλα αυτά σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Μασάζ προσώπου: πώς λειτουργεί;
Το αν η περιοχή γύρω από τα μάτια μας τείνει να παρουσιάζει σακούλες, πρήξιμο ή ερυθρότητα εξαρτάται από έναν συνδυασμό παραγόντων, από τα γονίδια και τον τρόπο ζωής μας μέχρι τη μοναδική δομή του προσώπου μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε λιγάκι τα μάτια μας με μια δόση αναζωογόνησης!
Όπως και κάθε άλλο είδος μασάζ προσώπου, οι τεχνικές του μασάζ ματιών μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην τόνωση και την αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών. Αυτή η ευαίσθητη περιοχή είναι ιδιαιτέρως επιρρεπής στο πρήξιμο ή/και το οίδημα, λόγω της υψηλής ελαστικότητας της επιδερμίδας, η οποία είναι μακράν πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.[1]
Στόχος του μασάζ προσώπου είναι η τόνωση της μικροκυκλοφορίας γύρω από την περιοχή των ματιών. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών – υπεύθυνη για αυτό το πρήξιμο που ταλαιπωρεί τόσες γυναίκες κάθε πρωί. Και το καλύτερο; Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές, που θα κάνουν το βλέμμα σας πιο φωτεινό και πιο ξεκούραστο, στην άνεση του σπιτιού σας.
[1] Dhanalaxmi UR, Pralhad SP. Evaluation of clinical efficacy and safety of under eye cream in the treatment of under eye dark circle and pigmentation. J Indian Med. 2009;103:115–20.
Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν… και εφαρμόστε το σωστά
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά –πρώτα από όλα, επιλέξτε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά! Είναι αυτονόητο ότι τα συστατικά είναι αυτά που καθορίζουν ποια είναι η σωστή κρέμα ματιών για εσάς, όμως εξίσου σημαντική είναι και η υφή του επιλεγόμενου προϊόντος. Για να προσφέρετε στα μάτια σας λίγη έξτρα περιποίηση και φροντίδα, προσπαθήστε να διαλέξετε μια κρέμα με τζελ ή ρευστή υφή, ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό τράβηγμα ή την καταπόνηση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Εφαρμόστε λίγο περισσότερο προϊόν από ό,τι θα κάνατε κανονικά, ώστε οι κινήσεις σας να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλές και ομαλές.
Κάνοντας μασάζ στο περίγραμμα των ματιών: ένας απλός οδηγός
Ξεκινήστε εντοπίζοντας τους λεμφαδένες –υπεύθυνοι για την αποστράγγιση της περίσσειας υγρών στο σώμα– και στις δύο πλευρές του προσώπου. Πιέστε ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων σας, από το κέντρο προς το εξωτερικό του προσώπου, και με κατεύθυνση από τη γνάθο προς τους κροτάφους. Αυτό θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση τυχόν περίσσειας νερού, που μπορεί να έχει παγιδευτεί κάτω από τη λεπτή επιδερμίδα των ματιών.
Στη συνέχεια, και χρησιμοποιώντας περίπου μιάμιση με δύο φορές μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι θα κάνατε κανονικά, εφαρμόστε το προϊόν στις άκρες των παράμεσών σας –σε σύγκριση με τον δείκτη ή τον μέσο, ο παράμεσος θα ασκήσει πολύ λιγότερη πίεση στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Ταμπονάρετε απαλά, από την εσωτερική γωνία των ματιών (γύρω από τον δακρυϊκό ασκό) προς το έξω άκρο των φρυδιών, φροντίζοντας να πιέσετε το προϊόν στην επιδερμίδα με μικρές κυκλικές κινήσεις.
Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυτής της μεθόδου θα βοηθήσει στην τόνωση της περιοχής των ματιών, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρών. Το αποτέλεσμα; Μάτια λιγότερο επιρρεπή στο πρήξιμο, το οίδημα και τις σακούλες κάθε πρωί, για να ξυπνάτε νοιώθοντας –και δείχνοντας– γεμάτη φρεσκάδα!